Mike Billekens photo
Droom van: Mike Billekens
 • 76 Donaties
 • € 1.825 Ontvangen
 • € 10.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 25 Door: Ton en Hilde Caris

  Heel veel succes, en sterkte Mike

  11 uren geleden
 • € 15 Door: Berrhil Hermans

  Zolang ik maar niet naar die kerst-CD hoef te luisteren.

  21 uren geleden
 • € 15 Door: Michel Urlus

  Ik hoop dat je snel beter bent.

  2 weken geleden
 • € 20 Door: Djulita

  Heel veel beterschap!

  3 weken geleden

Help Mike genezen van Lyme!!

Help Mike genezen van Lyme!! image
Na zes jaar vage klachten, waarvan de oorzaak steeds niet gevonden werd, heeft Mike Billekens sinds juni 2016 de diagnose chronische Lyme stadium 3 gekregen. Deze ziekte wordt niet erkent in Nederland waardoor hij de behandeling hiervoor zelf moet betalen, vandaar dat wij geld inzamelen om zijn herstel mogelijk te maken.

Zes jaar geleden heeft Mike wel eens een teek gehad. Hij wist toen nog niets over de gevaren van een teek en er leek toen ook niks aan de hand te zijn, daarom is er geen actie ondernomen. In de loop der jaren kreeg Mike verschillende vage klachten waar de huisarts zich geen raad mee wist. Zo heeft hij verschillende keren bij een uroloog gezeten voor nierproblemen, zijn er hartfilmpjes en scans gemaakt voor steken in de hartstreek en hebben verschillende orthopeden naar zijn knieën gekeken omdat hij zoveel pijn had dat hij steeds moeilijker liep. Geen van allen heeft ooit een reden kunnen vinden voor de klachten en het werd gegooid op het als maar bekende zinnetje “Je leert er maar mee leven”. Dat heeft hij lang geprobeerd, zeurde nooit en ging altijd maar door.

Ineens was het goed mis

Begin mei 2016 stortte zijn lichaam in één nacht tijd volledig in. Toen werd hem ineens duidelijk dat er iets goed mis was. Die dag is hij met onder andere hevige pijn, coördinatie- en krachtverlies en spierspasmes naar de eerste hulp geweest. Verschillende onderzoeken volgden, waaronder een CT- en MRI- scan en de Nederlandse lymetest maar tevergeefs kwamen alle testen negatief terug. In de weken daarna namen zijn klachten nog steeds toe. Ondertussen er steeds meer het vermoeden dat het toch wel Lyme zou kunnen zijn doordat hij inmiddels kennis had opgedaan dat de Nederlandse lymetesten niet altijd betrouwbaar zijn als je al langer geleden besmet zou zijn met de Borrelia bacterie.

Diagnose en behandeling

Mike is uiteindelijk bij de kliniek Pro Health Medical in Weert terechtgekomen. Vanuit hier is zijn bloed afgenomen en naar Duitsland op gestuurd om daar getest te worden. Dit omdat dus de Nederlandse testen niet zo uitgebreid en nauwkeurig zijn. In Juni 2016 kreeg Mike uiteindelijk te weten waar deze klachten vandaan kwamen, hij kreeg namelijk de diagnose Chronische Lyme stadium 3. Hij heeft ook besloten na genoeg vertrouwen te hebben gekregen in Pro Health zijn behandelingen hier te volgen. Hopelijk gaan zij Mike weer beter krijgen!

Kosten

Helaas kost deze behandeling veel geld en omdat chronische Lyme niet erkent wordt in Nederland, wordt dit niet vergoed door de zorgverzekeraars. De totale kosten kunnen tot meer dan €10.000,- oplopen. Vandaar dat wij vragen om jouw hulp en steun!

Lopen voor Lyme

Vorig jaar heeft Mike, ondanks de toen al aanwezige klachten, gelopen voor Lauri met de sponsorloop “Lopen voor Lyme” om geld in te zamelen voor haar behandeling. Mede dankzij zijn hulp is haar behandeling in België mogelijk gemaakt en hoe gaaf zou het zijn als wij zijn harde werk van toen nu kunnen belonen door nu met onze hulp zijn behandeling te kunnen financieren.

Klachten

Om een kleine indruk te geven van hoe het leven van Mike er nu uitziet sommen we wat klachten van hem op. Mike heeft last van constante vermoeidheid, overal over zijn lichaam pijn (buikpijn, gewrichtspijn, hoofdpijn, hartsteken, spierpijnen, ga zo maar door), spierspasmes (de benen vliegen ’s nachts de lucht in), verschillende neurologische klachten zoals slecht geheugen, wazigheid en concentratieproblemen, benauwdheid, krachtverlies (een eetbord optillen is soms al te zwaar) en bovendien problemen met lopen, daarom heeft hij een scootmobiel zodat hij op een goede dag zelf dingen kan ondernemen.

Help jij mee? 

Het is dus van belang dat Mike snel beter wordt en weer aan het werk kan, een (eigen) leven op kan bouwen zoals elke 23-jarige dat wil en zijn dromen na kan jagen. Help jij hem beter worden? Klik dan op de doneer knop en maak een kleinigheidje over. Doneren kan al vanaf 5 euro en alle kleine beetjes helpen. 

Alvast enorm bedankt, ook namens Mike.

Interessante links:

http://www.lopenvoorlyme.nl/watisdeziektevanlyme/

http://zorgnu.avrotros.nl/uitzendingen/18-10-2016/lyme/

Uitgelicht