• 38 Donaties
 • € 600 Ontvangen
 • € 300 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Ed royalfm

  Namens royalfm een donatie voor de bus van orlando

  3 maanden geleden
 • € 25 Door: Jolanda ter Maaten

  Voor als er nog dingen niet onder het eigen risico vallen of om een rolstoeltaxi te huren... Hopelijk is de bus gauw helemaal hersteld, lieve groeten voor jullie allebei, Jolanda

  4 maanden geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  Hoop dat het allemaal een beetje goed komt.

  4 maanden geleden
 • € 25 Door: Anoniem

  hoop dat het goed komt!

  4 maanden geleden

Inzamelingsactie voor Regina

Inzamelingsactie voor Regina image
UPDATE: Beste donateurs, Regina heeft haar bus inmiddels alweer een tijdje terug, en voor het geld wat over was is een beveiligingscamera geplaatst welke de bus 24 uur per dag in beeld heeft wanneer deze staat geparkeerd bij het huis. Dit met dank aan Globe Beveiliging Tynaarlo. Alle donateurs van harte bedankt! ---------------------------------------------------------------------- Buurpreventie Zuidlaren organiseert na verschillende ideen hierover, van onder andere de buurvrouw van Regina, een inzamelingsactie om Regina kostenloos te stellen voor de schade (door vandalen die de bus besmeurd hebben met een agressieve verfsoort) aan haar speciaal aangepaste bus voor haar meervoudig gehandicapte zoon. We hopen in ieder geval het eigen risico bij elkaar te kunnen krijgen!

De bus waarin ze haar meervoudig gehandicapte zoon vervoert, werd met menie, een roest- en rotwerende grondverf, besmeurd en is momenteel onbruikbaar.

"Dat heeft een enorme impact", zegt Mertens. Ze bekostigde de bus zelf en sloot daar een lening van duizenden euro's voor af. "Het is gewoon verschrikkelijk. Ik kan nu geen kant op. Als je mensen zoiets aandoet, heb je geen hart."

Een buurvrouw ontdekte het vandalisme gisterochtend, zij waarschuwde Mertens en die kon het eerst niet geloven. "Ik dacht dat ze het bericht naar de verkeerde persoon had gestuurd. Ik ging toch maar even kijken en toen ik de poort opendeed stortte ik in."

Noodzakelijk
Mertens en haar zoon zijn afhankelijk van de bus voor het vervoer van de meervoudig gehandicapte jongen. "Als hij een epileptische aanval krijgt, kan ik een ambulance bellen en dan alleen maar afwachten", vertelt Mertens. En de bus is niet alleen noodzakelijk voor noodgevallen "Ook voor een simpele boodschap of als we even naar oma of mijn andere zoon willen, hebben we de bus nodig. Hij kan niet alleen thuis zijn en in een gewone auto kan hij niet mee."

'Vervanging is moeilijk'
De bus staat momenteel bij een garage in Assen. De menie is ook onder de motorkap terecht gekomen. Mertens heeft nog geen idee wat de schade is, en wanneer de bus weer gebruikt kan worden. Vervangend vervoer heeft ze niet. "Een vervangende bus is heel moeilijk te vinden."

Uitgelicht
Leven & mama zijn image

Leven & mama zijn

 • 33%
 • € 2.500 Doel droom
 • -