Suzanne Kuit photo
Droom van: Suzanne Kuit
 • 35 Donaties
 • € 995 Ontvangen
 • € 3.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Anouk George-Kruijer

  Veel succes Suzanne, prachtig initiatief! Xx

  4 dagen geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  Ik kan me niet voorstellen hoe heftig dit moet zijn dit mee te moeten maken. Bijzonder dat je dit dmv een boek wil delen om anderen te helpen

  3 weken geleden
 • € 50 Door: Anoniem

  1 maand geleden
 • € 100 Door: Esther Groenewegen

  Dappere Suzanne, Ik ken je niet maar zag een bericht op FB voorbij komen via Sandra Buts-Biesheuvel. Ik ben geraakt door jouw verlies en wil je heel graag helpen met een kleine donatie voor jouw boek. Je bent voor mij een echte heldin omdat jij vanuit jouw pijn en verlies je kracht wist te vinden om dit project te realiseren! Ik wens je heel veel sterkte! Hechte groet, Esther Groenwegen www.alshechtennietvanzelfgaat.nl

  1 maand geleden

Een stralende papa (boek)

Een stralende papa (boek) image
Papa is doodgegaan. Wordt papa straks weer wakker....? Waar is papa nu....? Komt papa weer terug....? Papa moet me naar bed brengen.... Papa is nu een engel, hij kan ons nog horen.... Een vloedgolf van vragen, emoties, verlangens en ervaringen overspoelde de kinderen en mij na het overlijden van papa. We moesten ermee zien te dealen en hebben daar onze eigen weg in bewandeld. Een van de belangrijke dingen daarin is geweest een verhaal maken, wat zowel de kinderen als mij als achtergebleven ouder tot steun en troost was. Een kinderverhaal kan niet zonder illustraties en wij zijn niet de enigen die een dergelijk verlies meemaken. Zo is gaandeweg het idee ontstaan om een prachtig kinderboek te maken van het verhaal. Help jij ons voldoende geld in te zamelen om het boek uit te geven?

In juli 2014 is Werner overleden op 38 jarige leeftijd. Vader van Meike (6 jaar), Elin (4 jaar) en Mirte (2 jaar). En van onze zoon Wessel, hij is drie maanden na het overlijden van Werner geboren.  

We hebben diverse fijne kinderboekjes over het onderwerp overlijden in huis, maar in die verhalen miste voor ons een invalshoek. Namelijk dat ieder op zijn/haar eigen manier nog de verbinding kan ervaren met degene die overleden is.

Zo ontstond het verhaal over papa-elf. De elfenfamilie heeft het fijn met elkaar in hun huisje op de weide in het bos. Maar dan wordt papa-elf ziek en hij sterft. Papa-elf wordt papa-engel.

De elfjes hebben veel verdriet, maar ze ervaren ook ieder op hun eigen manier dat hun hartje open staat om de aanwezigheid van papa-engel te voelen.

Een mooi en troostend verhaal voor zowel kinderen als volwassenen, over hoe je verbinding kunt blijven voelen met degene die overleden is. Met prachtige, sfeervolle, zachte aquarelillustraties.

In kleine kring is er reeds een inzameling gehouden om de realisatie van het boek werkelijkheid te laten worden. Nu we de eindfase van het maken van het boek naderen wil ik via deze weg bekendheid geven aan het project om het resterende bedrag in te zamelen.  

Het wordt een prachtig boek, wat niet alleen ons, maar ook vele andere jonge gezinnen en kinderen die met de dood van een dierbare in aanraking komen, kan ondersteunen in hun rouwproces.

Mocht er meer geld worden ingezameld dan het doelbedrag, dan wordt dat gedoneerd aan Stichting De Jonge Weduwe

Update 11-09: Afgelopen vrijdag heb ik de laatste illustraties ontvangen. Ze zijn prachtig en ontroerend! Komende week aan de gang met het digitaliseren en de opmaak, we zijn nu echt in de volgende fase van het maken van het boek gekomen. Heel veel dank voor de  betrokkenheid en de donaties die al gedaan zijn om de uitgave van dit bijzondere boek te ondersteunen.

Update 01-10-2016: De laatste puntjes worden op de 'i' gezet met de opmaak. Het geeft zoveel energie om het boek steeds completer te zien worden, dat uit zo'n ingrijpende gebeurtenis in ons gezin zo iets moois ook voort kan komen. Als de opmaak binnenkort helemaal afgerond is volgen de drukproeven. Dat wordt nog even spannend ivm de prachtige aquarel -illustraties die mooi in het boek moeten komen.

Update 25-10-2016: De digitale versie is klaar en momenteel wordt de afspraak voor de drukproeven gepland. Belangrijk want de papiersoort heeft veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Volg de vorderingen van het boek nu ook op www.bayarmaa.nl

Uitgelicht
St. Rico-Jay To America image

St. Rico-Jay To America

 • 24%
 • € 40.000 Doel droom
 • -