Marcel Kanters photo
Droom van: Marcel Kanters
 • 659 Donaties
 • € 24.417 Ontvangen
 • € 70.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Thijs Francissen

  Marcel en familie heel veel succes!

  2 dagen geleden
 • € 250 Door: Saga Furs Holland BV

  donatie in het kader van de ScanCoveryTrial van Unlimited Colors.

  2 weken geleden
 • € 100 Door: van de ven koeriersdiensten

  donatie is gedaan in het kader van de ScanCoveryTrial van Unlimited Colors

  2 weken geleden
 • € 25 Door: Marisca Kimenai

  Hey Marcel, Yvonne en kids, Ongelooflijk trots op jou Marcel! Ik ken je niet anders dan een ongelooflijke doorzetter en dit bewijst maar weer hoeveel doorzettingsvermogen jij hebt en uiteraard ook je vrouw en kinderen. Op naar een goed herstel! Liefs van je oud collega-tje Maris.

  2 weken geleden

Never Stop Running

UPDATE 9 OKTOBER 2016: WE DID IT! Ik kan het nog niet helemaal bevatten, maar met veel trots kan ik melden dat we binnen twee weken de 70.000 euro hebben bereikt. Zonder de steun van familie, vrienden, collega's, bekenden en onbekenden was dit never nooit gelukt en daar ben ik iedereen dan ook enorm dankbaar voor.

Ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Marcel Kanters, 47 jaar. Sinds 2013 heb ik een progressieve vorm van MS. Sindsdien is mijn gezondheid snel achteruit gegaan. Omdat ik altijd erg actief ben geweest, ik liep marathons en hield me bezig met wielrennen, zijn de gevolgen extra zichtbaar. Ik zit nu op het punt dat elke inspanning me extra moeite kost. Ik loop steeds moeilijker, waardoor 300 meter echt wel het maximum is. Ook fietsen gaat steeds minder gemakkelijk. Zonder ondersteuning kom ik amper vooruit en de afstanden die ik aankan, worden steeds korter. Dit betekent dat zowel ik, maar daarmee ook mijn vrouw Yvonne en de kinderen, beperkter zijn geworden in wat we kunnen ondernemen.


Naast de reguliere gezondheidszorg, ben ik me verder gaan verdiepen in alternatieven, voor zover die er zijn. De behandelingen bij een acupuncturist en een orthomoleculair arts (voeding) hebben me zeker geholpen, maar nog altijd te weinig …Daarom hebben Yvonne en ik ons verdiept in de mogelijkheden van stamceltherapie. Dit is voor kankerpatiënten al een bekende behandelmethode, maar staat voor MS nog enigszins in de kinderschoenen. Stamceltherapie is een zware behandeling, waarin door zware chemo eerst je immuunsysteem wordt afgebroken, waarna deze weer helemaal opnieuw wordt opgebouwd. Hierdoor wordt mijn MS stilgezet op het niveau van dat moment en gaat mijn gezondheid niet verder achteruit.Het grote risico van deze behandeling is dat de bijbehorende zware chemo niet alleen mijn MS stopzet, maar ook alle antistoffen in mijn lichaam afbreekt. Ik zal daarom na de behandeling een lange tijd nodig heb om weer een enigszins normaal leven te kunnen leiden.


Dit is voor ons een ingrijpende stap, maar in onze ogen ook de laatste strohalm die we kunnen pakken. Het nadeel is dat de Nederlandse neurologen en vooral de zorgverzekeraars deze behandeling niet erkennen, aangezien stamceltherapie voor MS (nog) geen officiële behandelmethode is. Dit betekent dat we het hele traject van voorbereiding, financiering en nazorg zelf moeten regelen en financieren. De behandeling en alles er omheen kost rond de €70.000. Helaas hebben we dit geld niet. We zullen een hoge lening moeten afsluiten, maar hopen door middel van crowdfunding dit bedrag alsnog bijeen te krijgen.

Kijk voor meer info op www.neverstoprunning.nl.

Mijn gezin en ik hopen op uw steun.


Uitgelicht
werken op scholen in Kenia image

werken op scholen in Kenia

 • 100%
 • € 2.500 Doel droom
 • -