Carlijn Karstens photo
Droom van: Carlijn Karstens
 • 65 Donaties
 • € 1.230 Ontvangen
 • € 10.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 15 Door: Carlijn

  Lieve Irene, hopelijk kunnen we je met elkaar nog een beetje bijstaan.. er is al ontzettend veel geld opgehaald, maar alsnog moet je nog een best groot deel zelf betalen. Wat ontzettend fijn dat Joda in aantocht is. Hij gaat jou weer echt laten lachen en genieten! Dikke kus

  1 maand geleden
 • € 75 Door: Renalda

  Ontzettend veel sterkte en ik hoop dat je veel steun aan jouw hond mag hebben.

  2 maanden geleden
 • € 25 Door: Wim en Anke

  Hoi Irene, Dat je dromen mogen uitkomen, sterkte en alle goeds van ons!

  2 maanden geleden
 • € 15 Door: Joukje terpstra sloterdijk

  Heel veel succes en hoop dat de hond je leven een stuk zelfstandiger maakt en dat je veel liede en geluk van je nieuwe maatje mag ontvangen

  3 maanden geleden

Hulphond voor zieke Irene

Hulphond voor zieke Irene image
Mijn zieke vriendin Irene is hard aan het sparen voor een hulphond. Alleen kan ze dit echter niet, want zo een hond is behoorlijk duur (€10.000) We kunnen werkelijk alle hulp gebruiken.

Het is nogal een complex verhaal. Ik beschrijf de korte versie in te begrijpen taal.

We zouden het bijna vergeten, maar het begon allemaal met pijn, veel pijn, in de ogen van Irene: een ontsteking die maar niet over wilde gaan. Haar zicht werd steeds slechter. Bepaalde medicijnen hadden als bijwerking dat ze in zeer korte tijd staar ontwikkelde in beide ogen. (22 jaar was ze toen!) De staar zou verholpen worden door twee operaties, één operatie per oog. 

Na operatie één kon Irene op zeer onverklaarbare wijze niet meer plassen. Ze moest gekatheteriseerd worden en niet veel later leerde ze dit zelf te doen. 
Operatie twee. Erger kon het in elk geval niet worden, toch? Ja, toch wel. Na de tweede operatie kon Irene geen eten of drinken meer binnen houden. Werkelijk alles kwam er net zo hard weer uit. De dokters stonden voor een raadsel. Ze kreeg een infuus voor het vocht en sondevoeding. Dit resulteerde in een hele hoop ziekenhuisbezoeken door uitdrogingsverschijnselen en erg veel pijn. Ze kreeg onvoldoende voeding binnen en viel in razend tempo veel te veel af.

Op een gegeven moment werd het te gevaarlijk en werd gekozen voor een lange ziekenhuisopname, zodat de toestand van Irene nauwlettend in de gaten kon worden gehouden. Irene moest meer voeding binnenkrijgen, meer voeding in de sonde, betekende erg veel pijn. Het was ondragelijk. Al gauw werd besloten dat Irene een PEGJ-sonde kreeg. De voeding gaat dan niet meer via de neus naar binnen, maar direct naar de darmen. Helaas verminderde de pijn niet. Er was nog één mogelijkheid om de pijn te verminderen, maar die was niet zonder risico. Irene kreeg nu de voeding via het bloed: TPV. Eindelijk was ze nagenoeg pijnvrij. 

Alsof ze nog niet genoeg te verduren had gehad, had het continu in bed liggen tot gevolg gehad dat Irene last kreeg van spitsvoeten. Haar voeten konden niet meer terug in de normale stand. Lopen was onmogelijk geworden.

Ondertussen ligt Irene al bijna twee jaar non-stop in het ziekenhuis. Om te verwerken wat ze allemaal door heeft moeten maken, nog steeds doormaakt (ondertussen ook psychisch), en haar leven uiteindelijk weer op te kunnen pakken buiten het ziekenhuis, zou een hulphond van zeer betekenisvolle waarde voor haar zijn.
De hulphond kan haar helpen met beperkingen die ze in de afgelopen drie jaar heeft opgelopen. Daarnaast kan zo een hond haar veel troost bieden.

We zijn al hard aan het sparen, maar we zijn er nog lang niet. Alle kleine beetjes helpen en de waardering van Irene is enorm. Hopelijk kan ze met onze hulp de hulphond over een jaar hartelijk verwelkomen. Laten we er met elkaar voor zorgen dat Irene weer enigszins kan zijn, zoals ze vroeger was!

Uitgelicht
Launch my summer avalanche image

Launch my summer avalanche

 • 58%
 • € 2.600 Doel droom
 • -