• 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 20.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Red mijn leven dmv hulphond

Red mijn leven dmv hulphond image
Mijn naam is Veronica Reinders. Ik ben eind mei 40 jaar geworden en heb al sinds mijn 7e jaar Diabetes Mellitus Type I (insuline-afhankelijk). Nu heb ik een probleem! Het zit namelijk zo: Ik voel mijn hypo´s (te lage bloedsuikerwaarden) en hypers (te hoge bloedsuikerwaarden) niet aan. Dit noemen ze Hypo-unawareness. Het kan dus maar zo zijn dat ik met iemand aan de praat ben en dat ik dan zomaar in een hypo wegzak, met gevolg tot een coma en de dood. Mijn enige redding is op dit een Diabetic Alert Dog! Heb al een hond aangeschaft maar de opleiding kost bijna € 20.000,00 en aangezien de zorgverzekeraars geen Diabetic Alert Dog erkennen, moet ik de opleiding zelf bekostigen. Dit is toch te gek voor woorden!

Op 13 september 2016 was ik even na het eten op de bank gaan liggen om te rusten. Het enige wat ik nog weet is dat mijn hond, genaamd Silas, mij op een gegeven moment rond mijn gezicht slikte en aan mijn blote armen. Schonk hier niet veel aandacht aan omdat ik enorm zweette en dit doen honden wel vaker om aan zout te komen. Vanaf dat moment weet ik mij niets meer te herinneren, totdat ik tegen 22:45 bij kwam en ik de thuiszorg (waar ik een alarmeringskastje bij heb) en het ambulancepersoneel over mij heen zag gebogen staan.
Achteraf kreeg ik te horen dat ik een hele diepe hypo had gehad en dat ik, dankzij Silas en de buren aan mijn rechterkant, weer in veiligheid was gebracht.
Het bleek dus dat Silas alles bij elkaar had geblaft en gejankt en dat de buren dit in de gaten kregen, samen met het geschreeuw van mij.
De buren hebben toen direct thuiszorg gebeld en die zijn direct naar mij toe gegaan.
Bij mij thuis aangekomen, hebben zij de ambulance gebeld en voordat ik er erg in had, had ik een glucagonspuit te pakken en een glucose-infuus. Na enige tijd kwam ik bij!
Kon toen gelukkig weer een klein beetje eten en drinken en kreeg te horen dat ik dankzij mijn hond en mijn buren nog in leven was. Als ze een half uur later waren gekomen, dan was ik waarschijnlijk overleden.
Nu begrijpt u misschien de noodzaak en belang van een Diabetic Alert Dog.
Deze honden hebben zo´n goede reuk, zodat ze een hypo dus al ver van te voren ruiken en je dan vroegtijdig kan alarmeren, zodat je actie kunt ondernemen.
Graag zou ik u willen vragen om mij te steunen in het krijgen van een DAD!
Ik vraag geen grote bedragen! Alle beetjes helpen.
Ik kan niet eerder beginnen met de opleiding dat wanneer ik het volledige bedrag in één keer overmaak naar de instantie waar ik hem laat opleiden.
Please help mij mijn droom te verwezenlijken en help mij mijn leen te redden

Uitgelicht