Van Diermen photo
Droom van: Van Diermen
 • 8 Donaties
 • € 165 Ontvangen
 • € 2.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: tessa roos

  Veel sterkte daar.... en wat een klein gebaar kan doen. even wat aandacht voor de mensen.

  2 maanden geleden
 • € 10 Door: Dons Herfst

  Succes met het project, hoop dat het ooit niet meer nodig is!

  3 maanden geleden
 • € 10 Door: Jolanda Niehof

  Heel veel succes!

  4 maanden geleden
 • € 50 Door: henriette Feenstra

  Heel veel succes!

  4 maanden geleden

Ontbijt vluchtelingen Lesbos

Ontbijt vluchtelingen Lesbos image
In vluchtelingenkamp Kara Tepe wonen ca. 1000 mensen. Zij willen graag in hun primaire levensbehoeften worden voorzien. Als vrijwilligers willen wij ons hiervoor inzetten! In september vertrekken wij samen naar Lesbos om een week lang ontbijtjes te verzorgen en daarnaast activiteiten met de kinderen en volwassenen te gaan doen. Een spelletje, een knuffel, aandacht en vooral laten zien dat zij geen vluchteling zijn, maar mens!

Wie zijn wij?

Ik ben Klazien van Diermen, 31 jaar, moeder van twee jonge kinderen en werkzaam als verpleegkundige bij Buurtzorg Nederland. En ik ben Theresia Ruizendaal, 51 jaar en werkzaam als verpleegkundige bij Icare thuiszorg.

In 2015 hebben wij vrijwiligerswerk gedaan in Lesbos wat we mooi en indrukwekkend vonden om te doen. Begin dit jaar zijn we actief geweest in vluchtelingenkamp Duinkerke in Frankrijk. Wat ons het meest bij blijft vanuit deze chaos in de wereld, is het besef dat iedereen gelijk is, maar vooral gelijkwaardig! Dat stukje over kunnen brengen vinden we nodig en geweldig om te doen!

Vluchtelingenkamp Kara Tepe op Lesbos

Met ons team reizen we in september naar Lesbos om hierin een stukje te kunnen betekenen. We gaan een week werken in vluchtelingenkamp Kara Tepe. Sinds de Turkije deal worden alle vluchtelingen die op Lesbos aankomen naar detentiecentrum Moria gebracht. Het nabijgelegen kamp Kara Tepe wordt nu gebruikt voor de opvang van ca. 1000 kwetsbare vluchtelingen, zoals zwangere vrouwen, moeders met jonge kinderen, alleenstaande minderjarigen en gehandicapten. Doordat de grenzen gesloten zijn zitten zij vast in dit kamp. 

Wat is ons doel?

Wat we in vluchtelingenkamp Kara Tepe willen bereiken is dagelijks het verzorgen van ontbijtjes. Aansluitend activiteiten met de kinderen en volwassenen doen. EHBO verlenen en evt. andere verpleegkundige hulp is ook een onderdeel. Vooral inspelen op de behoeften die er op dat moment zijn. Liefde en aandacht voor een glimlach op het gezicht, daar doen we het voor!

Wat kun jij doen?

Als team hebben we 1000 euro per dag nodig om de ontbijtjes te kunnen bekostigen. We hopen dit met jullie hulp in te kunnen zamelen zodat we echt iedereen in Kara Tepe eten kunnen geven! En we samen een beetje menselijkheid kunnen geven in deze chaos... help je mee?

Uitgelicht
Een lieve engel image

Een lieve engel

 • 80%
 • € 5.000 Doel droom
 • -