Adriaan Petersen photo
Droom van: Adriaan Petersen
  • 1 Donaties
  • € 35 Ontvangen
  • € 1.000 Doel
  • Oeganda Land
23 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

  • € 35 Door: liesbeth kouwenberg

    Heel veél succes met deze mooie actie/doel !

    1 week geleden

Care with a mission

Care with a mission image
Hallo, wij zijn Adriaan Petersen en Denise Mosterd. In februari 2017 gaan wij mee met de stichting "care with a mission" het gaat om een reis van 3 weken. het doel van de reis is om mensen die niet bereid zijn naar een ziekenhuis te gaan medicijnen te brengen voor het geen waar ze last van hebben. Ook gaan we de ouderen met mankementen helpen en voorzien van medicijnen die hun kunnen beter maken.

Wij (Adriaan en Denise) gaan mee met de stichting care with a mission. die stichting heeft een aantal projecten. wij zullen daar aan mee gaan helpen. en daar is geld voor nodig. De betreffende projecten zijn, malaria project, Outreaches, en het ouderen project.

Bij het malaria project bezoeken we mensen in afgelegen dorpjes die leiden aan malaria. Daar delen we medicijnen uit om het malaria virus tegen te gaan.

De outreaches is het project wat we het meeste zullen gaan doen. Bij een outreach kopen we veel medicijnen in. We nemen Oegandese dokters mee (tegen betaling). Vroeg in de ochtend rijden we heel ver de bush in. Daar komen we bij een (arm) dorpje waar mensen wonen die niet naar het ziekenhuis/dokter kunnen i.v.m. een te grote afstand. Daar zetten we alles klaar zodat we de inwoners goed kunnen opvangen. De inwoners worden onderzocht door de dokters en krijgen indien nodig medicijnen. We doen 6 outreaches gedurende deze reis. Per outreach behandelen we 700 à 800 mensen.

Bij het ouderen project bezoeken we ouderen die nog zelfstandigwonen, al dan bij hun familie. Elke bezochte oudere wordt geregistreerd en tevens wordt geinventariseerd welke artikelen er nodig zijn. Vaak is dit een matras, kleding, klamboe en andere benodigdheden. Deze worden dan aangeschaft en aan de oudere gegeven. Tijdens een Outreach bezoekt de arts de oudere thuis en worden er, indien nodig, ook medicijnen gegeven. De oudere wordt regelmatig bezocht zodat er genoeg hulp gegeven kan worden indien dit nodig is. Via een contactpersoon in Oeganda kunnen we in de gaten houden of het goed verloopt.

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben, en vooral ons te steunen! 

voor meer informatie kunt u kijken op www.carewithamission.nl

Liefs,

Adriaan Petersen & Denise Mosterd

Uitgelicht