Claudia Commijs photo
Droom van: Claudia Commijs
 • 23 Donaties
 • € 940 Ontvangen
 • € 67.000 Doel
 • Nederland Land
53 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Bart Nienhuis

  Ik heb de collecte tijdens het congres gemist. Dus mijn donatie maar even op deze manier. Ik hoop natuurlijk dat je het geld bij elkaar krijgt.

  3 weken geleden
 • € 55 Door: Erna

  4 weken geleden
 • € 5 Door: Anoniem

  Ik wens je heel veel geluk!

  4 weken geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  Hopelijk helpen alle kleine beetjes met het bereiken van je doel. Zodat je vooruit kunt kijken ipv terug gaan naar de oude situatie. Je was top vandaag op het congres van de Sint Maartenskliniek

  4 weken geleden

"Claudia loopt"

"Claudia loopt" image
Mijn naam is Claudia Bosch-Commijs (46) uit Berghem. Twaalf jaar geleden kwam ik, tijdens het beoefenen van mijn grootste passie paardrijden, ten val. Hierbij brak ik mijn rug met als gevolg een complete dwarslaesie. Dit betekent dat ik niet meer kan lopen en in een rolstoel zit. Je kunt je niet voorstellen hoe het is om niet te kunnen lopen. Begin dit jaar werd ik gevraagd door de revalidatiekliniek om mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek. Nieuwe robottechnologie met exoskelet ‘Rewalk’ maakte het voor mij mogelijk om weer te lopen. Mijn allergrootste droom kwam uit! Wat geweldig om weer te lopen. En wat een positieve werking had dit op mijn lichaam! Helaas duurde het onderzoek maar 10 weken. Mijn zenuwpijnen en rugpijn kwam weer terug. Door te lopen kan ik mijn lichaam gezond houden. Via crowdfunding hoop ik zelf een exoskelet te kunnen aanschaffen. Deze prothese word namelijk niet vergoed door de zorgverzekeraars. Mijn gezin en ik hopen op u steun!

Nog 67.000 euro te gaan voor mijn grootste wens:  een exoskelet

De kosten van het exoskelet de ‘Rewalk’ zijn 87.000 euro. Het is een financiële uitdaging om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Dankzij mijn vrienden, familie, mijn collega’s en mijn werkgever heb ik al een mooi bedrag van 20.000 euro verzameld.  Het  is mijn grootste droom om de overige 67.000 via deze website te realiseren. Doe mee en steun mij om mijn doelen te bereiken!

Piloot voor de TU Delft

Ondertussen ben ik benaderd door de TU Delft. Zij zijn bezig een robotpak genaamd ‘March’ te ontwikkelen. Een technisch hoogstandje met als doel de rolstoel volledig te vervangen! Als piloot help ik hen met het ontwikkelen en vertegenwoordig ik Nederland tijdens de 1e Bionische paralympische spelen ‘de Cybathlon’ op 8 oktober in Zürich Zwitserland.

Ondersteuning wetenschappelijk onderzoek

Ook na de Bionische paralympische spelen blijf ik het team van de TU Delft ondersteunen als ‘piloot’ om te laten zien welke mogelijkheden en voordelen voor je gezondheid dit pak biedt. Hiervoor is ‘door blijven lopen’ van groot belang. Helaas wordt in Nederland het exoskelet nog niet vergoed door zorgverzekeraars of andere instanties. Door te blijven lopen kan én wil ik wetenschappelijk onderzoek ondersteunen. En aantonen aan onder andere zorgverzekeraars hoe belangrijk het exoskelet is: Het verbetert de kwaliteit van leven mentaal en fysiek enorm!

Lees /bekijk mijn interviews:

-     Brabands Dagblad http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/oss/robotpak-biedt-hoop-voor-dwarslaesiepati%C3%ABnten-als-claudia-en-judith-video-1.6447871

      Zapp: "Nederland in 2050" uitgezonden op 21 oktober 19.30u

      Elsevier Juist.

     

Uitgelicht
Vrienden van Kate image

Vrienden van Kate

 • 396%
 • € 3.500 Doel droom
 • -