Jaimie Van De Moosdijk photo
Droom van: Jaimie Van De Moosdijk
 • 4 Donaties
 • € 95 Ontvangen
 • € 1.750 Doel
 • Nederland Land
9 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Joery

  Dat die gek maar weer snel de oude is

  2 maanden geleden
 • € 10 Door: Anouk Jansen-Lohrmann

  Omdat alle kleine beetje hopelijk uiteindelijk genoeg zijn. Jullie zijn beide sterke mensen, veel succes!

  2 maanden geleden
 • € 10 Door: Renate draaijer

  2 maanden geleden
 • € 25 Door: Anoniem

  Veel succes!

  2 maanden geleden

nieuwe start voor mijn held

nieuwe start voor mijn held image
Lieve mensen, Ik ben Jaimie, een vrouw van 28. Ik zit al acht jaar in een relatie met de liefde van mijn leven die ik al 17 jaar ken. Ik ben helaas gehandicapt geraakt door een medische misser van de artsen en daardoor zit ik nu met 3 hernia's en fikse zenuwbeschadigingen thuis, gestopt met mijn studie, gedwongen afgekeurd en in de Wajong. Ik wilde hier mijn droom starten, geld voor mijn studie want ik mag alleen werken van het UWV als ik thuis werk als zelfstandige (voor mij een droom beroep, webdesigner) en zij helpen mij daar niet mee want ik heb geen baangarantie. Alleen een wajong is niet zoveel dat ik er zo'n studie van kan bekostigen. Maar op dit moment wil ik niks doen met die droom, dat komt later.. Mijn held is niet voor niets de titel, deze droom is voor mijn held, mijn vriend. Het is een materialistische droom, zo lijkt het, maar voor hem is het een droom waarvan hij geen idee heeft dat ik het uit probeer te laten komen. Zo'n start als wij hebben gehad in onze relatie komt hopelijk zelden voor, de ellende en tegenslagen en diepe dalen en gevechten tegen de wereld... hopelijk is het voor mijn vriend nu de laatste...... ik wil de negatieve herinneringen laten varen en weg hebben, ik wil de chaos netjes maken... met een keuze die hij zelf heeft gemaakt. Voor mij is hij de wereld en mijn alles. Hij heeft meer tegenslagen gehad in zijn jonge leven dan een gemiddeld mens nog niet meemaakt in al zijn/haar hele leven. Ik wil hem verrassen en ik zou het liefst alles van hem hier neerzetten, maar dat is zijn verhaal en zijn leven. Ik hoop dat u aan wilt nemen van mij dat het meer dan zwaar is geweest en nog steeds is, maar ook voor wij een relatie kregen, hij heeft het niet makkelijk gehad, maar wel een man met een hart van goud.. Elke keer als iemand hulp nodig heeft is hij daar, toen mijn beste vriend vorig jaar overleed aan de gevolgen van kanker heeft hij ondanks zijn burn-out, dag en nacht klaar gestaan voor mij. Toen een vriend van hem hulp nodig had, zette hij weer alles aan de kant en bleef hij dag in dag uit klaar staan en helpen. Hij is charmant, spontaan, lief, loyaal, zorgzaam en intelligent.. Om hem, die man die mij mijn leven teruggaf, zo te zien breken is pijnlijk, op de zijlijn staan is pijnlijk, machteloosheid.. ik proef nu een beetje van wat hij jaren heeft gevoelt en heeft gedaan, hoe hij dat volhield.. geen idee, maar gun deze man zijn thuis.. je thuis voelen is belangrijk. Ik voel mij thuis als hij er is want voor mij is thuis zijn mijzelf veilig voelen, maar eerlijk, een huis waar je graag bent, waar je trots op bent, waar je van elk item wat er staat houdt, wat je graag laat zien, een huis dat opgeruimd is omdat je je spullen kwijt kan, ik blijf zeggen een huis... maar dat maakt een huis je thuis.

Het begon allemaal op 17 oktober 2008. Ik kwam mijn vriend weer tegen, we hadden al vijf jaar op de middelbare school bij elkaar in de klas gezeten en wat was ik toen al verliefd op die gozer zeg.. maar ja, ik ging studeren in Utrecht en hij ging het leger in en zo waren onze wegen gescheiden voor je er erg in had. Zo nu en dan eens contact via MSN en dat was altijd wel even leuk.. maar toen een avondje met mijn vriendinnen niet doorging kroop ik even achter de computer en we raakte weer ingesprek.. een uur of vier en daarna nog een uur of twee gebeld en dat was opeens dagelijks. Hij kwam langs en geen seconde twijfel... die moest ik nooit meer laten gaan en nu zijn we bijna acht jaar verder.

