mohammed babaj photo
Droom van: mohammed babaj
 • 306 Donaties
 • € 8.260 Ontvangen
 • € 15.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Anoniem

  3 maanden geleden
 • € 5 Door: Anoniem

  Lieve broeder moge Allah swt jou belonen voor jouw wil en sterkte. MashaAllah!

  3 maanden geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  3 maanden geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  Moge Allah jou genezen, moge Allah jou situatie vermakkelijken en jou en je familie veel geduld geven. Ameen.

  3 maanden geleden

Rolstoel bus

Rolstoel bus image
Mijn droom is en nieuwe grotere en veiligere rolstoel bus.

Wie ben ik?


Hallo ik heet Mohammed ben 15 jaar oud en zit op en sport hockey dat doe ik graag. Vanwege mijn botziekte zit ik in een rolstoel en er zijn niet veel mensen in Nederland die dat hebben wat ik heb want mijn botziekte is toch net iets anders dan normaal. 1 op de 2.000.000 komt mijn ziekte voor.

Situatie 

Wij hebben en rolstoel bus in 2012 gekocht die toen die tijdens heel goed was maar langzamerhand te klein werd en steeds meer complicaties kreeg met de motor. En het vastzet systeem voor mijn rolstoel die raar der ging doen en daardoor zit ik minder veilig in de auto. De auto is tevens ook kleiner geworden in de loop van de tijd. Mijn hoofdsteun moet er af afgehaald worden en dat is echt te gevaarlijk. Want stel je voor dat we ineens hard moeten remmen dan kan het echt fout gaan. En mijn voeten plank moet ik omlaag doen en onder de acher bank rijden. Waardoor ik mijn benen gewoon klem zet tegen de bank en ik ze niet kan laten rusten op mijn plank soms voel ik mijn benen gewoon niet meer doordat ze hangen en daardoor er geen bloed meer naartoe kan stromen. Mijn elektriche stoel die ik pas 2 jaar heb word ook helemaal kapot gemaakt door de oprijplank bij elke drempel hoor ik wel iets. De reden dat ik en nieuwe rolstoel bus wil is dus om dat de veiligheid niet meer te garanderen is en dat soweso al nodig is. Maar met mijn botten die zo zwak zijn helemaal onveilig is. Ik zit totaal niet comvertabel en mijn rolstoel word er niet beter van.

Gemeente Utrecht 


De gemeente Utrecht hadden wij in 2012 benaderd maar ze zeiden gelijk dat de taxi de enige mogelijkheid was. Dus werden we eigenlijk gedwongen om een 2e hands rolstoelbus te kopen. Ik heb laatst contact gehad met de gemeente en die zouden misshien voor ons alleen de aanpasingen doen. Dan kunt u denken aan rolstoel bevestigingen dat zorgt er voor dat de rolstoel vast staat. En een oprijplank of eventueel en lift waar ik op kan rijden met mijn stoel. En een riem net als bij normale personestoelen in de auto. En dan kunt u ook nog denken aan een bodemverlaaging voor de bus zodat de inrijdhoogte goed is en ik niet met mijn hoofd bijvoorbeeld tegen het plafond aan kom. Maar dan zit er een voorwaarde aan en dat is dat de bus niet ouder mag zijn dan 3 jaar. En dan komt er en behoorlijk prijskaartje aan te hangen. En dat kunnen mijn ouders echt gewoon niet op tafel leggen.

help mee

Ik hoop dat jullie ons willen helpen mijn droom waar te maken. (Alle) kleine beetjes helpen daar bij en zo zijn wij jullie heel erg dankbaar!!

Uitgelicht