van Kampen photo
Droom van: van Kampen
 • 9 Donaties
 • € 205 Ontvangen
 • € 1.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Ida Beekman

  Succes hoor..... Hoop dat lukt!

  1 maand geleden
 • € 20 Door: M.E. Boekhout

  Veel succes, Arno. Ik hoop dat je een goed bedrag bij elkaar krijgt.

  2 maanden geleden
 • € 25 Door: Petra Hofland-Seelig

  Alle beetjes helpen. Veel succes, Arno!

  2 maanden geleden
 • € 50 Door: G&A

  3 maanden geleden

Eigen bijdrage wmo keuken

Eigen bijdrage wmo keuken image
Vanaf juni ben ik al bezig om de keuken aangepast te krijgen met hulp van het WMO. Iets waarbij je een lange adem moet hebben blijkt nu. Na een enkel artrodese aan beiden voeten I.V.M. klompvoeten, ben ik nu helaas deels rolstoel afhankelijk en lukt staand koken niet meer omdat dit veel pijn geeft en mijn lichaam dan te scheef staat. (lopen lukt met hulp van krukken stukjes) In overleg met de revalidatiearts, ergo en fysio is nu een verlaagde keuken aangevraagd bij het WMO. Door de Triple Artrodese heb ik aan mijn rechtervoet een zenuwbeschadiging opgelopen die niet meer over zal gaan. Ook is uit mijn rechtervoet het totale enkelgewricht verwijderd waardoor dat been nu 4 cm korter is geworden. Mijn linkervoet is onlangs ook vastgezet, helaas in een spitsstand waardoor ik nu constant op mijn tenen zal staan.

Het WMO vergoed "alleen" het keukenblok, kast en afwerking daarvan. Alles daarbuiten komt voor eigen rekening.

Wat nu nodig zijn is:

 • Inductiekookplaat

 • Kraan

 • Nieuwe tegelvloer (onder het huidige keukenblok liggen geen vloertegels en de huidige tegels zijn niet meer verkrijgbaar blijkt uit navraag)

Nu staat er nog een standaard woningbouw keukenblok, maar die gaat vervangen worden zodat ik
zittend weer fijn aan de slag kan in de keuken.


Door mijn klompvoeten ben ik volledig afgekeurd (Wajong 100%) en heb ik helaas niet veel middelen om deze extra kosten snel te kunnen dragen.

Ik zou het erg op prijs stellen als ik mijn keuken in 1x af kan laten maken zodat ik weer lekker in de keuken aan
de gang kan gaan zoals ik ook gewend was voorheen.

Na de bouwvak gaat de gemeente weer verder met mijn aanvraag en zal er bekeken worden hoe alles gemaakt
moet gaan worden conform de rapportage van de ergo, fysio en de revalidatiearts en mijn situatie.


Alvast bedankt voor de sponsoring!

Update 1:

Gisteren bericht gehad dat op 29 augustus mijn keukenblok bekeken word door de woningbouw/Gemeente Apeldoorn om te zien of deze verbouwd kan worden door Bruynzeel tot een verlaagde onderrijdbare keuken of dat er een nieuwe onderrijdbare keukenblok in komt. Tot die tijd nog even afwachten.

Update 2 :

De keuken is gisteren (29 augustus) opgemeten en er zal nu door de gemeente een stappenplan/offerte worden opgemaakt met wat uitgevoerd gaat worden door het wmo en wat mijn eigen kosten worden. Binnen enkele weken (ik denk een week of 6 a 8) hoor ik dit en dan is er weer overleg dan weet ik ook wat ik uiteindelijk zelf moet gaan betalen.

Helaas moet ik wel alles bij de Gemeente bestellen wat (kookplaat, extra aanrechtblad en waarschijnlijk de tegelvloer) Daarna wordt alles in 1 x afgebouwd indien het allemaal goedgekeurd wordt.

Met een beetje geluk is het dan eind dit jaar allemaal af.

Update 3 :

Gisteren (9 september) is de keuken officieel ingemeten door de ontwerper, die zal er nu een 3d van maken en daarna is ook de offerte bekend voor de WMO, daarna zal er weer overleg zijn en krijg ik te horen wat mijn deel gaat worden in de kosten en wat er eventueel nog geschrapt kan worden.

Update 4 :

Offerte ontvangen van het WMO met mijn eigen bijdrage en deze zijn € 1400,- (daar zit dan in Kookplaat, afzuigkap en led verlichting) Deze attributten heb ik afgewezen omdat dit gewoon niet haalbaar is voor mij. De WMO heeft op haar beurt de rechter kastgedeelte afgewezen omdat dit niet nodig zou zijn. Door de eerder genoemde attributten te laten vervalen hoop ik zo de rechter kast gedeelte te kunnen bekostigen (mits dit goedkoper zal zijn) zodat ik het witgoed netjes weg kan werken.
Koken doe ik dan weer gewoon op gas.

Update 5 :

De ergo heeft de keuken niet praktisch bevonden omdat de kast voor het raam te hoog is en daar staan nu net de apparaten op die ik het meeste gebruik. Alles moet nu weer opnieuw ingedeeld worden. Beter was dat de kast op de plek komt waar nu nog de bar staat (dus naar rechts verplaatst wordt) De ruimte die dan vrij komt voor het raam daar kan dan nu een verlaagd blad komen zodat ik daar ook zittend bij mijn apparaten kan komen.
Binnenkort weer opnieuw overleg daarover tussen de ergo en het wmo.

Update 6 :

Donderdagmorgen (27 oktober) zal mijn keuken weer opnieuw ingemeten worden door Bribus, het huidige ontwerp was niet praktisch genoeg volgens de ergo en mij.
Met deze nieuwe inmeting hoop ik dat het daarna snel tot de bouw overgaaan kan worden. Sinds juni kan ik al niet meer fatsoenlijk koken zonder te veel pijn. En dat begint zo langzamerhand veel energie te kosten. Maar ben er bang voor dat het dit jaar niet meer af gaat komen.

Uitgelicht