Ik had net mijn propedeuse gehaald voor het HBO en hij had net een opleiding afgerond bij defensie, maar ik had het al anderhalf jaar aan mijn rug (helse pijn en uitstraling in mijn been) artsen wisten niet wat het was, om een lang verhaal iets minder lang te maken, ze hebben een CT gemaakt, waar lage rug hernia's niet op te zien zijn en zeiden dat ik dus geen hernia had, maar ja.. hadden ze mij in de MRI gelegd dan hadden ze het wel gezien, 2 stuks, 2 zeldzame, een zenuwbeknelling die 2 jaar later ontdekt zijn en inmiddels niet meer te opereren waren. Inmiddels zijn het er 3 en zijn mijn zenuwen heel fijn fiks beschadigd. 

Mijn vriend kreeg ook een klap want zijn knieën werkte niet meer mee en hij heeft defensie moeten verlaten, eervol ontslag door fysieke gebreken. Ik zie nog dat twaalf jarige jochie roepen op school dat hij een commando werd en defensie nooit zou verlaten. Dus wij zaten samen, dol op elkaar, maar beide verloren we in een split second onze dromen, doelen en het perspectief dat we hadden voor onze individuele toekomst. Toen begon de echte ellende...

Ik kon niet meer in het studentenhuis wonen en mijn vriend en ik besloten dan te verhuizen naar het dorp waar ik vandaan kom en mijn ouders woonachtig zijn want het was vrij snel duidelijk dat ik in sneltreinvaart achteruit ging en steeds afhankelijker werd van hulp. Zulke hulp kan één mens niet aan, helemaal niet naast werk, huishouden, koken, hondjes, zorg voor zichzelf.. maar helaas kwam het allemaal op de schouders van mijn vriend te liggen.. Hij is sterk, heel sterk, maar ook de sterkste kunnen vallen. De sterkste blijven alleen het langst staan waardoor de val des te harder is. 

Ik had niet alleen pijn, ik was boos op alles, depressief en op mijn 14e een geweldadige ... trauma meegemaakt waardoor ik PTSS had. Hij hoorde mij elke dag schreeuwen van de pijn, maar hulp bleef uit. Hij moest mij van de grond rapen als mijn zenuw weer eens in een beknelling kwam te zitten en mijn been het :"niet meer deed". Het ging door merg en been, machteloosheid, onmacht en onwetendheid.. hij bleef ondanks alles altijd bij mij, naast mij. Hij steunde mij door dik en dun. Elk traject hielp hij, zoals 5 maanden elke vrijdag na zijn werk op en neer rijden naar het zuiden voor revalidatie, 220 km heen en 220 km terug en dan zondag weer. Hij hield mij vast als ik herbelevingen had (PTSS) hij steunde mij op een manier die minstens bewonderingswaardig te noemen is, van het uitschreeuwen van de pijn, zo gedrogeerd dat ik een zombie was, door beenuitval mij knockout onder de douche aantreffen (en waar wel niet meer). Het was zo intens en beangstigend dat hij letterlijk de deur niet meer uit durfde en zo in mijn isoloment meegetrokken werd, maar ondanks alles was en is hij er altijd. Maar toen ik het niet meer trok heeft hij mij weg moeten brengen naar een kliniek omdat ik een gevaar vormde voor mijzelf na (een gelukkig x aantal) mislukte pogingen. Alleen hoe ik uit die kliniek kwam.. dat was een half wonder. Positief, een lach op mijn gezicht die niet kwam omdat hij weer eens de lolbroek uithing, maar omdat ik vrolijk was.. maar daar stond iets tegenover, zijn val.

Hij viel, en hard. Er kwam ademruimte, jarenlang heeft hij niet naar zichzelf om kunnen kijken omdat daar geen ruimte voor was. Hij moest doorgaan en zijn dagen duurde 48 uur wat knap is aangezien er maar 24 in een dag zitten. vier jaar lang schreeuwen om hulp, dat is lang schreeuwen. Paniek aanvallen, depressie, hij viel steeds harder en had het niet meer onder controle en toen kwam de zenuwinzinking die zijn hele zware burn-out naar buiten liet komen en toen kwam de chronische PTSS naar boven. Jezus, ik schrok..en vanzelfsprekend ga je jezelf vragen stellen.. had ik dit op mijn geweten? alles wat er is gebeurd met mij en de zware zorg die hij op zich had genomen.. is dit het resultaat? heb ik de sterkste persoon die ik ken gebroken? 

*update, transparantie is belangrijk in dit verhaal; momenteel is hij weer even thuis, maar de behandeling gaat zo snel als mogelijk verder, dichter bij huis met nauwe btrokkenheid van zijn behandeld team die hij buiten de opname al had en nog heeft. De verrassing is er dus lichtelijk vanaf, maar weten dat ik wat voor hem terug wil doen is genoeg om niet op de DoD link te klikken.

