Veruska bentum photo
Droom van: Veruska bentum
 • 33 Donaties
 • € 665 Ontvangen
 • € 7.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Anoniem

  Sterkte toegewenst

  2 maanden geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  2 maanden geleden
 • € 50 Door: Anoniem

  Love and Light to the family

  2 maanden geleden
 • € 5 Door: Liesbeth

  2 maanden geleden

Rustplaats engeltje valentim

Rustplaats engeltje valentim image
Graag wil ik deze droom plaatsen voor vrienden van me. Hun zoontje VALENTIM is 24 juli 2016 op 6-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand. Hier probeer ik uit te leggen wie hij was en hoe het komt dat we hulp nodig hebben. Valentim is geboren als ieder kind, gezond dik en rond. Echter, toen hij ongeveer 6 maanden oud was, begonnen de problemen. Hij werd ziek. Onderzoek na onderzoek in het UMCG Groningen om uit te zoeken wat er aan de hand was. Zo klein als hij was lag hij vaak in het ziekenhuis. Uiteindelijk bleek hij een stofwisselingsziekte te hebben, maar welke wisten ze niet precies. Uiteindelijk heeft hij een maagsonde gekregen zodat hij voldoende voeding en medicijnen binnen kreeg, want eten kon hij op de duur niet meer, helemaal niets. Ze hebben een tijdje bij ons in het dorp Ulrum gewoond. Valentim heeft in groep 1 op de kleuter school gezeten, maar doordat hij erg moe was en veel ziek besloten ze om te verhuizen naar Groningen, zodat hij naar een speciale school kon waar mensen werken die speciaal opgeleid zijn en zorgen dat hij op een passende manier toch naar school kon. Hier gaven ze bijvoorbeeld medicijnen, maar ook fysiotherapie en andere noodzakelijke zorg. Zijn vader is Portugees en ze woonden eerst in Portugal. Daar hebben ze een arts leren kennen. Ze hadden veel hoop, dat die arts wat voor Valentim kon doen. Al hun spaarcentjes en extra ’s gingen naar deze arts in de hoop Valentim's leven dragelijker te maken en duidelijkheid te geven. Nooit is er over gesproken dat Valentim jong zou overlijden, vandaar dat ze verder niet hebben nagedacht over eventuele verzekeringen. Ze wilden alle geld gebruiken voor de artsen in Portugal. Maar nu is Valentim toch overleden op een jonge leeftijd van slechts 6 jaar jong. Onze superheld is er niet meer. Hij was altijd blij, gek op mensen, kinderen. Hij stond voor iedereen klaar. Helaas heeft hij de eerste dagen in het mortuarium gelegen bij het ziekenhuis. Omdat er geen verzekering was moesten ze voor elk bezoek 94 euro betalen en konden slechts 10 minuten bij hem zijn. Inmiddels is hij begraven op het Selwerderhof in Groningen. Een prachtige begraafplaats speciaal voor kinderen. Help alsjeblieft deze ouders en zijn kleine zusje. Ze hebben zoveel zorgen en verdriet en dan nog alle financiële ellende die nu langzaam op de deurmat valt. Ze kunnen hun hoofd niet meer boven water houden. Ik hoop dat vele mensen een bijdrage willen geven, zodat ze geen financiële zorgen meer hebben en de tijd krijgen om het een plaats te geven en te rouwen.

Graag wil ik deze droom plaatsen voor vrienden van me.

Hun zoontje VALENTIM is 24 juli 2016 op 6-jarige leeftijd overleden aan een hartstilstand.

Hier probeer ik uit te leggen wie hij was en hoe het komt dat we hulp nodig hebben.

Valentim is geboren als ieder kind, gezond dik en rond. Echter, toen hij ongeveer 6 maanden oud was, begonnen de problemen. Hij werd ziek. Onderzoek na onderzoek in het UMCG Groningen om uit te zoeken wat er aan de hand was. Zo klein als hij was lag hij vaak in het ziekenhuis. Uiteindelijk bleek hij een stofwisselingsziekte te hebben, maar welke wisten ze niet precies. Uiteindelijk heeft hij een maagsonde gekregen zodat hij voldoende voeding en medicijnen binnen kreeg, want eten kon hij op de duur niet meer, helemaal niets.

Ze hebben een tijdje bij ons in het dorp Ulrum gewoond. Valentim heeft in groep 1 op de kleuter school gezeten, maar doordat hij erg moe was en veel ziek besloten ze om te verhuizen naar Groningen, zodat hij naar een speciale school kon waar mensen werken die speciaal opgeleid zijn en zorgen dat hij op een passende manier toch naar school kon. Hier gaven ze bijvoorbeeld medicijnen, maar ook fysiotherapie en andere noodzakelijke zorg.

Zijn vader is Portugees en ze woonden eerst in Portugal. Daar hebben ze een arts leren kennen. Ze  hadden veel hoop, dat die arts wat voor Valentim kon doen. Al hun spaarcentjes en extra ’s gingen naar deze arts in de hoop Valentim's leven dragelijker te maken en duidelijkheid te geven. Nooit is er over gesproken dat Valentim jong zou overlijden, vandaar dat ze verder niet hebben nagedacht over eventuele verzekeringen. Ze wilden alle geld gebruiken voor de artsen in Portugal. 

Maar nu is Valentim toch overleden op een jonge leeftijd van slechts 6 jaar jong. Onze superheld is er niet meer. Hij was altijd blij, gek op mensen, kinderen. Hij stond voor iedereen klaar. Helaas heeft hij de eerste dagen in het mortuarium gelegen bij het ziekenhuis. Omdat er geen verzekering was moesten ze voor elk bezoek 94 euro betalen en konden slechts 10 minuten bij hem zijn.  Inmiddels is hij begraven op het Selwerderhof in Groningen. Een prachtige begraafplaats speciaal voor kinderen. 

Help alsjeblieft deze ouders en zijn kleine zusje. Ze hebben zoveel zorgen en verdriet en dan nog alle financiële ellende die nu langzaam op de deurmat valt. Ze kunnen hun hoofd niet meer boven water houden. Ik hoop dat vele mensen een bijdrage willen geven, zodat ze geen financiële zorgen meer hebben en de tijd krijgen om het een plaats te geven en te rouwen.

Uitgelicht
Launch my summer avalanche image

Launch my summer avalanche

 • 58%
 • € 2.600 Doel droom
 • -