Jose Deley photo
Droom van: Jose Deley
 • 4 Donaties
 • € 45 Ontvangen
 • € 800 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Luc

  Hopelijk wordt het streefbedrag gehaald... Succes!

  5 maanden geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  een mooie droom en hopelijk een goed wakker worden met radio Gunjur!

  5 maanden geleden
 • € 15 Door: Jose

  5 maanden geleden
 • € 10 Door: Mieke

  Succes! Ik hoop dat er meerdere zullen volgen.

  5 maanden geleden

Gunjur radio needs help!

Gunjur radio needs help! image
Ondersteun het kleine radiostation Gunjur meer mensen te helpen!

Update: inmiddels zijn we al in het bezit van een nieuw mengpaneel.deze is al gedoneerd aan de radio waardoor het bedrag aanzienlijk naar beneden is gegaan.

|   Luister live naar Gunjur en bepaal zelf!  http://gunjurradio.radiostream321.com     |

|______________________________________________________________________|

In een afgelegen gebied in Gambia staat een klein radiostation dat een grote maatschappelijke dienst in de samenleving levert.

In plaats van zich alleen te focussen op muziek entertainment zetten de vrijwilligers van Radio Gunjur zich volledig in om het leven in Gambia voor de mensen te verbeteren. Dit maakt hun in vergelijking met de grote concurrenten uniek.

 

Ze geven door middel van interviews met deskundigen de luisteraars informatie en voorlichting over belangrijke maatschappelijke kwesties omtrent gezondheid, leven en recht. Zo promoot Gunjur radio vaccinaties, legt het uit waaraan ziektes zoals tbc en polio te herkennen is samen met de preventie en aanpak van dergelijke ziektes, informeert het de luisteraars over uiteenlopende onderwerpen zoals bijv.  kinderrechten en het voorkomen van tienerzwangerschappen.

 

Dit doen zij door de doelgroep ( kinderen en jongeren) actief te betrekken bij de radio in de vorm van (discussie)panels en het jeugdforum samen met wisselende deskundigen. Ook promoot Gunjur radio de cultuur en de tradities door haar aanwezigheid en betrokkenheid bij traditionele feesten en de vertaling van het nationaal als het regionaal nieuws.

 

Ondanks de hevige concurrentie die zij ervaren van grotere radiostations met beter ontvangst, zonder enige vorm van subsidie van de overheid of grote sponsor contracten, houdt het kleine radiostation in Gambia inmiddels 8 jaar stand. Dit komt doordat het compleet op vrijwilligers draait.

Dit is zodanig uniek dat we hebben besloten de vrijwilligers van Radiostation Gunjur een steuntje in de rug te willen geven.


We willen de inkomsten binnen 2 jaar zodanig verhogen dat de vrijwilligers een vergoeding voor hun harde werk kunnen ontvangen. Dit door het radiostation onder supervisie in staat te stellen sponsors binnen te halen en hun netwerk uit te breiden.

Er is een businessplan gemaakt om ervoor te zorgen dat het radiostation meer mensen kan bereiken.

 

In het afgelopen half jaar is er al vooruitgang geboekt. In mei 2016 heeft het radiostation andere microfoons, microfoonkabels, standaarden en koptelefoons kunnen bemachtigen. Dit zorgde ervoor dat het bereik is vergroot door gebruik te maken van het internet. Gambianen in het buitenland kunnen daardoor luisteren naar de zender.

 

 

 

 

 

 

 

 

Het doel van de radio:

-          Het verzorgen van; betere lokale communicatie, ontwikkelingen versterken en verbeteren, vechten tegen landelijke armoede, om bruggen te bouwen tussen de verschillende generaties, door het verzorgen van een forum voor culturele verschillen in de maatschappij en de belangenbehartiging van de democratie.

Gunjur radio Janneh koto FM wilt het doel behalen door middel van :

-          Het verzorgen van publieke uitzending, educatieve programma’s, zelfexpressie en communicatie, verbreding geven op het gebied van de geschiedenis, tradities en lokale muziek van Gambia.

-          Door middel van informatie kunnen we op verschillende manieren aan de luisteraars handvaten aanbieden om de armoede te overwinnen en mensen te stimuleren om hier actie tegen te ondernemen.

-          We bieden kansen aan zodat mensen met elkaar in discussie kunnen gaan en debatteren over uiteenlopende onderwerpen.

-          De radio brengt mogelijkheden zodat mensen verhalen kunnen vertellen, discussiëren over het leven, problemen in de welvaart bespreken, sociale onderwerpen bespreken die er op dat moment toe doen.

-          Door de dynamische uitwisseling geeft de radio het idee geven, dat mensen die luisteren via een on-air forum tot een grotere groep behoren en hierdoor betere keuzes in hun leven kunnen maken en over problemen die er voor hun op dat moment spelen in hun leven.

 

De bedoeling is om over 2 jaar een bedrijf te zijn met vaste sponsors en inkomsten in Gambia; waardoor alle maandelijkse vasten lasten betaald kunnen worden, het uitkeren van salaris aan personeel, gespaard kan worden voor het tijdig vervangen van materiaal en preventief onderhoud aan het gebouw gedaan kan worden.

Om dit doel te kunnen behalen zal er eerst in komende periode van 6 maanden:

-          aan de output gewerkt worden door middel van het aanschaffen van een goed mengpaneel.

