Lejon van Vliet photo
Droom van: Lejon van Vliet
 • 24 Donaties
 • € 500 Ontvangen
 • € 500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Fam.Mulder

  Heel veel succes

  4 maanden geleden
 • € 20 Door: Fam. Van Renselaar

  Lejon,... Succes... Zet hem op.... Groetjes jan henrica roxanne milos en samantha van renselaar

  4 maanden geleden
 • € 15 Door: Stefan, Stefanie en Teun de Vries

  Lieve Lejon, Zet hem op!! We zijn trots op je! Lieve groeten

  4 maanden geleden
 • € 30 Door: Satoyuki

  Zet 'm op! Ik geloof in jou, haantje!

  4 maanden geleden

EK Atletiek in Duitsland

EK Atletiek in Duitsland image
Aanstaande augustus breekt EK Atletiek voor dove jongeren aan in Duitsland. En ik zit in de selectie van Nederlandse doven. Helaas ontbreekt de sponsor voor KNDSB waardoor ik alles zelf moet bekostigen, daarom zoek ik via deze weg een manier om mijn droom richting EK, WK en Deaflympics te kunnen waarmaken.

Mijn naam is Léjon van Vliet, ik ben nu 22 jaar. Sinds mijn geboorte ben ik doof. In 2014 ben ik in Ethiopië geweest voor een vrijwilligerswerk voor doven heb ik mijn nieuwe passie gevonden: atletiek.

In december 2015 deed ik mee met de eerste wedstrijd voor 60m. Daar had ik voor het eerst een mooie tijd neergezet namelijk 7,82 zonder juiste tenue en zonder schoenen met spikes. Omdat deze tijd redelijk snel genoeg is en het veel beter kan heb ik mij aangemeld bij AV Atverni, een reguliere vereniging in Nieuwegein in mijn buurt om mijn talenten verder te ontplooien samen met andere atleten uit team Citius!

Maar ik ben doof en ik voel me meer op plek bij KNDSB (Koninkelijke Nederlandse Doven Sportbond). Voor een EK Junioren in Duitsland aankomende augustus werd ik geselecteerd op basis van 60m (7,82 seconden). Ik ben enthousiast over deze plaatsing en ben bereid om aan de top te komen van doven over heel Europa. Echter heeft KNDSB geen sponsoren kunnen ontvangen voor aankomende EK Junioren in Karlsruhe waardoor er een grote eigen bijdrage geldt. Dat zijn onder andere: overnachting, reisvergoeding en wedstrijdkleding.

Mijn doel in EK is het behalen van een limiet voor Deaflympics om te kunnen deelnemen. Afgelopen jaar heb ik maar één keer wedstrijd kunnen deelnemen op 100m en ik heb daar 11.58 seconden gehaald wat ook een Nederlandse record voor doven is geworden. Voor mij is dat het bewijs dat ik hierin beter kan worden.

Het limiet voor Deaflympics is namelijk 11.20.
Daardoor ben ik bereid om in EK onder 11.20 te komen.

Ik hoop dat jullie een bijdrage willen doen voor mijn droom zodat ik dat kan blijven doen in nu en de toekomst. Ik deel de resultaten graag met iedereen.

De resultaten komen hier op staan
http://www.euro-la2016.de/ergebnisse.php?lang=en

Bronnen waarbij jullie misschien geïntereseerd zijn.
http://www.euro-la2016.de/
http://www.atverni.nl/
http://www.teamcitius.nl/
http://www.kndsb.nl/
https://www.deaflympics.com/

Jullie kunnen ons ook volgen op sociale media

Bij voorbaat dank.

Sportieve groeten,
Léjon van Vliet

Uitgelicht