Ilja Kalle photo
Droom van: Ilja Kalle
 • 604 Donaties
 • € 26.614 Ontvangen
 • € 40.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Amy Otto

  8 uren geleden
 • € 5 Door: Judith Baaij

  12 uren geleden
 • € 5 Door: Charlotte van den Berg

  Na het zien van alle lieve reacties geloof ik er helemaal in dat de bus er komt, want dat verdienen jullie! Veel succes!!

  1 dag geleden
 • € 50 Door: Anoniem

  Een fijne avond vandaag! Groetjes van Sinterklaas

  3 dagen geleden

Een rolstoelbus voor Erwin

Een rolstoelbus voor Erwin image
Kijk hier voor onze veiling: https://eenrolstoelbusvoorerwin.wordpress.com/ Onze droom: een rolstoelbus voor Erwin. Om Erwin veilig te kunnen vervoeren en om samen als gezin op pad te kunnen, hebben we op korte termijn een bus nodig. De gemeente kan een tegemoetkoming in kosten doen voor de aanpassingen, de bus (waar terecht eisen aan gesteld worden door de gemeente) moeten we zelf aanschaffen

Erwin is een jongen van 19 jaar, altijd goed gemutst en een knokker eerste klas. Volledig rolstoel afhankelijk, door de spierziekte SMA type 2. Bij deze progressieve spierziekte neemt kracht in de spieren steeds verder af (atrofie), en is ademhalen door een afname van kracht in het middenrif ook steeds lastiger. Erwin heeft een scolioseoperatie gehad om de vergroeiing in zijn rug zo veel mogelijk te verhelpen en kan hierdoor zijn rug niet meer buigen. Ook zijn energie neemt telkens wat af. Kortom: het wordt telkens een beetje lastiger om te doen wat je normaal doet. Erwin zijn levensverwachting is beperkt.

Ondanks zijn forse beperkingen (een glas drinken optillen is een prestatie van formaat) is Erwin een ras-optimist. Altijd vrolijk, en behulpzaam waar hij kan. Hij schaakt op een leuk nivo, en speelt graag mee in diverse (team-)competities. Ook helpt hij met lesgeven aan de jeugdspelers bij zijn schaakclub.

Nadat Erwin zijn VWO diploma heeft gehaald is hij begonnen aan een studie Bouwkunde. Om van Bergen op Zoom naar Vlissingen te reizen werd door het UWV een rolstoelbus beschikbaar gesteld voor het vervoer van Erwin in zijn elektrische rolstoel, omdat reizen met het openbaar vervoer voor hem niet haalbaar is.

Maar…

De energie van Erwin laat studeren niet meer toe. Hij is gestopt met de opleiding, en dit betekent dat ook de rolstoelbus weer terug gaat naar het UWV. Logisch natuurlijk, want de voorziening is voor school of werk vervoer, en dat is er nu dus niet meer. Per 1 oktober is de bus niet meer beschikbaar.

Vervoer per gewone auto wordt een behoorlijke onderneming. Het in en uit de auto tillen gaat steeds moeilijker, mede omdat Erwin zijn nekspieren ook minder sterk worden en zijn hoofd daardoor soms achterover “klapt” als hij uit balans gaat. Ook zijn zitbalans wordt steeds minder, en daardoor is vervoer in zijn elektrische rolstoel eigenlijk de beste en veiligste oplossing. Daarbij komt ook het feit dat Erwin in zijn handrolstoel zelf minder goed uit de voeten kan dan met zijn elektrische rolstoel. De handrolstoel wordt inmiddels ook voorzien van een speciale zitkuip en een light drive systeem (soort hulpmotortje met joystick besturing). Deze aanpassing weegt echter behoorlijk wat, en het tillen van dit geheel de auto in vraagt om kracht en een flinke kofferbak.

De gezinsauto is intussen flink op leeftijd, en er staan flink wat kilometers op de teller. De auto is niet geschikt om aan te passen naar een situatie waarin Erwin met rolstoel en al kan inrijden. De auto is hiervoor simpelweg te oud, en ongeschikt.

Door de speciale zitorthese die Erwin op zijn rolstoel heeft zijn veel busjes of auto’s helaas niet geschikt. Ze zijn simpelweg niet hoog genoeg te krijgen om in te kunnen rijden. Mede ook omdat Erwin zijn rug niet kan buigen en dus ook niet kan bukken om onder een deurstijl door te rijden.

De gemeente vergoed geen aangepaste auto’s. Wel betalen zij de kosten voor het aanpassen van een bus, als deze nog zeven jaar of langer mee kan gaan. Kortom: jij levert de bus, zij de aanpassing. Als ze zeker zijn van het feit dat de bus nog minstens zeven jaar mee kan gaan.