-          gewerkt worden aan de kwaliteit van de programma’s.

-          Personeel motiveren

-          Personeel actief op zoek laten gaan naar meer sponsors voor de programma’s en radio.

-          Door middel van onderzoek aantonen aantal luisteraars en bereik van de radio.

 

Zodra de eerder genoemde stappen genomen zijn kan Gunjur radio voor de opvolgende periode van anderhalf jaar zich richten op:

-          sponsors zoeken die maandelijks of jaarlijks bijdragen aan de radio

-          aan de overheid aantonen dat ze een recht van bestaan hebben opgebouwd in alle jaren. Hiermee kunnen ze wellicht aanspraak maken op een subsidie van de overheid.

 

 

 

 

 

 

Het gevraagde geld van de donatie is om de volgende aanpassingen aan en in  het gebouw te maken:

-          conferentieruimte maken waar de radio cursussen aan kan bieden en vergaderingen gehouden kunnen worden voor derden partijen. Hiermee kunnen extra inkomsten gegenereerd worden.

-          Receptie creëren waar gasten zich kunnen melden

 

-          goede voorzieningen voor de gasten en personeel; toilet, wateraansluiting, keuken, ontvangst- en wachtruimte voor gasten.

 

-          onderhoud doen aan de twee studio’s die al in gebruik zijn; muren voorzien van isolatie op de muren, nieuwe vloerbedekking, nieuwe deuren incl. deurbeslag, airconditioning na laten kijken.

 

-          Ruimte waar de transmitter staat stof- en waterdicht maken.

 

-          Huidige mengpaneel vervangen.

 

Begroting 2016:

In onderstaande begroting kunt u zien dat het radiostation financieel rond kan komen op dit moment. Echter kan het station op dit moment niet uitgroeien en verder ontwikkelen. De doelen kunnen niet nagestreefd worden zoals het radiostation het bedoeld heeft.

Begroting

 

 

 

 

investering

omschrijving

uitgaven

inkomsten

toelichting

water,licht

voorzieningen

€ 4.000

 

per jaar

internet/tel.

bereikbaarheid

€ 700

 

per jaar

sponsoring

bedrijven

 

€ 2.000

per jaar

 

 

 

 

 

advertenties

particulieren

 

€ 1.250

per jaar

licenties

uitzendlicentie

€ 50

 

per jaar

materiaal

mengpaneel

€ 700

 

eenmalig

 

 

 

 

 

Verwachte inkomsten

evenementen

 

€ 1.500

per jaar

aanpassingen gebouw

 

€ 800

 

eenmalig

Totaal

 

€ 6.250

€ 4.750

 

Subtotaal

 

€ -1.500

 

 

 

NB: alle bedragen zijn omgerekend naar euro’s. De officiële valuta gebruikt in Gambia is de Dalasi. Het tarief wat vandaag de dag door banken gehanteerd wordt is : EUR 1.00 = GMD 46. Deze tarieven kunnen afwijken door de wisselkoersen van de banken.

In deze begroting zijn niet de kosten van het salaris voor het personeel opgenomen. Dit komt respectievelijk op €2000 per jaar voor het gehele personeel. Het personeel werkt nu op vrijwillige basis.

 

Doelen

Imago verbeteren
- Materiaal updaten zodat het signaal van uitzenden/ontvangen groter wordt;
                - zodat er een breder publiek bereikt kan worden;
                - zodat er betere concurrentie kan plaatsvinden met grotere radiostations;
                - zodat er meer kans is op sponsors;
- Gebouw opknapbeurt
- Betere aanspraak kunnen hebben op subsidie van de overheid
                - Kans op sponsors vergroten;

Maatschappelijke doelen
- Deskundigen inzetten om de luisteraars te informeren over gezondheidskwesties;
- De doelgroep (kinderen of jongeren) betrekken en activeren een mening te vormen over deze gezondheidskwesties;
- De doelgroep activeren gezonder te leven: vaccinaties, preventie van ziektes, kinderrechten, tienerzwangerschappen, tbc, polio etc.
- Tradities en cultuur promoten;

Financieel:
- De omzet verhogen zodat de vrijwilligers betaald kunnen worden;
- De omzet verhogen zodat er actief naar sponsors gezocht kan worden;
- Buffer opbouwen

Concurrenten
- Grote radiostations zitten in de buurt van de belangrijkste business locaties, the Banjul areas. 
- Zij hebben meer radius omtrent uitzenden/ontvangst.
- GRTS is van de overheid, zij worden geheel gesubsidieerd door de overheid.
- GRTS hoeft  niet te betalen voor licenties, zij hebben alle rechten eerst voordat andere radiostations hier aanspraak op kunnen maken.
- Zij zijn meer gericht op entertainment
- Zij maken winst door te adverteren voor grote bedrijven zoals Qcell, africell etc.


Gunjur radio
- bestaat sinds 2008;

- ligt op verre afstand waar de meeste business gedaan wordt: the Banjul areas
- draait nu volledig op vrijwilligers;

- Door het unieke aanbod van programma’s en informatie verschilt dit radiostation van de andere radiostations in Gambia.

 

Namens het team van Gunjur radio Jannehkoto FM en mijzelf wil ik je alvast hartelijk bedanken voor je hulp. Mocht je meer willen weten hierover dan kan je mij ook een email sturen op: jose79@zeelandnet.nl

Groetjes José.

Uitgelicht