Hij gaat nu een tijdje weg, hij gaat even back to basic en wordt compleet afgesloten van de buitenwereld want het kan zo niet langer. Na 4 jaar schreeuwen heeft hij nu de hulp die hij nodig heeft,Hij is keihard aan het werken en knokken voor zijn herstel, maar Hij voelt zich niet thuis in zijn eigen huis, hij heeft een hekel aan de omgeving waar hij elke dag zit en kan niet meer tegen de chaos in het leven, huis, en alle plekken waar chaos kan ontstaan. Nu kan ik hem niet helpen met de chaos in zijn koppie of het leven zelf. Ik kan wel helpen met de chaos in huis. Als je maar 1 kast hebt dat een tv-meubel is en dat de enige plek is om op te bergen, ja dan wordt het een rommeltje en chaos in huis en dus ook in je hoofd (dat merk ik ook.. ik kan er niet tegen, maar heb geen ruimte om het op te bergen). Hij heeft het al tijden over hoe we het beste kunnen sparen voor een meubelset die wij hebben uitgekozen mochten we het geld hebben. 

Maar ja, ik heb een Wajong en probeerde het stiekem te doen om hem te verrassen, want wat is er leuker dan iemand die jou alles heeft gegeven tot aan zijn eigen gezondheid toe te verrassen.., maar een wajong is niet hoog en de vaste lasten wel en we redden het qua financiën en rekeningen en hebben gelukkig geen schulden, maar als de wasmachine er bijvoorbeeld mee ophoudt dan wordt dat flink puzzelen. Hij zit met de burnout en andere diagnoses in de WIA, werkt keihard aan herstel, maar ook dat maakt het lastig. Maar ik ga brutaal zijn en vragen om mijn droom te helpen verwezenlijken, Nee heb je en Ja kun je krijgen, dus waarom niet proberen?

Mijn droom voor hem is ook een beetje van mij want ik leef in hetzelfde huis en heb hetzelfde gezien en dezelfde herinneringen, want deze meubelen staan hier nu 8 jaar en zijn op, de herinneringen zijn erop te zien en die zijn niet fraai zo kan ik een voorbeeld geven.. een salontafel hebben we bijna allemaal.. maar niet zoals die van ons. Ik denk een goede 5 jaar geleden dat ik weer gillend op de bank lag met mijn nagels in mijn rug tot bloedens aan toe omdat ik de pijn eruit wilde trekken.. hij wanhopig aan de telefoon met de artsen en ze konden niks want ik zat al aan zoveel medicijnen (dat klopt, mar zij bleven het maar ophogen en ophogen en ophogen tot ik op 29 pillen per dag zat van de zwaarste pijnstillers), maar de artsen luisterde weer niet, ze hielpen niet, deden niets en toen ging de voet met volle vaart tegen de zijkant van de tafel aan uit frustratie en woede. Ik herrinner het nog heel goed, "Ze houdt het niet meer!!!!!" en daar ging de voet. 

Het was de zoveelste keer dat er hulp nodig was en er niks werd gedaan. Hij was zelf inmiddels ook flink geraakt door alles wat er gebeurde, want wij hebben geen rust. Elke keer is er weer iets. Maar zo zijn de sporen van deze negatieve helse periode zichtbaar. En daarom kies ik niet voor een droom in de vorm van een vakantie (die wij nog nooit hebben gehad samen) of in een studie voor hem zodat hij straks alles uit zichzelf kan halen wat erin zit, het uwv helpt daarbij, maar ik kies voor een droom die ik zelf een frisse start (voor een superheld) noem. 

Als hij terugkomt en ik heb hier die meubels staan die hij heeft uitgekozen met mij... dan gaat hij door het dak. Het zou de grootste beloning zijn dat hij zich thuis kan voelen in zijn eigen huis. Want hij voelt zich niet thuis.. de hoeken van het tv-meubel, "Weet je nog Jaim, dat je weer een gat in je hoofd had toen je hierop terecht kwam met je beenuitval?" de eettafel, nee daar zitten we niet want die stoelen kan ik niet langer dan 5 minuten op zitten.. alles laat je terug denken aan iets naars. als hier zijn kleurkeuze, materiaalkeuze, designkeuze, opbergruimte, rust in huis en onze plek gecreerd kan worden dan is hij de gelukigste op aarde. En je kan niet meer denken aan de jaren daarvoor want deze vorm van herinneren is weg. Inmiddels is mijn beenuitval weg, nu een jaar of 2 a 3, dit komt omdat mijn tussenwervels (L4-L5 - L5-S1) gescheurd waren en er inmiddels uitdroging is in deze wervels dus ze zwelling neemt iets af waardoor de zenuw van mijn been niet meer in de beknelling komt.