Kortom: we zijn beperkt in onze keuze. Onze hoop is dat we een tweedehands functionele bus kunnen vinden, maar ook deze zijn niet goedkoop. En de kans dat we een voor Erwin geschikt exemplaar tegenkomen is gering. We zetten daarom in op een nieuwe bus met geschikte inrijdhoogte. En mochten we toch een geschikte tweedehands bus tegen komen dan zal het eventueel extra opgehaalde bedrag ingezet worden als fonds voor het onderhoud en de bekostiging van de wegenbelasting.

We zoeken geen luxe, maar een passende oplossing om Erwin te kunnen vervoeren.

Het is moeilijk om een actie als deze te starten, zeker omdat we normaal gezien zelf dingen oplossen, liever niet om hulp vragen. Maar dit probleem is niet op te lossen zonder hulp. Veel hulp. Hulp van mensen die ons kennen, en mensen die ons niet kennen maar dit lezen of horen van anderen. Een moeilijke stap om te zetten, de stap om om hulp te vragen. Het is niet zo makkelijk om toe te geven dat iets niet lukt. Dat je simpelweg de financiën niet hebt om aan de oplossing te komen, omdat je al zoveel extra kosten hebt gehad dat er geen spaarpot meer over is.

Diverse mensen hebben in het verleden al eerder aangekaart dat ze willen helpen om deze actie te laten slagen, ons te steunen. Dat deze weg niet gek is, maar nodig. En toch…Het is een enorme drempel die je over moet.

Maar soms is het kiezen tussen opgeven of hulp vragen. En opgeven is geen optie!

Als we Erwin op een veilige manier willen vervoeren, dan moeten we nu de stap nemen en starten met deze actie. Het voelt alsof we met de billen bloot gaan, maar wie niet waagt wie niet wint…Dus hier gaan we…


Lieve familie, vrienden, kennissen, bekenden en misschien zelfs onbekenden,

 

Wie wil een bijdrage leveren aan de bus? Wie wil een bijdrage leveren aan veilig vervoer voor Erwin? 

Alle kleine beetjes helpen.

 

Wie helpt ons (letterlijk en figuurlijk) op weg? Op weg naar een zo 'normaal' mogelijk leven....

 

Alvast bedankt!

Jan en Ilja

Nikki en Erwin

(foto gemaakt door Harry Gielen)

==============================================

Up-date 29-9-2016: Het UWV heeft besloten ons de bus voor school tot en met december 2016 laat gebruiken om ons tijd te geven voor het vinden van een geschikte oplossing! De extra tijd is zeer welkom en een zeer fijne tegemoetkoming van UWV kant. Ook krijgen we een aanbod tot koop van deze huidige bus. Maar of dit haalbaar gaat zijn? We hopen het van harte, want het zou een zeer fijne bus zijn om te blijven rijden...Intussen krijgen we onze mailbox bijna niet bijgewerkt, zoveel lieve en fijne reacties...Jullie zijn geweldig!! We zijn er nog lang niet, maar jongens, wat gebeurd er een hoop!! 

==============================================

Up-date 30-9-2016: Whaaaaaa! De €10.000,- gepasseerd!! De droom komt steeds wat dichterbij! Dank! Dank! Dank!

==============================================

Up-date 2-10-2016

Lieve lieve allemaal...Wat kan er veel gebeuren in een week tijd...

Een week geleden zaten we met de handen in ons haar, twijfelend over het beginnen van een actie. Omdat je dingen graag zelf oplost, er tegenop ziet om hulp te vragen. En dan begin je, met lood in je schoenen, toch aan deze hulpvraag. Niet goed in kunnen schattend wat er zal volgen...En óf er iets zal gebeuren... Een klein beetje, dat zal toch wel lukken?!

En dan begint het... En dan gebeurt er niet een klein beetje, maar ontzettend veel! We zijn verbaasd, verrast, ontroerd en geraakt. Zien de droom dichter en dichterbij komen...

Maar wat ons van alles het meest raakt, zijn de enorme warme reacties! Zo veel meedenkende mensen, en zo veel lieve lieve woorden die ons kippenvel bezorgen...Weet allemaal, dat iedere reactie, ieder hulpaanbod, iedere donatie en ieder lief woord ons enorm kippenvel bezorgt!

Heel, heel erg bedankt allemaal... We zijn al een heel stuk dichter bij onze droom...

