Kayleigh photo
Droom van: Kayleigh
 • 17 Donaties
 • € 410 Ontvangen
 • € 600 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Nele

  Gelukkige verjaardag Kayleigh! :D Hier is voor je verjaardag een kleine bijdrage van mij, zodat je hopelijk je doel kan bereiken!

  2 maanden geleden
 • € 70 Door: Anoniem

  Kayleigh, hier ook een bijdrage. Succes met het bij elkaar krijgen van het bedrag!

  2 maanden geleden
 • € 10 Door: Theo de Bruijn

  Deze donatie is van Sjoske van Schaijk. Veel succes met deze actie

  3 maanden geleden
 • € 20 Door: marion boesten

  Ga voor je droom! Hier een kleine hulp van mij. Veel geluk!

  3 maanden geleden

Doorgaan met de rattenopvang

Doorgaan met de rattenopvang image
De wetgeving rondom het opvangen en fokken van dieren is veranderd. Ieder persoon die dit wil doen, moet een certificaat behalen. De kosten hiervan zijn erg hoog.

Hallo allemaal! Mijn naam is Kayleigh en ik ben 20 jaar oud. Al mijn hele leven ben ik dol op dieren. Dat is mijn grootste hobby en al mijn vrije tijd steek ik dan ook in mijn dieren. Sinds februari 2013 vang ik tamme ratten op voor Rattenopvang Ratopia. Dit doe ik met heel veel plezier. Het is geweldig om ratjes op te vangen en deze weer een goed thuis te geven! We komen ook van alles tegen. Eigenaren die geen tijd meer hebben voor de ratjes, eigenaren die allergisch zijn, eigenaren die nog één ratje hebben en willen stoppen met de hobby, maar ook bijvoorbeeld ratjes die gedumpt worden in het bos of inbeslagnames.

Rattenopvang Ratopia is een Belgische organisatie. Ik ben het enigste Nederlandse opvanggezin. Helaas is nu de wetgeving in Nederland rondom het opvangen en fokken van dieren veranderd. Iedere opvanglocatie in Nederland moet een bewijs van bekwaamheid halen. Op dit moment worden er controles uitgevoerd en als je geen bewijs hebt, dan krijg je een boete. De opties die ik heb zijn: het certificaat behalen of stoppen met opvangen.

Helaas zijn er al meerdere opvangen die aangegeven hebben dat de kosten van deze cursus, om het certificaat te kunnen behalen, te hoog zijn en daarom dus zouden moeten stoppen. Het is inderdaad een flink bedrag en ik kan dat helaas zelf ook niet in 1 keer betalen. Vandaar dat ik deze crowdfunding heb opgezet!

Het opvangen van ratten is mijn grote passie. De liefde die je van deze beestjes krijgt is onbeschrijfelijk! Het geweldig gevoel dat ik krijg, iedere keer als er weer een ratje de deur uit gaat op weg naar een goed huisje. De groep waarmee ik samenwerk binnen Ratopia. De beurzen die wij bezoeken om geld binnen te halen voor onze opvangers. Dit zou ik echt niet kwijt willen!

Ook is het belangrijk dat de kleine gespecialiseerde opvangen blijven bestaan. Dat is beter voor ieder diersoort.

Zou u mij hier bij willen helpen?

Hieronder nog enkele vragen die misschien in u opkomen:

Wat houdt de wetgeving precies in?

Volgens de nieuwe wetgeving moet ieder persoon die dieren wilt opvangen of ermee wilt fokken een bewijs van bekwaamheid halen. Dit certificaat kun je behalen door een cursus te volgen. Deze cursus bestaat uit 5 lesdagen, een theorie examen, een praktijk examen en 160 uur stage lopen.     

Waarom is het belangrijk dat opvangen blijven bestaan?

Het opvangen van dieren blijft noodzakelijk. Misschien denkt u 'opvang voor tamme ratten? Is dat echt hard nodig?'. Helaas is dit heel hard nodig. Onze opvang bevat gemiddeld zo'n 60 ratten en dan hebben we vaak ook nog een wachtlijst met ratten die nog afgestaan moeten worden.

Waar kan ik meer lezen over de opvang?

De website van Rattenopvang Ratopia is: www.ratopia.be

Uitgelicht
werken op scholen in Kenia image

werken op scholen in Kenia

 • 100%
 • € 2.500 Doel droom
 • -