Jill photo
Droom van: Jill
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 2.000 Doel
  • Nederland Land
29 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

De reis naar mezelf

De reis naar mezelf image
Een studiekeuze maken is altijd lastig. Deze keuze moet vaak ook al gemaakt worden op jonge leeftijd. Dit is altijd al zo geweest, echter blijkt het steeds lastiger te worden om van opleiding te wisselen als de studiekeuze een verkeerde keuze blijkt te zijn. Hierdoor zijn jaarlijks veel studenten die vanwege hun verkeerde keuze komen te zitten met erg veel schulden, of uiteindelijk iets doen wat hen niet gelukkig maakt.

Ik ben zo'n persoon. Al op mijn 17e heb ik de keuze voor een opleiding moeten maken. Ik heb altijd gedacht te weten wat ik leuk vond, dus deze keuze leek mij geen probleem. Echter bleek alles uiteindelijk heel anders dan wat ik mij voorgesteld had. Al met al liep deze opleiding niet goed en heb ik moeten stoppen. Doordat ik altijd al dacht te weten wat ik wou, had ik geen reserve plan. Nu zit ik met een enorme berg schulden, geen opleiding en geen idee wat ik verder wil gaan doen. Ik weet nog niet wat ik wil gaan studeren, dus ik ben geen nieuwe opleiding gestart om onnodige extra schulden te voorkomen. Ik heb besloten om voor dit jaar een nieuw doel te kiezen, namelijk erachter komen wat mij écht interesseert. Ik wil dit jaar in het thema laten staan van levenservaringen. Ik wil meer wereldwijs worden voor ik een nieuwe opleiding ga doen. Ik heb dus besloten om een tijd te gaan reizen over de wereld. Tijdens mijn reis wil ik langs verscheidene cultuursgroepen gaan en deze beter bestuderen. Ik wil meer leren over hoe de wereld in elkaar zit en dit wil ik van meerdere punten bekijken.

Ik heb zelf het afgelopen half jaar al heel veel en heel hard gewerkt om een groot deel bij elkaar te krijgen. Het gaat mij echter zelf niet lukken om op tijd het geld bij elkaar te hebben, om de reis te maken voor het volgende schooljaar begint.

Herken jij dit verhaal van jezelf of bij iemand uit je eigen omgeving? Of wil je mij gewoon heel graag helpen? Een donatie zou ik in zeer veel dank afnemen.

Uitgelicht