Jolanda van Laon photo
Droom van: Jolanda van Laon
 • 3 Donaties
 • € 35 Ontvangen
 • € 60.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Henk Meerman

  3 jaren geleden
 • € 25 Door: Regina

  Super mooi idee. Hoop dat het gaat lukken.

  3 jaren geleden
 • € 5 Door: Naomi

  3 jaren geleden

Spirituele Droomplek Harz

Spirituele Droomplek Harz image
Mijn droom is om een spiritueel centrum te starten in de Harz, midden in Duitsland. Het wordt een rustplaats en vakantiewoning voor mensen met diverse achtergronden. Ik wil er, met behulp van anderen, cursussen en workshops gaan aanbieden, en de mogelijkheid bieden voor een retraite.

De Harz is een bergachtig natuurgebied in het midden van Duitsland, met als hoogste punt de Brocken. Ieder jaar wordt hier Walpurgisnacht gevierd. De plek heeft een krachtige energie.

De streek waar ik het centrum wil beginnen maakt mij erg gelukkig. Ik kom er al vanaf erg jong met mijn ouders. Het is er mooi en rustig. Het is een plek waar je tot rust kunt komen en kunt helen. Iets wat naar mijn mening veel mensen kunnen gebruiken.

De Harz is een prachtig gebied, vol natuur, cultuur en aandacht voor gezondheid. Er zijn kuuroorden, natuurlijke thermaalbaden en kruidentuinen. En ook kastelen, kerken en sportmogelijkheden: in de winter skiën en in de zomer mountainbiken.

Mijn achtergrond ligt in de psychologie en spiritualiteit. Mijn fascinatie is de gezondheid van de mens als geheel, een holistische insteek. Ik zou graag mensen de mogelijkheid willen bieden om zich in een prachtige omgeving te ontwikkelen. Leren over de geest en het lichaam: onder meer spiritualiteit, edelstenen, kruiden en voeding.

Mijn hart ligt bij het zich beter laten voelen van mensen en dieren. Ik heb zelf ervaren dat door het volgen van workshops, je veel kan leren en ervaren. Die manier spreekt me enorm aan. Vandaar dat ik dat wil aanbieden in het spiritueel centrum.

Het centrum zal zonder winstoogmerk zijn, iedereen kan er terecht, voor mensen met een klein inkomen zijn de kosten lager. Dat is iets dat ik ook belangrijk vind: eerlijk delen. Als ik iets kan aanbieden waar anderen iets mee kunnen en iets aan hebben, ben ik gelukkig.

In het centrum zal ook de mogelijkheid voor retraite zijn. Een periode van terugtrekken en stilte, met of zonder begeleiding. Eveneens zal er een kast vol spirituele boeken komen waarin bezoekers vrij kunnen neuzen.

Om mijn droom te kunnen verwezenlijken heb ik een startkapitaal nodig om een huis te kunnen kopen. Dit huis zal ik met behulp van vrienden gaan opknappen en ombouwen tot een soort pension met aparte kamers voor de gasten en een ruimte voor het geven van workshops. Ook zal er een stukje grond bij zitten om kruiden en andere planten te verbouwen. Een businessplan is in de maak.

Als u mij hierbij helpt, doet u dit niet voor niets. Iedereen die zijn/haar contactgegevens achterlaat (zet uw emailadres in het commentaar bij de overboeking, dan kan ik contact met u opnemen) zal op de hoogte worden gehouden van de vorderingen. Onder alle donateurs verloot ik een week in het huis. Zo heeft u een gratis reisbestemming, op een moment dat u uitkomt.

Voor bedragen vanaf 100€ krijgt u 25% korting op een verblijf in de toekomst.

Voor bedragen vanaf 250€ geldt hierbovenop nog dat u een vermelding op de website van het centrum zult krijgen, als u dit wenst.

Mocht u interesse hebben om op de locatie een workshop of cursus aan te bieden kunt u contact met mij opnemen, er is nog ruimte beschikbaar.

*De afbeelding is een voorbeeld van een woning die te koop staat binnen het budget, op het moment dat er voldoende geld binnen is, zal ik gaan kijken welke woning er dan beschikbaar is om aan te schaffen. De locatie zal in de buurt van de Brocken zijn.*

Uitgelicht
NLhelpsBalkan image

NLhelpsBalkan

 • 0%
 • € 25.000 Doel droom
 • -