Chananja Speksnijder photo
Droom van: Chananja Speksnijder
 • 15 Donaties
 • € 175 Ontvangen
 • € 300 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Anoniem

  2 jaren geleden
 • € 10 Door: Amanda

  Heel erg veel succes en plezier in Afrika, heel gaaf dat je deze droom waarmaakt!

  2 jaren geleden
 • € 10 Door: Annefleur

  2 jaren geleden
 • € 30 Door: Jeline

  Zoals afgesproken; voor je verjaardag. XXX

  2 jaren geleden

Make a difference in Africa

Make a difference in Africa image
We cannot do great things in this world. We can only do small things, with great love. - Mother Theresa

Zuid-Afrika is een land van uitersten: van armoede tot rijkdom, van schoonheid tot ellende. Het is het meest ontwikkelde continent van Afrika, maar dit gaat aan veel Zuid-Afrikanen voorbij. Achter een overweldigende natuur van afwisselende landschappen, semi-woestijn, subtropische kust naar sprookjesachtige wijnstreken en safariparken, schuilt ook een ander gezicht. Eindeloze krottenwijken waar talloze mensen leven in armoede, honger en met een van de hoogste HIV/AIDS besmettingscijfers ter wereld. Zuid-Afrika is uitdagend en fascinerend; de geschiedenis van morgen speelt zich vandaag af. 

Vanaf oktober 2014 zal ik me tijdens mijn reis naar Zuid-Afrika twee maanden inzetten bij vrijwilligersprojecten voor mensen die hulp hard kunnen gebruiken.

Het eerste project dat ik zal ondersteunen betreft een aidskliniek (The Blue Roof) in één van de townships van Durban. In deze kliniek kunnen mensen getest worden op HIV, een medische controle ondergaan en medicatie ontvangen. Er wordt aandacht besteed aan counseling, huisbezoeken, voorlichting (over HIV, voeding, hygiëne, etcetera) en lotgenotengroepen. Bovendien betreft dit nog maar een klein deel van alle werkzaamheden in deze community!

Het tweede project is een crisiscentrum (Wentworth Victim Friendly Center) van waaruit samen met het plaatselijke politiekorps en rechtbank hulp geboden wordt, daar waar het het hardst nodigis. Het project houdt zich veelal bezig met counseling op het gebied van huiselijk geweld en gedragsproblemen door bemiddeling en groepsgesprekken. 

Met jullie hulp hoop ik deze twee lokaal opgerichte en uitgevoerde projecten te kunnen ondersteunen.

- Ek het 'n droom -

 

www.chananjaspeksnijder.be-more.nl

Uitgelicht