Monica Tilman photo
Droom van: Monica Tilman
 • 15 Donaties
 • € 250 Ontvangen
 • € 8.150 Doel
 • Nederland Land
20 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: t van breukelen

  1 maand geleden
 • € 5 Door: Anoniem

  X

  2 maanden geleden
 • € 20 Door: Patrique & Sonja

  Sterkte in je strijd. Wij wensen je een pijnvrij medicatie-low leven toe! En hopen dat deze geste daartoe meer kan bijdragen. xxx-jes uut Bogdike-City

  2 maanden geleden
 • € 20 Door: Jan

  Ook wij steunen je, Hierbij een bijdrage van ons. Liefs Jan, Marga en de meiden

  3 maanden geleden

Na 10 jaar pijnvrij worden

Na 10 jaar pijnvrij worden image
Help mij om het geld bij elkaar te krijgen voor de operatie om van mijn pijn af te komen, waar de zorgverzekeraar mij in de kou laat staan.

Ik ben een vrouw en moeder van 46 jaar, en kan bijna helemaal niets meer. Mijn dagen bestaan uit het liggen op bed, versuft door medicatie, en pijn.

Al sinds de jaren negentig gaat het af en aan met mijn rug. Waar fysiotherapie en gebruik van Tense-apparaten daar toen nog verlichting voor konden bieden, werd het met de jaren steeds ondraaglijker. Begin 2012 is uiteindelijk de diagnose gesteld dat de tussenwervelschijven versleten waren, en een wervel uit mijn kolom dreigde te schieten. Hiervoor ben ik begonnen met morfine, om de tijd tot aan een operatie door te komen.Uiteindelijk ben ik in juli 2012 geopereerd. Dit was een zware operatie, maar dit had ik er voor over, omdat een leven onder de morfine niet uit te houden was, en ik niet de moeder voor mijn kinderen kon zijn die ik wilde zijn.

Helaas had ik na de operatie nog steeds veel pijn. De arts vertelde mij dat genezing een jaar kon duren, en ik hiervoor de tijd moest nemen. DIt jaar heb ik uitgezeten onder verhoogde doses morfine, omdat mijn lichaam steeds meer nodig was. Na een jaar kon ik op controle, waarbij de arts simpelweg vertelde dat alles gelukt was, en ik weer naar huis kon. Het feit dat ik nog steeds veel pijn had, zelfs met mijn medicatie, deed er voor hem niet toe.

Een lange weg van therapieën, doodbranden van zenuwen, nog meer verhogingen van de medicatie, wisselen van medicatie en second opinions in de gerenommeerde Maartenskliniek in Nijmegen leverden helaas niets op. Tot ik via mijn huisarts, als laatste optie, terecht kwam bij een privékliniek in Veenhuizen. Deze arts was maar 1 scan nodig om een diagnose te stellen, namelijk een hernia vlak boven het geopereerde gebied.

Echter kost deze operatie €8150,-, en dat geld heb ik, met een gezin met 5 kinderen waarvan 4 studerend, niet even over. En ook de zorgverzekering kan niets voor ons doen, omdat het een privékliniek betreft.

Hierom heb ik de gegevens van de arts van de privékliniek meegenomen naar het Willemina ziekenhuis in Assen. Hier werd ik met een simpel 'u bent te lenig',en 'de MRI zal wel niet kloppen' weggestuurd. Ik moest maar leren leven met een dagelijkse dosis van 80 tot 100 mg morfine, waardoor ik 20 van de 24 uur in een dag in een soort comateuze toestand in mijn bed lig. Maar dit is voor mij niet het leven dat ik wil leven!

Ik wil zo graag weer de moeder voor mijn kinderen zijn die ik wil zijn, en die ik voor mijn klachten was. Ik wil niet moeten vragen of zij de huishoudelijke taken willen doen, die ik als moeder zou willen doen voor ze. Ik wil niet onbereikbaar voor ze zijn op de momenten dat ze mij hard nodig zijn. Ik vraag niet om iets bijzonders, alleen om de dingen die voor een ander zo normaal zijn.

Hierom wil ik jullie vragen om jullie hulp, hoe klein ook. Iedere donatie is een stap in de goede richting, een stap dichterbij het leven dat ik zo graag terugwil.

Uitgelicht