Ik wilde voor hem een horloge kopen als hij terug kwam als cadeau dat hij het geflikt heeft, met achterop gegrafeerd "Now it's your time", ik heb het doelbedrag neergezet voor de meubels en eetkamerstoelen en bezorging tot in huis want een meisje met 3 hernia's kan geen kasten naar boven tillen. mocht het doelbedrag gehaald worden ben ik jullie allen meer dan dankbaar.. mocht deze overstegen worden dan komt dat horloge er, maar dan niet als cadeau van mij, maar van iedereen... iedereen die helpt en doneert en een man met een gouden hart zijn droom gunnen plus nog eens een beetje extra. 

Ik zie hier dromen op staan waarbij ik denk, hmm is die van mij niet too much.. maar nee heb je en een ja kun je krijgen plus dromen is heerlijk en dromen staat vrij. Ik hoop dat het lukt want al sinds zijn jeugd moet hij knokken en ik vind dat iemand die zo knokt voor alles en iedereen meer verdiend dan dat hij nu heeft gekregen.

Als het doelbedrag gehaald wordt en de meubels dus aangeschaft kunnen worden, dan gaan we de huidige meubels opknappen, even lakken en schuren en poten verstevigen.. Daarna kiezen we een persoon/koppel/alleenstaande ouder/gezin uit die niks heeft/hebben en die krijgen alles wat ik hier nu heb staan. Zodat ze het huiselijk kunnen maken. 

Mijn vriend en zijn persoonlijke verhaal is voor vele een onbekend terrein, maar dat is een pittig verhaal en daarom voor mij persoonlijk des te knapper hoe hij deze jaren heeft geleefd.

Hij heeft mij gered, Wie hij is als persoon buiten de diagnoses om... hij is mister positive, hij laat iedereen lachen, je voelt je meteen veilig bij hem, Hij is charmant, spontaan, lief, loyaal, zorgzaam en intelligent..,maar één hele belangrijke, hij is zo onvoorstelbaar sterk en voor mij persoonlijk... ieder ander was weggelopen, maar hij is gebleven.. "waarom?" vraag ik hem wel eens vrij simpel.. het antwoord is eigenlijk net zo simpel... Omdat hij van mij houdt en met mij wil zijn en blijven.

Ons leven bestaat voor ons beide uit een leven met veel te veel tegenslagen en klappen en obstakels.. Ik denk dat dit het keerpunt is. Mijn leven is almost as good as it gets want mijn vriend kiest voor een behandeling die hem beter gaat maken door hard te werken en weg te gaan uit zijn huidige omgeving. Hij zal terugkomen en dan hoop ik en denk ik, nee dan weet ik dat ik die spark weer in zijn ogen zie en hij weer die drukke positieve gozer is en ondanks ik hem brak... hij zichzelf weer heeft gerepareerd. 

Hij heeft het alleen moeten doen, hij verdiend het. 

Ik hoop dat jullie willen helpen, want ik kan het niet betalen. Dit is een droom die niet alleen een mega lach op zijn gezicht tovert, maar ook één waarbij iemand die al jaren opzoek is naar zichzelf in ieder geval niet meer hoeft te zoeken naar zijn thuis... 

Dank jullie wel voor het lezen en voor mij helpt elke euro.

Nu is mijn droom al online en bedenk ik mij dat ik nog wil vertellen waar de complete woonkamer meubelset uit bestaat. Als het doelbedrag niet gehaald wordt, maar wel de prijs van de set, haal ik het direct, dan komen die stoelen later wel.

Het is een meubelset, omdat wij van één geheel houden en graag dezelfde kleuren en hetzelfde design terug willen laten komen in onze meubels kiezen wij voor een set. 

Deze bestaat uit:

Eettafel 180 x 90 cm 

Dressoir 220 x 75 cm

Tv-Meubel 180 x 50 cm diep en 55 cm hoog

Salontafel 130 x 90 cm 48 cm hoog

en een Buffetkast met 2 deuren. 

Deze set is 1150 euro 

Bezorging tot aan huis 99 euro

Dan hebben we nog 6 eetkamerstoelen waar ik wel op kan zitten en voor mij handig.. met wielentjes. Dit zijn hoge stoelen met een speciale zitting met schuim en armleuningen, deze zijn 100 euro per stuk, maar als je ze afneemt als een set van 6 krijg je de 6e gratis. Het is bij dezelfde winkel dus geen extra bezorgkosten. 

Mocht het bedrag overstegen worden en het horloge kan gehaald worden dan zal het een soortgelijke zijn als die hem nu zo dierbaar is. Bedankt voor het lezen. Ook bedankt voor de eerste donatie! Delen wordt erg gewaardeerd. 

Liefs, Jaimie

Uitgelicht
Gedupeerde motorrijdster image

Gedupeerde motorrijdster

 • 19%
 • € 1.500 Doel droom
 • -