Ruchama Joël photo
Droom van: Ruchama Joël
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 10.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Bijbelschool

Bijbelschool image
Het afgelopen half jaar heb ik de Discipelschap Trainings School (DTS) gevolgd en voltooid bij de zendingsorganisatie Youth with a Mission (YWAM). Dit smaakte naar meer en ik heb besloten om in september de 'secondary school' van YWAM te volgen, de School of Biblical Studies. De inductieve bijbelstudie methode staat centraal tijdens de SBS. Bij inductieve bijbelstudie draait het om de Bijbel aan het woord te laten. Tijdens de SBS leren we over de context, cultuur en geschiedenis van elk boek in de Bijbel. Er wordt vervolgens gekeken naar de oorspronkelijke intentie van de schrijver en van de ontvangers. De vraag hoe het toegepast kan worden in je eigen leven wordt daarna gesteld. Belangrijke kernwoorden zijn: observatie, interpretatie, toepassing en houding. De bijbelschool bestaat uit twee delen: de lesfase en de outreach. De lesfase bestaat uit ongeveer 10 lesuren per week verzorgd door verschillende bijbelleraren. Het merendeel van de bijbelschool is zelfstudie, gemiddeld zo’n 40 uur per week. Daarnaast is er de mogelijkheid deel te nemen aan excursies, community outreaches, voorbede en worship. De outreach is gericht op onderwijs geven over datgene wat we geleerd hebben. Dit zal plaatsvinden in een land of meerdere landen in Zuid-Oost-Azië.

Momenteel ben ik aan het werk, maar in twee maanden tijd lukt het mij niet om het volledige bedrag bij elkaar te krijgen. Daarom heb ik besloten om mijn auto te verkopen. Ik kom dan nog steeds geld te kort en heb daarom besloten online te gaan fundraisen.

Het schoolgeld kan betaald worden over 3 termijnen. Het bedrag voor het eerste termijn heb ik al bij elkaar, maar ik kom nog 10.000 euro tekort. Voor mij is dit een hele stap in geloof, omdat het een inmens bedrag is. Maar ik weet dat God mij hierbij helpt, middels dit platform of op andere manieren. 

Wil je meer weten over Youth With A Mission Honolulu, kijk dan op www.ywamhonolulu.com 

Wil je meer weten over de SBS, kijk dan op http://www.ywamhonolulu.com/trainingschools/chronological-school-of-biblical-studies/ 

Uitgelicht
help donc terug image

help donc terug

  • 11%
  • € 760 Doel droom
  • -