Mirjam Kruijzen-van Dijk photo
Droom van: Mirjam Kruijzen-van Dijk
 • 2 Donaties
 • € 10 Ontvangen
 • € 1.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Angelique van dijk

  Omdat het zeker een goed doel is!

  3 maanden geleden
 • € 5 Door: Anoniem

  3 maanden geleden

Dagboek van een Prinses

Dagboek van een Prinses image
10 weken te vroeg werd onze kleine prinses geboren. Een slechte flow in de navelstreng de oorzaak. Ze had het gewicht van een pak suiker, 1000 gram en zo groot als de hand van haar vader. Een achtbaan van emoties zowel verdriet als blijdschap, dieptepunten en mijlpalen. van couveuse naar wieg en van diversen soorten adem ondersteuning naar zelfstandig ademen, van iedere uur voeding via een sonde naar elke 3 uur de fles. Een achtbaan die ons tot op de dag van vandaag nog bezig houd. 12 weken lang elke dag ziekenhuis een team aan verpleging die je er doorheen sleept en die je steunt in deze moeilijke periode. De grote blijdschap van thuiskomst maar ook het besef dat het dan nog allemaal verder gaat met opnieuw opnames, een operatie, intensieve fysiotherapie,logopedie en vele afspraken bij kinderartsen. En dit alles van dag tot dag vast gelegd in haar eigen dagboekje. Na alle goede zorg van uit de ziekenhuizen en afdelingen waar onze Sterre heeft gelegen, willen wij nu iets terug doen.

Onze actie voor Wereld Prematurendag

Inmiddels heb je het verhaal van onze Sterre gelezen. Wij hebben helaas ervaren hoe zwaar deze tijd voor Prematuren en hun ouders is. Wij hebben altijd gezegd dat we iets terug willen doen voor de mensen die zo goed voor Sterre hebben gezorgd, maar ook voor die mensen die ons in deze ziekenhuismaanden hebben begeleid. Nu is het binnenkort Wereld Prematurendag en wat is er mooier dan dit op deze dag te doen? 

Belang van het dagboek

Zoals u heeft kunnen lezen hebben we tijdens de periode van Sterre in het ziekenhuis enorm veel steun gehad aan ons dagboek. Waarom is zo’n dagboek nou zo belangrijk zult u zich misschien afvragen?

Als je kindje prematuur wordt geboren dan kom je als ouders terecht in een achtbaan vol emoties. Iedere situatie is uniek en ieder kind voert zijn eigen strijd. Een manier om deze emoties en momenten een plek te kunnen geven, is door ze vast te leggen in een dagboek. Er gaat in deze periode heel veel langs je heen en er komt heel veel op je af. Door deze momenten van je af te schrijven, schrijf je vaak ook een stukje frustratie van je af.

Daarnaast zit je vaak ook vol met vragen die je soms op het moment dat je de arts spreekt alweer bent vergeten of ze komen later in je op. Deze vragen kun je in het dagboek opschrijven, zodat je ze toch kunt stellen.

Maar ouders worden van een prematuur kindje brengt niet alleen negatieve dingen met zich mee er zijn ook heel veel mooie momenten!  Ook die mooie momenten kunnen in het dagboek worden vastgelegd. Denk maar aan alle stappen vooruit die je kindje maakt in die periode in het ziekenhuis. Je zult begrijpen dat je dit niet alleen vast wilt leggen in woorden, maar ook foto’s zijn hierbij erg belangrijk!

Zoals u dus kunt lezen is het dagboek zoveel meer dan alleen maar een boekje waarin je dingen opschrijft; het is een boek waarin de eerste periode van het even van jouw kleine, sterke held of heldin staat beschreven. Dit boekje helpt ouders om te gaan met deze periode in hun leven maar het laat het kind later ook zien wat een wonder hij of zij is en hoe sterk hij/zij is!

Zoals u kunt merken is het bijna niet in woorden uit te drukken hoe belangrijk dit dagboekje voor ouders is en daarom hebben wij besloten dat onze manier om iets terug te doen zal bestaan uit het maken van zo’n dagboekje. Wij gunnen namelijk alle ouders de steun van zo’n dagboek en ieder Prematuurtje deze unieke manier om terug te kunnen kijken naar deze periode.

 

Het ontwerp

Maar hoe willen jullie zo’n dagboekje dan vormgeven hoor ik u denken?

Wij willen een Prematurendagboek ontwerpen voor zowel een jongen als een meisje. Deze boekjes moeten voorzien worden van een harde kaft zodat ze zolang mogelijk ooi blijven. Voor jongens willen we deze kaft een stoere uitstraling hebben en voor een meisje fleurig.

In dit dagboek willen we mijlpaalkaarten toevoegen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: Ik heb voor het eerst mijn fles helemaal leeggedronken, Hoera ik ben … kilo, Ik adem helemaal zelfstandig, Hoera geen vervelende pleisters meer, Ik heb voor het eerst met mama/ papa gebuideld en Hoera ik mag naar huis. Dit soort kaarten die belangrijke mijlpalen aanduiden, mijlpalen die anders zijn dan de mijlpalen voor kindjes die met 40 weken zijn geboren. Verder willen wij stickervellen in de dagboekjes stoppen, omdat wij uit eigen ervaring weten  dat het fijn is om teksten ook op te kunnen fleuren met stickers en kleurtjes.  Juist in deze periode heb je namelijk af en toe enorm de behoefte aan vrolijke dingen.

 

Realiseren

Om dit te kunnen realiseren hebben we uw hulp nodig! Wij zijn op zoek naar sponsoren en donateurs om deze boekjes te kunnen laten maken. Het is ons doel om op Wereld Prematurendag zoveel mogelijk dagboekjes bij de Neonatologie en de NICU’s af te kunnen geven. Zodat het verplegend personeel deze boekjes kan aanbieden aan ouders van een Prematuur.

We willen jullie dan ook vragen onze facebookpagina in de gaten te houden en zo veel mogelijk te delen met vrienden en familie.

Namens ons en Namens Sterre alvast hartelijk dank.

 

Uitgelicht