Barbara Ampting photo
Droom van: Barbara Ampting
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 8.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Liposuctie voor lipoedeem

Liposuctie voor lipoedeem  image
Na mijn zwangerschap bleef ik achter met de stofwisselingsziekte lipoedeem. Een buitengewoon pijnlijke en ontsierende vet - en vochtophoping in mijn bovenarmen en onderlichaam, waardoor mijn lichaam uit proportie is, ik dagelijks pijn heb en ik mijn zelfvertrouwen verloren heb.

Lipoedeem is een chronische aandoening,  waarbij excessief vet en vocht zich opstapelt in met name de cellen van de benen en bovenarmen.  Door het steeds opzetten van deze ledematen, heeft een patient vaak veel pijn.

Lopen is voor mij geen pretje, al helemaal niet bij hogere temperaturen.  Compressiekousen en massage heeft tijdelijk effect,  maar voelt als dweilen met de kraan open.

Verlichting kan wel degelijk geboden worden in de vorm van liposuctie bij een gespecialiseerde arts die wéét hoe hij lipoedeem moet behandelen (het is dus ook iets anders dan eventjes wat kilootjes vet afzuigen waarvoor je te lui bent om naar de sportschool te gaan!).

Jammer genoeg kijken de Nederlandse zorgverzekeraars er anders tegen aan en wordt een dergelijke behandeling niet vergoed.  Nee, óók niet wanneer je dagelijks pijn hebt.  Nee, óók niet wanneer je moeite krijgt met lopen. Nee, óók niet wanneer je in een rolstoel terecht zou komen.

Conservatieve vormen van behandelen is het devices. 

Ik wil graag mijn actieve levenswijze behouden.  Spelen met mijn kinderen!  Geen pijn meer!  En als ik als bonus óók nog eens gemakkelijker kleding kan vinden is dat mooi meegenomen. 

De kosten zijn flink.  Niet op te brengen wanneer je dank zij andere gezondheidsklachten al volledig afgekeurd bent en iedere euro telt. 

Hartelijk bedankt voor het lezen van mijn verhaal en uw donatie. 

Uitgelicht
Starten Stichting image

Starten Stichting

  • 52%
  • € 251 Doel droom
  • -