Helene Wiesenhaan photo
Droom van: Helene Wiesenhaan
 • 6 Donaties
 • € 200 Ontvangen
 • € 5.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 95 Door: Anoniem

  A picture tells a thousand stories!

  2 maanden geleden
 • € 5 Door: Anoniem

  Geen woorden, maar daden! Fotobewijs dat doorzettingsvermogen en moed meer kunnen bereiken dan pilletjes en medelijden! Veel succes!

  2 maanden geleden
 • € 25 Door: Lex Putman

  Fantastisch, veel succes

  3 maanden geleden
 • € 25 Door: Glen en misty hoogkamer

  Super !! En iedereen moet zijn dingen kunnen doen met sport Heel goed idee Toppers

  3 maanden geleden

Paralympics,Capacity book

Paralympics,Capacity book image
Helaas vertellen een groot aantal artsen in Nederland nog steeds dat wanneer je een amputatie ondergaat of in een rolstoel terecht komt, dat sporten tot het verleden behoort. Capacity is een fotoboek over het leven van de atleten van het Nederlands Paralympisch Atletiek team. Doel hiervan is oa artsen die met mensen met een handicap te maken krijgen, te laten stoppen met de negatieve berichtgeving dat sporten tot het verleden behoort EN mensen met een lichamelijke handicap te inspireren om te gaan sporten! Wij willen zoveel mogelijk mensen (en deze artsen) dit boek kunnen SCHENKEN. Fotografen Inge Hondebrink en Helene Wiesenhaan volgen de atleten in hun paralympisch jaar en reizen mee naar de trainingsstages, wedstrijden, gaan mee naar de fysio, dokter, het ijsbad etc. Hoe ziet het leven van een Para atleet er uit? Wat moet hij of zij laten of juist doen om de Paralympische Spelen in Rio te halen? Een fotoboek met sterke foto's van top atleten met één missie: RIO2016. Doel van het boek is om de kracht en doorzettingsvermogen van deze atleten te laten zien en er voor te zorgen dat iedereen die met een handicap te maken heeft/krijgt, inziet dat er heel veel mogelijk is, ook al krijgen zij regelmatig anders te horen van artsen.

Capacity is een fotoboek over het Nederlands Paralympisch Atletiek team. Fotografen Inge Hondebrink en Helene Wiesenhaan volgen de atleten in hun paralympisch jaar en reizen mee naar de trainingsstages, wedstrijden, gaan mee naar de fysio, dokter, het ijsbad etc. Hoe ziet het leven een een Para atleet er uit? Wat moet hij of zij laten of juist doen om de Paralympische Spelen in Rio te halen? Halen zij het wel of niet?
Behalve een prachtig fotoboek, willen wij met dit boek ook mensen met een handicap laten zien dat er heel veel mogelijk is. Helaas gebeurt het nog te vaak dat iemand die bijvoorbeeld met een amputatie te maken krijgt, van de arts hoort dat hij/zij nooit meer kan sporten, er vele aanpassingen nodig zijn etc. 
Fleur Jong raakte 2,5 jaar geleden door een bacteriële infectie in coma. Zij was toen 16 jaar oud. Een maand later is zij hieruit ontwaakt en waren haar twee onderbenen en 8 vingers afgestorven. Fleur onderging een amputatie van al deze ledematen. Op het moment dat zij in het AMC lag, kreeg zij van de arts te horen dat dansen (wat zij het liefste deed en snowboarden) tot het verleden behoorde. Haar ouders werd gevraagd om hun huis zo aan te passen dat zij beneden kon gaan leven. Fleur haar moeder heeft toen contact met het DPT (Dutch Parathletic Team)opgenomen aangezien zij de prestaties van Marlou van Rhijn op de Paralympische Spelen 2012 had gezien. Marlou mist ook twee onderbenen. Door deze assertiviteit zijn zij met de juiste mensen in contact gekomen. Fleur mocht een keer mee komen trainen met het DPT  en bleek getalenteerd. Afgelopen oktober behaalde zij een bronzen medaille op de 200m sprint tijdens de Wereld Kampioenschappen in Qatar. Fleur heeft zich nu ook gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen. Zij leeft een ‘gewoon’ leven zonder aanpassingen in huis en met de juiste protheses waardoor zij alles kan doen (en heeft inmiddels weer op een snowboard gestaan). Fleur is één verhaal maar dit verhaal vertellen heel veel patiënten. En voor de meeste mensen stort hun wereld in terwijl dit niet nodig is.

Wij willen dat mensen die hiermee te maken krijgen een boek ontvangen en wij zullen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk artsen, fysiotherapeuten en revalidatiecentra in Nederland Capacity ontvangen zodat zij kunnen zien wat er mogelijk is en terughoudender zullen worden met de mededeling dat sporten tot het verleden behoort.

Ieder mens moet de mogelijkheid krijgen tot sporten!

www.capacity-book.nl

Een fotoboek met sterke foto's van top atleten met één missie: RIO2016.

Capacity verschijnt in het Engels.

Wij geven het boek in eigen beheer uit. In eerste instantie zal er een oplage van 1000 stuks worden gedrukt. De kosten die hiermee gemoeid zijn en de onkosten voor alle reizen etc proberen wij via deze weg en via sponsoren te dekken. Er is geen winst oogmerk. Wanneer wij meer geld ontvangen zal de oplage van het boek worden vergroot. Een groot gedeelte van de boeken zal worden geschonken aan mensen die een handicap oplopen of al hebben en aan artsen die hiermee te maken hebben, fysiotherapeuten en revalidatiecentra.

Uitgelicht