Grietje Rozenboom photo
Droom van: Grietje Rozenboom
 • 19 Donaties
 • € 691 Ontvangen
 • € 1.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Alexander Dorhout Mees

  2 jaren geleden
 • € 25 Door: Martijn Boerma

  NOOOOOOUUUUUUUUS !!!!

  2 jaren geleden
 • € 40 Door: Jeroen Smit

  2 jaren geleden
 • € 25 Door: Versteijlen!

  Ik ben voor 2 hoogslapers in de grote kamer voor!

  2 jaren geleden

Grietje, onze heldin !!

Grietje, onze heldin !! image
Bolle - 19-12-2014 Zojuist krijg ik via de familie Brinkhorst het zeer trieste bericht dat onze lieve Grietje is overleden. Grietje kampte al een tijdje met vage gezondheidsklachten en was sterk vermagerd zoals we zelf de laatste jaren al hadden geconstateerd. Ze was afgelopen week bij haar broer aan het logeren in Harkema waar ze ’s ochtends levenloos is aangetroffen. De exacte oorzaak van haar overlijden is op dit moment niet bekend. Lieve Griet is 78 jaar geworden. Wij hebben als ‘haar jongens’ hier ruim 30 mooie jaren van mogen meemaken.

Wieke - Mooie tijd was dat. Grietje was begin jaren ‘90 onze Dieters-huis-heldin. Alom bekend als de leukste, beste en knapste dirt consutant van de stad. zie: https://www.linkedin.com/pub/grietje-roozeboom/1/551/91 Ik denk terug aan de etentjes in ‘t Golden Fust met Griet, bitterballen bij cafe Hamming in Garnwerd op een mooie zomerdag of Griet die gewoon meeging borrelen op de kroeg (achterop de fiets bij Kris). Niks was haar te gek, altijd moesten we haar wel eerst overhalen, ze is bescheiden, maar als ze eenmaal vertrouwd was, dan was ze helemaal in haar element. Alle andere huizen in Groningen waren terecht jaloers op onze Griet. Altijd goed gehumeurd, nooit afwezig en de huiskoffie (wat vaak een huislunch werd met witte boterhammen met tartaar van Dockeer) was een bijzonder moment in de week. Griet was altijd in voor een dolletje en ze was gek op alle Dieters jongens (jong en oud, huisbewoners en huid oudsten).

Wat zullen we haar missen. Gewoon een mooi mens.

Mas - Na het trieste nieuws dat onze Grietje zo onverwacht is overleden, geeft het mij een heel warm gevoel op welke wijze de mannen van Jan reageren op dit voor Dieters zo grote verlies. Een gevoel van trots dat we er staan en meeleven. Enorm fijn dat zo velen woensdag bij het afscheid zullen zijn en Griet herdenken. Grietje is natuurlijk door al die jaren onderdeel van ons studentenhuis geworden en zal als icoon van de afgelopen 30 jaar worden herinnerd. Dat verdient ze en wat zal haar familie het fijn vinden dat de studenten en oud bewoners van Dieters haar zo hebben gewaardeerd. Een mooi grafstuk, een financiële bijdrage voor de familie en deze website dragen verder bij aan onze gevoelens voor haar.      Sterkte woensdag.

Horn - Zebo nog in Dieters ‎Ha net als Jeroen ook Zebo Dieters als schoonmaak koning, op maandag ochtend botste Zebi met de stofzuiger irritant tegen je deur,  na net weer een zwaar avondje studenten café. Heb zelfs nog meegemaakt dat Jan Dieters ‎zelf schoon maakte, soms geholpen door tante Frida.....

1989 - augustus – Alle foeten moeten buigen voor Griet - Tul: Tijdens de ontgroening op een donderdagochtend zaten we met Grietje koffie te drinken op Dieters. We vertelden Griet dat we een zieke logé hadden. Ze had deze logé nog niet gezien, hij lag nog in zijn bed. Het was Prins Maurits, maar uiteraard hebben we dat niet gezegd. 

We overtuigden Griet hoe ontzettend onbeschoft het was dat een foet het in zijn hoofd haalde om de heilige “donderdagochtend koffie met Griet te missen”, hoe ziek dan ook. Aangemoedigd en volledig door ons opgefokt kregen we bescheiden Griet zover dat zij de zieke logé met een bezemsteel uit zijn bed ging slaan en prikken onder luid geschreeuw van ons en Griet. Binnen een fractie van een seconde was hij uit zijn bed en schoof hij ziek en muisstil aan bij de koffie……

We hebben Griet nog nooit zo rood en stil gezien toen we haar vertelden dat het een Prins was die ze uit zijn bed had geslagen. Maurits moest zelf bellen om te zorgen dat ze weer langs kwam op Dieters....maar de boodschap was duidleijk: "alle foeten buigen voor Grietje" 

Uitgelicht