Vera van der Heijden photo
Droom van: Vera van der Heijden
 • 16 Donaties
 • € 169 Ontvangen
 • € 200 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Henk en Carla van Rooij

  Succes daar samen

  19 uren geleden
 • € 10 Door: Mandy

  Yes yes yes, Vera en Elke echt top dat jullie dit gaan doen! Succes :)

  20 uren geleden
 • € 7 Door: Meggy

  Super dat jullie dit doen!! Ik wens jullie veel succes en hoor graag de verhalen als je thuis bent :)

  20 uren geleden
 • € 25 Door: Debbie de Kock

  Ik vind het zoooo tof van je Vera, ik heb hier zelf altijd van gedroomd...go for it!

  21 uren geleden

Vrijwilligerswerk Uganda

Vrijwilligerswerk Uganda image
Hallo, wij zijn Elke en Vera. Wij gaan in januari 2017 vrijwilligerswerk doen in Uganda. We zullen ons bezig houden met het project FOHO, Foundation Of Hope Organisation. Veel straatjongeren en meisjes die seksueel misbruikt zijn worden bij dit project betrokken.

Wat gaan we doen?

Voorlichting & training: Er wordt door FOHO veel voorlichting gegeven aan kinderen en jongeren over allerlei onderwerpen zoals de puberteit en de rechten van een kind. FOHO maakt ook gevoelige onderwerpen bespreekbaar zoals de problematiek rondom hiv/aids. Daar hoort ook het organiseren van testdagen en het uitdelen van condooms bij.

Huisbezoeken: Wij gaan af en toe mee op huisbezoek bij kwetsbare families uit de omgeving. Om te inventariseren waar behoefte aan is en op verschillende vlakken ondersteuning te bieden. Dit betekent dat je de ene keer heel fysiek bezig bent door het dak van een huis te repareren. De andere keer is er juist behoefte aan een luisterend oor en wat extra aandacht.

Skills-vakken, spelletjesdagen organiseren en meer: FOHO zet zich in voor veel verschillende doelgroepen inde community’s waarin ze werkzaam zijn. Zo lopen er verschillende ‘skills’-vakken voor meisjes/vrouwen (vaak afkomstig uit de prostitutie en/of op jonge leeftijd zwanger). Hier worden de meiden bijvoorbeeld opgeleid tot kapster en een andere groep meiden leert om hun eigen kleding te maken. Op die manier kunnen deze meiden hun eigen inkomsten verdienen. Daarnaast worden er bijvoorbeeld ook spelletjesdagen voor kinderen en activiteiten voor ouderen georganiseerd. Heel divers dus!

Verspreiden koffieplanten: We kunnen ook aan de slag op de passiefruit- of koffieplantage. Met deze plantages helpt FOHO steeds meer mensen op een langdurige duurzame wijze. Zo leert men kwetsbare families hoe men deze planten zélf kan kweken zodat het gezin vervolgens 15 jaar lang kan oogsten.

Bezoek aan de ‘fishing villages’: Ondanks de schilderachtige ligging is er veel ellende in deze zogeheten ‘fishing villages’. Veel met hiv-besmette vrouwen ontvluchten de stad om hun leven hier in anonimiteit te slijten. Met alle gevolgen van dien.

Nieuwe plannen: FOHO is continu bezig met het in kaart brengen van nieuwe doelgroepen. Zo loopt er momenteel een redelijk nieuw traject waar ouders van Albino-kinderen hulp krijgen en de omgeving wordt voorgelicht over deze kinderen.

Waar gaat het geld heen? Wij gaan in Uganda ter plekke bekijken waar wij ons steentje kunnen bijdragen. Dit zullen vooral goederen zijn.

Uitgelicht
Het paradijs der lekkernijen image

Het paradijs der lekkernijen

 • 3%
 • € 3.000 Doel droom
 • -