===============================================

Up-date 3-10-2016

Voor alle lieve meedenkers... Er zijn flink wat tweedehands rolstoelauto's en busjes op de markt. Waar we ook zeker naar kijken. En veel van jullie ook, zo hebben we gemerkt :-)

Voor alle meekijkers/zoekers: er moet een inrijhoogte van ten minste 1.55m zijn... Door de zitorthese van Erwin is de stoel met hem er in 1.53m hoog. En Erwin kan niet bukken om onder een balk van een deur door te komen. Dat maakt het zoeken een flink stuk lastiger...

Er zijn twee al aangepaste bussen voorbij gekomen die mogelijk geschikt kunnen zijn, maar een kilometerstand van meer dan 350.000km is niet echt een verstandige investering...

De andere was vier jaar oud, 64.000km op de teller. Maar nog ver buiten bereik: €36.500,-

We zoeken door en blijven hopen...

==============================================

Up-date 6-10-2016

€16000,- !!! Onvoorstelbaar!! Wauw, wauw, wauw!!! 

Intussen is het bedrag zo hoog dat de kans begint te ontstaan dat we tegen een 2e hands aangepaste bus aan lopen... We zitten er bovenop en houden onze ogen open. Je weet maar nooit wat er voorbij komt, nietwaar?!

En ondertussen zitten we niet stil. Er zijn diverse plannen voor leuke acties opgeborreld die we proberen uit te werken op korte termijn... Hou de up-dates in de gaten :-)

€16.000,-.... Wauw! Echt vreselijk wauw!! Zo enorm bedankt allemaal...

===============================================

Up-Date 7-10-2016

Hard aan het werk aan de volgende actie voor de rolstoelbus... Met een beetje geluk kan deze misschien volgende week ook van start... 

Intussen loopt de teller maar op en op... Hebben we al gezegd dat jullie geweldig zijn? JULLIE ZIJN GEWELDIG!! 

==============================================

ROLSTOELBUS-UP-DATE!
We hebben een speciale actie opgezet! Een hele speciale, mag ik wel zeggen! Eentje waar ik enorm trots op ben!

Op de link

eenrolstoelbusvoorerwin.wordpress.com/

(geen https:// of www ervoor intikken hoor!!) zijn we vanaf nu in de lucht met een VEILING. En niet zomaar een veiling, maar eentje die gestart is met alleen maar kunstwerken van de opa, oma en moeder van Erwin!

Beelden gemaakt door Hub Knebel (al vele jaren actief beeldhouwer) en schilderijen van de hand van Catharina van den Enden (Academisch Geschoold Beeldend Kunstenares), de opa en oma van Erwin, zijn zeer de moeite waard! 
Dit alles is aangevuld met foto's op 20x30cm formaat gemaakt door mij, Ilja Kalle. 
In de loop van de tijd hopen we ook heel andere artikelen toe te kunnen voegen aan deze veiling, maar wat dit zal worden is nog een verrassing! 
Neem een kijkje en doe een bod...Hoe het werkt staat op de veilingsite, maar mocht het niet duidelijk zijn, neem gerust contact op!

Delen van dit bericht wordt uiteraard weer zeer op prijs gesteld!
Zo komt de rolstoelbus voor Erwin hopelijk weer een stukje dichterbij!

We zijn al heel erg veel verder dan we vooraf hadden kunnen denken, maar we zijn er nog niet!

Voor iedereen die ons op welke wijze dan ook al hielp: zo enorm bedankt! Het blijft onvoorstelbaar wat er allemaal gebeurd!!!

==============================================

Up-date 14-10-2016

€19257,-!!!! Sprakeloos zijn we er van... Wat kan je nog zeggen, meer dan bedankt allemaal! Het duizelt je gewoon als je al die reacties ziet... Nog steeds ontvangen we veel lieve berichten, van bekenden, maar ook van veel voor ons onbekende mensen... Lieve allemaal, zo enorm bedankt...

Intussen loopt de veiling (eenrolstoelbusvoorerwin.wordpress.com) en sluit de periode van bieden komende donderdag voor de eerste objecten. Spannend! 

==============================================

Update 16-10-2016

Whoahhhh!!! Over de 20.000!! 50% is gehaald!!!
We blijven het maar zeggen, zo enorm bedankt allemaal! En al die mensen die meeleven en volgen hoe het gaat, en ons een hart onder de riem blijven steken: zo fijn! Zo warm!
Allemachtig, wie had dit durven hopen bij de start van deze actie....

Intussen zijn we zeer actief aan het kijken naar geschikte tweedehands bussen. Er zijn twee zeer geschikte exemplaren gevonden, maar nog buiten bereik: beiden rond de €33.000. Maar: we hebben nog even, en we zitten niet stil! Op naar de laatste loodjes...En daarvoor hopen we nog wat acties op touw te zetten...

