NLfor Balkan photo
Droom van: NLfor Balkan
 • 4 Donaties
 • € 45 Ontvangen
 • € 25.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Anoniem

  3 jaren geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  goed van jullie. ik bid voor alle mensen daar.

  3 jaren geleden
 • € 10 Door: Wil Preghter

  Super aktie

  3 jaren geleden
 • € 20 Door: Ilona Damoiseaux

  Veel sterkte aan alle betrokkenen en succes met deze geweldige actie!!

  3 jaren geleden

NLhelpsBalkan

NLhelpsBalkan image
Wij zijn een groepje vriendinnen die ervan dromen om de mensen in nood door de (water)natuurramp op de Balkan te helpen. Geboren in Bosnie, Servie, Monte Negro en Nederland.

Open je hart, droom met ons mee en help!
In Bosnië en Servië heeft het ontzettend hard geregend, dit heeft geleid tot overstromingen en de huidige extreme noodsituatie. Door de overstromingen zijn aardeverschuivingen ontstaan, het gevolg hiervan is dat hele scholen, huizen, bruggen en zelfs dorpen compleet vernietigd zijn. Het dodental staat op minimaal 20 maar dit is eigenlijk niet te schatten. Pas wanneer het water gezakt is kan er naar vermisten gezocht worden. Pas dan kan het dodental vastgesteld worden. Er zijn al verschillende inzamelacties gestart in Nederland, ook wij doen hieraan mee. Er is hulp nodig NU.

Naast het opstarten van een facebookpagina; https://www.facebook.com/pages/Nlforbalkan ondernemen wij uiteraard ook in real life actie. Wij verspreiden flyers door onze buurt en roepen mensen hiermee op om te helpen. Wij brainstormen elke dag over hoe wij nog meer kunnen doen. Wij verzamelen goederen en brengen deze naar de desbetreffende verzamelplekken. Van deze landelijk georganiseerde verzamelplekken worden de goederen vervoerd naar de getroffen gebieden. Deze droompagina hebben wij geopend voor bijvoorbeeld mensen die niet kunnen ondersteunen met het aanleveren van goederen maar wel financieel een bijdrage willen leveren.

In de Nederlandse media is helaas niet veel aandacht voor de noodtoestand op de Balkan. Ons doel is ook om hiervoor meer aandacht te vragen zodat er meer hulp komt. Deel onze facebookpagina, vraag aandacht voor de Balkan. De oorlog is nu ong. 20 jaar geleden maar de Balkan was nog steeds aan het herstellen. En dan gebeurt dit..

Voor wie een gezicht wilt bij ons vriendengroepje:

https://www.facebook.com/enisa.salihbegovic

https://www.facebook.com/ivana.ilic

https://www.facebook.com/elvira.salihbegovic

https://www.facebook.com/andrea.ilic

https://www.facebook.com/mandy.moors

https://www.facebook.com/selma.korac

https://www.facebook.com/Whalesinger

http://www.l1.nl/video/limburg-actie-voor-balkan-20-mei-2014 Hier kunnen jullie bekijken hoe wij actie ondernemen.

Uitgelicht