Sharon van Dijk photo
Droom van: Sharon van Dijk
 • 71 Donaties
 • € 1.515 Ontvangen
 • € 10.000 Doel
 • Nederland Land
65 Dagen te gaan
Embed

Recente Donaties

 • € 5 Door: Rosella

  1 dag geleden
 • € 15 Door: Emaline

  2 dagen geleden
 • € 5 Door: Nathalie

  Sterkte Shar en succes!

  3 dagen geleden
 • € 10 Door: Anoniem

  3 dagen geleden

Onderzoek in New York

Onderzoek in New York image
Geef mij een kans om onderzocht te worden in New York door een specialist

Sinds 2013 ben ik ziek geworden door mijn nier. Het probleem was dat de urine niet naar de blaas stroomde. Ik heb in juni 2014 ongeveer 8 verschillende operatie’s en ingrepen ondergaan. Het begon met een normale operatie maar dat eindigde in een nachtmerrie..

Tijdens de operatie hadden ze mijn darmen en urineleider geraakt. Ik kreeg daardoor bloedvergiftiging en buikvlies ontsteking. Ik heb later ook een bloed transfusie moeten ondergaan. 

Dit heeft mij 3 weken op de Intensive Care gekost. 8 dagen in een kunstmatige coma en 5 dagen aan de beademing gelegen. Totaal heb ik 2 maanden in het ziekenhuis gelegen.

Na de Intensive Care moest ik opnieuw leren lopen, eten en zelf leren ademen. Dit was een hele moeilijke periode voor mij maar ook mijn familie. In de tussen tijd heb ik altijd check ups gehad. Onder andere, bloed onderzoek, urine kweken, CT scans, Rengrammen, noem maar op. De urologen staan voor een raadsel want er blijft er een infectie terug komen in mijn lichaam waardoor ik ontzettend ziek word en erg veel pijn krijg in mijn enige nier. Ze weten niet waar de infectie’s vandaan komen en hoe ze dit anders moeten oplossen dan anti biotica te geven. 

Ik krijg vaker de vraag ‘’Maar kan je dan geen nier transplantatie krijgen?’’ Het antwoord daarop is: Nee. Ik heb 1 nier waarvan de functie gewoon goed is. Daardoor kom je niet in aanmerking voor een transplantatie en dat zal ook het probleem niet oplossen. 

Ik heb nu een kans om in New York een uroloog te ontmoeten maar de verzekering zal alleen maar 75% van de Nederlandse kosten willen betalen. Zoals iedereen weet, New York heeft de beste artsen maar ook de duurste. In Amerika is de kans voor mij veel groter om een oplossing te vinden aangezien hun al stukken verder zijn dan Europa. Ik heb een gecompliceerd probleem waardoor er veel meer onderzoek nodig is. Ik heb op 25 oktober een afspraak met Dokter Victor W. Nitti van het NYU Langone Medical Center. Hij is gespecialiseerd in complexe vrouwelijke urologische problemen. Hierdoor werkt hij ook samen met gynaecologen. Het komt namelijk vaker voor dat urologen meer gericht zijn op het mannelijke lichaam en daardoor dus niet genoeg weten over het vrouwelijk urologische probleem.

Lees hier meer over hem: http://nyulangone.org/doctors/1003800806/victor-w-nitti

Ik kan dit niet alleen doen. Om de artsen in New York te kunnen betalen voor onderzoek, en eventueel operatie’s, heb ik jullie hulp nodig! Het word na 3 jaar tijd voor een oplossing, zodat ik mijn dagelijkse leven weer op kan pikken.


Uitgelicht