De veiling loopt intussen nog door. Donderdag gaan de eerste objecten er uit...Wie bied er meer? ;-) eenrolstoelbusvoorerwin.wordpress.com

--------------------------------------------------------------------------

Up-Date 20-10-2016:

Veel te melden!  

Eismann Rene Pekaar gaat de komende weken doosjes chocolade truffels verkopen. En een deel van de opbrengst gaat naar onze actie! Super bedankt hiervoor alvast Rene, én alle klanten die de truffels kopen gaan!!!

C-Cinemas Bergen op Zoom geeft iedereen die ons gesteund heeft, of ons nog steunen wil, de mogelijkheid om op zondagmorgen 18 december (jaja, op mijn verjaardag!) voor slechts €7,- naar de bioscoop te gaan. Van iedere €7,- gaat ook nog eens €1,- naar de actie voor de bus! 

Welke films er dan draaien, en hoe het die dag precies in zijn werk gaat hoor je nog, maar schrijf het dus vast in je agenda: zondagmorgen, 18 december 2016, C-Cinemas, Bergen op Zoom, filmfeestje voor de rolstoelbus!

C-Cinemas, heel erg bedankt voor deze supergave en bijzondere actie!

De veiling loopt. Vanavond gaan de eerste vijf objecten er uit. Tot 20:00u kan hierop geboden worden, op de andere objecten kan dit nog langer. Waarschijnlijk komen er ook binnenkort weer een aantal nieuwe items bij, dus neem nog eens een kijkje... www.eenrolstoelbusvoorerwin.wordpress.com 

En er borrelen nog steeds verschillende andere plannen, er wordt hard gewerkt achter de schermen!

Verder mag een ontzettend lieve actie niet onvermeld blijven: Sara, wat heb je ons verrast zeg, met je cupcake-actie bij je club sv Wageningen! Maar liefst €60,- bracht het op! Heel erg bedankt! Wat ben jij een kanjer!

En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen...Iedereen die ons helpt, doneert, de link deelt, meedenkt, adviseert, ons op welke manier dan ook helpt of geholpen heeft: Zo enorm bedankt! Het blijft echt zo bijzonder, en nog steeds hebben we geen woorden gevonden die echt uitdrukken wat we voelen... Het is echt heel speciaal!

--------------------------------------------------------------------------

Up-date 24-10-2016

Wauw, Wauw, Wauw! We zijn over de €21.000! Meer dan 500 mensen die ons al gesteund hebben...Bekenden en onbekenden... En nog steeds, bij iedere donatie is er weer dat kippenvel-gevoel... Zo ontzettend bedankt allemaal...

De veiling is intussen volop bezig. Tussenstand tot nu toe daar: €180,- 

Zelf ook een keer meebieden? Dat kan op eenrolstoelbusvoorerwin.wordpress.com

De veiling gaat overigens een spetterend einde krijgen, maar daarover later meer!

==============================================

Up-date 26-10-2016

Aan aandacht voor de actie geen gebrek! En dat leverde weer een fijne golf aan donaties op! Super bedankt allemaal, het is bijzonder om te merken hoe ook mensen die ons minder goed kennen meeleven! 

Morgen gaan op eenrolstoelbusvoorerwin.wordpress.com de volgende veiling objecten er uit, en er staan weer een aantal nieuwe dingen op waarop geboden mag worden...We blijven doorgaan, want we zijn er nog niet! 

==============================================

Up-date 28-10-2016

Saskia de Boer maakt enorm gave ringen!! We veilen ze niet, maar je kan er wél een kopen! Via https://eenrolstoelbusvoorerwin.wordpress.com/2016/10/20/koop-een-ring-voor-de-bus/ lees je meer, ook over de veiling items van PSV, Richard Krajicek en alle andere items... 

Wat blijft er toch een hoop gebeuren! Geweldig!!

====================================

Up-Date 31-10-2016

Hoe bijzonder is het als er op de school waar je zat, je klasgenoten zo betrokken zijn dat ze binnen school een actie voor je houden, en de opbrengst met een hele groep vanuit Vlissingen bij je thuis komen brengen?! Fantastisch wat jullie gedaan hebben, bouwkundeklas van Erwin! Heel, heel, heel erg bedankt, jullie als initiatiefnemers, en bedankt alle gulle gevers!! Jullie zijn GEWELDIG!!

