Dorette Duurkoop photo
Droom van: Dorette Duurkoop
 • 103 Donaties
 • € 2.505 Ontvangen
 • € 10.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Esme Bakker

  1 week geleden
 • € 15 Door: cor

  Dorette & Hans hopen dat jullie bus snel gerealiseerd zal zijn voor Rico

  2 weken geleden
 • € 100 Door: Bouwbedrijf Frank Wielink

  Hopelijk kunnen jullie spoedig gebruik maken van een geschikte "droom auto" voor RICO Succes

  3 weken geleden
 • € 25 Door: Niek & Heleen Ruiter

  Succes!

  3 weken geleden

Rolstoelbus voor onze Rico!

Rolstoelbus voor onze Rico! image
Voor onze, beademingsafhankelijke zoon, zijn wij opzoek naar passend vervoer, zodat hij, maar ook wij als gezin weer iets kunnen ondernemen!

Wat een drempel, met bijna schaamrood op onze kaken, starten we deze droom... Nou ja, droom. Het liefst hadden wij deze droom niet gehad natuurlijk!

Onze zoon Rico is nu 10 maanden. Afhankelijk van een "Stingray (aangepaste kinderwagen/rolstoel) welke binnenkort geleverd word. Daarnaast is Rico afhankelijk van beademingsapparatuur. Dit is groot en zwaar. Te groot voor een gewone gezingsauto. Dus hebben we straks een mooie "kinderwagen", Maar kunnen we nog altijd niet weg, omdat het niet allebei in de auto past. Rico moet ook in stingray vervoerd worden, gezien zijn scheven middenrif, welke een long omhoog drukt.

Rico is geboren met een zeldzame slokdarmafwijking. Toen hij 48 uur oud was, hebben ze dit middels een 7 uur durende operatie hersteld. Daarnaast heeft hij een tracheamalacie. Een slappe luchtpijp. Rico heeft inmiddels 7 operaties ondergaan, maar zijn luchtpijp blijft risicovol en zorgelijk.

Bovenstaande maakt, dat je eigenlijk de zorg altijd voor eigen rekening moet nemen, omdat mensen even laten oppassen geen optie is. Er is recentelijk een traumahelicopter ingevlogen voor Rico. Dit incident maakte pijnlijk duidelijk dat je nooit, maar dan ook nooit zonder ademondersteuning weg kunt. Boodschappen doen, de oudste naar school brengen, familie bezoeken... Met ons huidige vervoer niet te doen. Áltijd alleen met Rico naar het ziekenhuis, omdat er geen ruimte is voor medepassagiers. 

Wanneer we een dagje weg willen met de oudste, moet er altijd 1 thuisblijven, omdat het simpelweg niet past, net als met verjaardagen of familie/vrienden bezoeken... We willen niet alleen voor onszelf het gevoel van een "gewoon" gezin zijn terug hebben, maar ook voor onze oudste zoon. Als gezin activiteiten ondernemen, als gezin op familiebezoek, door ons naar school gebracht worden...

We zouden het zo fijn vinden, als we ons weer enigszins zouden kunnen voortbewegen. Als een "gewoon" gezin. Geen belemmeringen.

Onze dank is oneindig groot!

Hans, Dorette, Glenn en Rico...

Uitgelicht