Verlaten Boot photo
Droom van: Verlaten Boot
 • 2 Donaties
 • € 30 Ontvangen
 • € 5.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: bart

  3 maanden geleden
 • € 25 Door: Frans Vd Molen

  Succes Rene!

  4 maanden geleden

Waarom wij er moeten zijn

Waarom wij er moeten zijn image
Wij moeten er zijn om het probleem verwaarloosde en achter gelaten boten in geheel Nederland op te ruimen of op eigenaar te vinden. Ons project bied hierbij de oplossing zowel direct als in de toekomst.

Op 21 januari 2015 is er een pers bericht uitgegaan over het probleem wees-/verlaten -boten in Nederland wat door Recreatieadvies in Lelystad onderzocht werd.

Op 16 juni 2015 zijn hier zelfs kamer vragen over gesteld in de Tweede Kamer.

De Volkskrant heeft hierin ook de belangstelling gezocht door middel van een persbericht op 20 augustus 2016

De oplossing die wij met ons project willen bereiken is de schade aan het milieu te beperken en het aanzicht van verwaarloosde boten terug te dringen. Door middel van aanmeldingen van particulieren of bedrijven zal een medewerker van verlatenboot naar de betreffende plek gaan om hierbij de boot volledig in beeld te brengen. Hierna zal de boot op de website worden geplaatst en gedeeld worden op social media. Bij het vinden van de eigenaar heeft deze de keuze om afstand te doen of zelf actie hierin te ondernemen. Mocht de eigenaar niet worden gevonden wordt deze in bewaring genomen door verlatenboot of wordt deze door de verantwoordelijke overheidsinstelling vernietigd. De boten waarvan afstand wordt gedaan of niet meer op eigenaar kunnen worden achterhaald zullen worden aangeboden bij bijvoorbeeld dagbestedingen, dan wel verkocht of gesloopt.

Om ook in de toekomst dit probleem in de hand te kunnen houden, bieden wij hierin ook de mogelijkheid om zowel boten als buitenboordmotoren te registreren, bij verlatenboot. Met deze registratie kan de eigenaar aantonen dat men de eigenaar is, bij bijvoorbeeld verkoop of zodat gestolen spullen sneller kunnen worden achterhaald op eigenaar. Als extra kan een gps systeem worden aangeschaft voor beveiliging zodat de eigenaar een bericht krijgt bij diefstal.

Het  bedrag van 5000 euro wat wij minimaal nodig zijn zal worden gebruikt om het bedrijf/project volledig operationeel te krijgen.

Voor tegenprestatie als sponsor kunnen wij het logo gebruiken op deze stickers en voor alle andere drukwerk zoals flyers, visitekaartjes,autoreclame,registratie formulieren, kledingreclame en vermelding op de website.

 

Uitgelicht
Help mijn nicht aan Fysio image

Help mijn nicht aan Fysio

 • 100%
 • € 820 Doel droom
 • -