Intussen staat de teller op €22.729,- Wat een waanzinnig bedrag!! En we zijn nog steeds bezig! De veiling draait op volle toeren, de eindactiviteit van deze veiling krijgt steeds meer vorm, en allerlei andere acties (ringenverkoop, bioscoopactie, Truffelverkoop) zijn volop bezig... En de donaties voor de veiling: echt zo gaaf!! Shirts van PSV en AZ, een racket van Richard Krajicek, een mooi boekje overtopsport gesigneerd door Richard Krajicek...Superspeciaal!

We blijven het zeggen...Jullie zijn echt zo geweldig allemaal!! En die kippenvelmomentjes ...Het houdt nooit op!! :-)

==============================================

Up-Date 1-11-2016:

€23.000,- !!!!!!! Whaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

==============================================

Up-Date 2-11-2016:

Wauw!!! En wéér worden we enorm verrast! 
Winzer van Rode, een stichting die de beide wijngaarden van / nabij Rolduc verzorgt en BV Vriesveem, enorm bedankt voor jullie donaties! Wéér twee enorme verrassingen, en weer kippenvel... Maar ook van al de lieve donaties van mensen die we soms niet eens zelf kennen krijgen we zo'n kippenvel... Onvoorstelbaar wat er allemaal weer gebeurd! De teller staat intussen in 1 klap op €24.254...Fantastisch!!

==============================================

Up-Date 10-11-2016

En weer is er veel gebeurd! Wat zijn er toch een berg mensen betrokken en actief...Niet te bevatten!

De Truffelactie van Eismann Rene Pekaar heeft €80,- opgeleverd, wat betekend dat er een groot aantal van zijn klanten een doosje Truffels heeft gekocht! Superbedankt!

Zondag verzorgen de leerlingen viool en fluit van de muziekschool in Hoensbroek een Benefiet-concert. Ome Leo en Emerentia, organisatie en leerlingen, veel succes!

Op de veilingsite (eenrolstoelbusvoorerwin.wordpress.com) is intussen te bieden op een voor Bergenaren geweldig item: Een echte GEVEL-KRAB! Bouwclub de Spruijten van Nuijten, zo ontzettend bedankt voor jullie geweldig mooie krab! Fantastisch dat jullie dit gedaan hebben!

De veilingsite gaat ook weer voorzien worden van nieuwe items, de tussenstand daar is intussen €585,- en dan zijn de gesigneerde items nog niet eens meegeteld, en ook de ringen van Saskia komen daar nog bij!

Nieuw op de kalender: de Bridge-drive die op 10 december plaats gaat vinden! Bridge Club Four Aces en sponsoren, heel erg bedankt voor jullie inzet!

En de teller is intussen opgeklommen tot €25.779,- Onvoorstelbaar veel geld, onvoorstelbaar veel hulp en meelevende mensen...We komen er zo ontzettend dicht bij... Maar we zijn er nog niet...

==============================================================

Up-Date 16-11-2016

Zondagmiddag gaven leerlingen dwarsfluit, viool, altviool en cello van muziekschool Schunk en muziekschool Stichting SMK in de aula van muziekschool in Hoensbroek een benefietconcert voor zieke spieren. 

Het was een geslaagd concert, en er werd een heel mooi bedrag bij elkaar gebracht..

Een deel van de opbrengst gaat naar de rolstoelactie voor Erwin, het andere deel gaat naar het Spierfonds, een doel waar we ook zeer bij betrokken zijn. Driedubbel mooi dus, dit concert!

Het opgehaalde bedrag voor de twee doelen is €445,- ! Super, super, super!!

Heel erg bedankt voor jullie inzet, muziek, organisatie en waanzinnig lieve gebaar, leerlingen, publiek, Ingrid, Pamela en Emerentia ! Jullie hebben ons hiermee enorm geraakt!

Intussen zijn we, mede door de hulp van een  hulpsint over de €26.000,- gegaan! Zo ontzettend bedankt allemaal... dit is toch onvoorstelbaar?!

En ook op de veiling is weer een en ander gebeurd! Twee lieve giften, een voor een schaaktraining en een mooie handgemaakte deken zijn aan de veiling toegevoegd... zie: eenrolstoelbusvoorerwin.wordpress.com voor alle items en verdere informatie...

Er komen nog meer acties, denk aan de bridge-drive en de bioscoopactie... We zijn al zo ver...maar nog niet klaar! En het is heel erg fijn om te merken dat nog steeds iedereen meeleeft en volgt hoe ver we zijn en hoe het gaat! Jullie zijn geweldig! 

Uitgelicht
Nieuwe viskoffer! image

Nieuwe viskoffer!

 • 156%
 • € 500 Doel droom
 • -