Leonie Timmers photo
Droom van: Leonie Timmers
 • 255 Donaties
 • € 3.185 Ontvangen
 • € 20.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 40 Door: Mostafa Shiwa

  Hoi leonie, Ik ben blij als jij de 20.000 zult halen. Ik zal voor je bidden en ik hoop dat de mensen jou het bedrag gunnen. Geef de hoop niet op en blijf altijd positief. We maken allemaal moeilijke momenten mee op ons eigen manier en probeer altijd te denken dat dit allemaal een test is en dat jij er zeer zeker weer bovenop komt en gelukkig zal zijn samen met je kindje.

  1 week geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  1 week geleden
 • € 10 Door: SillyMe

  Leek mij de beste manier om je te feliciteren met je verjaardag X Fijne dag schat!

  2 weken geleden
 • € 20 Door: Anoniem

  Heel erg veel sterkte!

  3 weken geleden

Laat mij eindelijk lopen!

Laat mij eindelijk lopen! image
Mijn naam is Leonie en ik heb lipoedeem, een ernstige chronische ziekte. Ik hoop dat jullie mij willen helpen, zodat ik niet in een rolstoel beland.

UPDATE 26-08-2016:

(1) Morgen avond (27-08) om 22.30 ben ik te zien in Hart van Nederland!

(2) Ik heb een column geschreven voor Wondervol: https://wondervol.nl/leonie-25-lipoedeem-en-krijgt-zonder-hulp-geen-operatie

(3) Mijn lotgenootje Elmie schreef ook een blog over mij: http://www.blokvanmijnbeen.nl/samen-sterk

UPDATE 27-08-2016:

Mijn item in Hart van Nederland: http://www.hartvannederland.nl/nederland/zuid-holland/2016/leonie-krijgt-behandeling-lipoedeem-niet-verged/

Lieve allemaal,

Mijn naam is Leonie en ik ben 25 jaar. Sinds ik een jaar of zeven ben, worstel ik al met 'extreem overgewicht'. Ik heb talloze dieten gevolgd, ben tientallen trajecten ingegaan, heb allerlei eetklinieken en dietisten bezocht, maar de omvang van mijn onderlijf en daarmee mijn gewicht, bleef maar toenemen.

In 2012, op mijn 21ste, ontdekte ik dat de oorzaak voor mijn overgewicht lipoedeem is. Lipoedeem is een ernstige, chronische ziekte die letterlijk vet- en vochtophoping betekent. Vet en vocht wordt normaliter afgedragen via de lymfen, maar bij mij is dit proces verstoord en blijft alles dus zitten. Resultaat: extreem gezwollen, extreem pijnlijke benen en heupen. In 2011 bezocht ik nog festivals. Maar vandaag de dag is een kleine wandeling door de straat al niet meer te doen.

Er is geen medicijn tegen lipoedeem, maar de ziekte is met diverse medische middelen in toom te houden. Door mijn extreem late diagnose helpen middelen als zwachtelen, manuele lymfedrainage en steunkousen voor mij echter niet. Ik heb namelijk al stadium drie van lipoedeem. Mijn benen hebben een omtrek van 111cm per been. Bij het bezoeken van een plastisch chirurg, is gebleken dat het een wonder is dat ik nog niet in een rolstoel zit. Maar wordt het vet en vocht niet snel uit mijn onderlijf verwijderd middels vibro-liposuctie, een speciale vorm van liposuctie, dan wordt dat wel mijn toekomst. 

Omdat er nog niet genoeg onderzoek is gedaan naar vibro-liposuctie bij lipoedeem, weigeren de zorgverzekeraars deze kostbare ingreep te vergoeden. Het is om deze reden dat ik een beroep doe op jullie. Ik hoop dat jullie mij willen helpen mijn doel te bereiken, zodat ik niet in een rolstoel beland. En hopelijk zelfs pijnloos kan leven en lopen, iets wat ik nooit heb gekund. Ik heb een zoontje van vijf maanden en kan het me niet veroorloven dat deze vreselijke ziekte mij nog meer invalide maakt dan ik al ben. 

Het bedrag is hoog, maar alle kleine beetjes helpen. Alvast onwijs bedankt aan iedereen die iets voor mij kan betekenen!

- Op mijn eigen website vind je blogs en verhalen over Lipoedeem en via mijn facebook pagina houd ik jullie op de hoogte over de operaties zodra deze beginnen! -

www.lipoedeemdame.nl & www.facebook.com/lipoedeemdame

* informatie over vibro-liposuctie: https://www.polikliniekdeblaak.nl/cosmetische-chirurgie/lipoedeem

Uitgelicht
Maak basisinkomen mogelijk! image

Maak basisinkomen mogelijk!

 • 104%
 • € 12.500 Doel droom
 • -