Moud Bloemendaal photo
Droom van: Moud Bloemendaal
  • 0 Donaties
  • € 0 Ontvangen
  • € 1.000 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

Nog geen donaties gedaan...
Wees de eerste!

Fietsen met ptss

Fietsen met ptss image
Mijn lieve vriend Mario is 2008/2010 dienstdoende geweest voor de Nederlandse Defensie in Uruzgan. Eind 2010 is Mario terug gekomen van deze missie en al snel kwam ik er achter dat er veel veranderd was. Zodra de deurbel ging keek Mario angstig uit zijn ogen, zodra en er een klap was schrok hij zo erg dat bijna onder de tafel ging zitten. Zijn eerste oud en nieuw thuis raakte Mario totaal in paniek. Hierop volgend zijn wij naar de huisarts gegaan. Deze gaf al snel aan dat Mario last had van ptss (Posttraumatische stress stoornis) als gevolg van zijn missie. Een eenzame en frustrerende ziekte. “Ze denken dat je een tikkende tijdbom bent.” Na enkel (magere) nazorg van defensie heeft Mario zijn rust gevonden in het wielrennen. Zodra Mario even niet lekker in zijn vel zit gaat hij al snel 100 tot 200 kilometer fietsen waarna hij een stuk rustiger thuis komt.

Afgelopen Donderdag 15 september 2016 was weer een dag dat Mario niet lekker in zijn vel zat en besloot te gaan fietsen. Onderweg is hij gestopt bij restaurant De Rustende Jager bij de Loonse en Drunense duinen voor een kopje koffie en voor het vullen van zijn bidons. Rond de klok van 15.00 uur kreeg ik op mijn werk een telefoontje van Mario die totaal in paniek vertelden dat tijdens het vullen van mijn bidons zijn fiets gestolen is. In een tijdsbestek van nog geen 3 minuten is er iemand zo bijdehand geweest om ongevraagd zijn fiets te ontnemen.

Aangifte
Na dat ik Mario heb opgehaald van de rustende jager hebben we thuis direct online aangifte gedaan. Hier ben je opzich al dik twee uur mee bezig om alles compleet te maken. Helaas kregen wij de volgende dag een bericht op onze gemaakte aangifte dat de politie hier verder geen actie op zouden ondernemen omdat de politie het momenteel te druk heb met "Belangrijkere zaken".

Financieel
Helaas moeten wij door Mario zijn ziekte leven van een magere WW Uitkering en mijn salaris. Hiervan kunnen we geen nieuwe fiets kopen voor Mario. Via deze weg wil ik dan ook alle lieve mensen vragen of zij met alle liefde voor Mario een (Kleine) bijdragen willen leveren zodat wij snel een nieuwe racefiets kunnen kopen voor mijn lieve vriend.


Help alstublieft mee Mario zijn rust terug te krijgen.
Laten we samen Mario verassen met een nieuwe fiets!!

Alvast bedankt!

Veel liefs voor de donateurs,
Moud.

Uitgelicht
Reisje naar Mars image

Reisje naar Mars

  • 158%
  • € 36 Doel droom
  • -