manuela photo
Droom van: manuela
 • 8 Donaties
 • € 85 Ontvangen
 • € 1.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: piloe lemmens

  heel erg gegund meid!

  3 weken geleden
 • € 10 Door: Dreamchasers nijmegen

  Wij hopen dat het gaat lukken!!! Heel veel succes.

  2 maanden geleden
 • € 10 Door: Mary jager

  Ik gun jullie een mooie lange vakantie. Wat een strijd moeten jullie leveren en dan nog zo positief. Sterkte lieverds xxx

  5 maanden geleden
 • € 10 Door: Timo

  5 maanden geleden

Even onze zorgen vergeten

Even onze zorgen vergeten image
Even alle stress en spanningen loslaten en vergeten

Ken je dat gevoel , een gevoel dat je wereld instort de grond onder je voeten wegzakt .... wij helaas wel ik zal in het kort proberen uit te leggen hoe en wat . Toen we 20 weken zwanger waren kregen we de eerste klap Djemy beek een ernstige hartafwijking te hebben genaamd tetralogie van fallot     aangeboren hartafwijking. Bij de ontwikkeling van het hart zijn 4 bouwfouten ontstaan. Het hart functioneert hierdoor niet goed waardoor het lichaam te weinig zuurstof krijgt.

Tetra staat voor het cijfer 4 in het Grieks. Bij tetralogie van Fallot zijn er 4 afwijkingen:

 1. Ventrikelseptumdefect (VSD): er zit een gaatje in het tussenschot van de linker- en rechterkamer van het hart.
 2. Vernauwing van de pulmonalisklep: de toegang van de rechterkamer naar de longslagader is vernauwd.
 3. Scheef geplaatste aorta: de grote lichaamsslagader (aorta) staat scheef boven het tussenschot van de hartkamers. De aorta is aangesloten op de linkerkamer én de rechterkamer. Dit wordt ook wel een overrijdende aorta genoemd.
 4. Verdikte hartspier van de rechterhartkamer: de rechterkamer van het hart moet door de vernauwde longslagader (pulmonalisstenose) meer druk zetten om het bloed in de longslagader te krijgen en wordt dikker. De rechterkamer krijgt na verloop van tijd een dikkere spierwand, ook wel hypertrofie genoemd. Een aantal weken geleden nadat ook justin klachten kreeg hebben we met de cardioloog besloten om genetisch onderzoek te laten doen . Na 8 lange weken wachten kwam daar de uitslag , m'n mannen blijken het sick sinus syndroom te hebben met de daarbij komende problemen zoalsEen aneurysma is een plaatselijke verwijding of uitstulping van een slagader. Als de verwijding toeneemt, bestaat de kans op scheuren van een aneurysma.

  Aneurysma's kunnen in alle bloedvaten voorkomen: in slagaders, aders en het hart. De meeste aneurysma's komen voor in de aorta, de grote lichaamsslagader. Het lijkt wel of we alleen maar tegenslagen krijgen en dan blijf je jezelf afvragen waarom wij waarom mijn kleine mannen mijn kanjers mijn trots ! Waarom daarop zal nooit een antwoord komen we zullen ermee moeten dealen even slikken en weer doorgaan . Waarom ik dit heb aangemaakt omdat ik weet hoe gek mijn mannen zijn op slagharen omdat ik weet dat ze daar genieten en even al is het maar heel even hun zorgen los te laten en gewoon heel even kind te zijn . 

   ......voor vragen stuur gerust een mail ( justin-1-11-2005@hotmail.com) ons verhaal rondom djemy is te vinden op     http://djemystetralogievanfallot-wela25.blogspot.nl/2010/12/uitleg-tetralogie-van-fallot.html?m=1 

Uitgelicht
Maak basisinkomen mogelijk! image

Maak basisinkomen mogelijk!

 • 104%
 • € 12.500 Doel droom
 • -