Cisca van Sloten photo
Droom van: Cisca van Sloten
 • 8 Donaties
 • € 170 Ontvangen
 • € 50.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Marie Louise en Izzy Hebly

  Een heel goed initiatief en we hopen dat je je droom kunt waarmaken. Marie Louise en Izzy

  3 maanden geleden
 • € 25 Door: Hendrika

  Mooi initiatief

  4 maanden geleden
 • € 5 Door: André

  4 maanden geleden
 • € 25 Door: Willemien de Vries

  Heel veel succes! Mooi initiatief! Super :-) :-)

  5 maanden geleden

Zorgboerderij de Zonnesteen

Het realiseren van een zorgboerderij voor kinderen en jongeren met een ernstige verstandelijke- en/of een lichamelijke beperking.

Mijn naam is Cisca van Sloten.

In 2013 is de Stichting opgericht vanwege persoonlijke betrokkenheid bij de doelgroep. Door de stofwisselingsziekte CDG type 1C (ALG6-CDG) hebben mijn twee jongste kinderen een ernstige ontwikkelingsachterstand en een lichamelijke beperking.

De zorg voor kinderen met een beperking is zeer intensief. Om even te kunnen bijtanken en tijd vrij te maken voor jezelf en de overige kinderen, ben ik op zoek gegaan naar een zorgboerderij. Ik kwam erachter dat dit nog niet zo eenvoudig is.

Er zijn ontzettend veel zorgboerderijen maar weinig zorgboerderijen die geschikt zijn voor kinderen/jongeren met een meervoudige beperking. Als ouder ga je dan ook nadenken over de toekomst. Als het nu al zo moeilijk is om een logeeradres te vinden, hoe komt het dan als zij de leeftijd bereiken dat zij ergen anders willen gaan wonen?

Er zijn veel woonvormen voor jongeren/volwassenen met een verstandelijke beperking waar mijn kinderen niet tussen passen vanwege de lichamelijke beperking. Maar ik wil niet dat ze in een instelling komen waar ze net weer te goed voor zijn. Langzamerhand is het idee ontstaan om zelf een zorgboerderij te gaan starten waar jongeren met een meervoudige beperking onder begeleiding zelfstandig kunnen gaan wonen.

Omdat deze doelgroep extra zorg nodig heeft wat betreft de verstandelijke- en lichamelijke beperking wil ik de zorgboerderij combineren met een therapeutisch centrum en een  therapeutisch zwembad. Er kan dan op aanvraag verschillende therapieën aangeboden worden.

Er zijn twee groepen met een meervoudige beperking. Mensen met een ernstige meervoudige  beperking en mensen met een ‘gewone’ meervoudige beperking. Mensen met een ‘gewone’ meervoudige  beperking hebben een matige verstandelijke  beperking en een ernstige lichamelijke beperking. Deze mensen hebben veel zorg nodig maar een groot aantal kan wel praten. Dat zorgt ervoor dat het mogelijk is om contact te maken.

Mensen met een ernstige meervoudige  beperking hebben een ernstige verstandelijke beperking en een ernstige lichamelijke beperking.  De meeste mensen kunnen niet praten en niet lopen. Het niveau waarop zij functioneren is te vergelijken met een baby van een paar maanden oud. Er is een grote afhankelijkheid van de omgeving en ondersteuning nodig bij alle ADL taken. Doordat moeilijk is om contact te maken via de gesproken taal zal er gebruik gemaakt worden van verschillende communicatie mogelijkheden. Het therapeutisch centrum geeft de mogelijkheid om verschillende behandelingen aan te  bieden voor zowel de motoriek als de communicatie. Vanwege de complexiteit van de beperking zal er een behandeling op maat gemaakt worden. U kan denken aan bijvoorbeeld het verbeteren van de houding en beweging en het leren praten en communiceren.

Voor mensen met een ernstige meervoudige beperking zorgen de  behandelingen er voor dat deze  mensen zoveel mogelijk in beweging blijven. Er zijn verschillende therapeuten beschikbaar in het therapeutisch centrum, afhankelijk van de hulpvraag, zoals een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopediste en muziektherapeut.

Daarbij is het voor deze doelgroep heel belangrijk om regelmatig te kunnen bewegen in het water zodat de spieren soepel  blijven, ze vrij kunnen bewegen en heerlijk kunnen ontspannen. Omdat dit zo belangrijk is willen wij heel graag in het therapeutisch centrum een zwembad gaan realiseren.

Voor het realiseren van een zorgboerderij is veel geld nodig. Wij zijn bezig met verschillende acties (waaronder sponsorloop en deze crowdfunding e.d.) om zoveel mogelijk geld in te zamelen zodat wij onze zorgboerderij kunnnen starten zodra wij een geschikte locatie hebben gevonden.

HELPT U MEE MET HET REALISEREN VAN ONZE ZORGBOERDERIJ?

Voor meer informatie kunt u kijken op onze website www.stichtingdezonnensteen.nl

Wij willen u alvast ontzettend bedanken voor uw donatie!!

 

 

 

 

 

 

Uitgelicht