• 9 Donaties
 • € 325 Ontvangen
 • € 50.000 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Anoniem

  Suc6!!!

  5 uren geleden
 • € 50 Door: Linda en Geert

  Natúúrlijk ondersteunen wij jullie! Heel veel succes met de crowd funding actie!

  5 uren geleden
 • € 15 Door: Floor Huygen

  Wens dat voor jullie hopen op een behandeling snel omgezet kan worden naar : WE GAAN ! Heel veel succes!!!

  7 uren geleden
 • € 100 Door: Martijn Langereis

  Succes met de inzamelactie en sterkte. Ik hoop je met de carnaval weer te zien!

  7 uren geleden

Stop MS Now - Niki

Stop MS Now - Niki image
Door middel van een Stamceltransplantatie (HSCT) kan MS gestopt worden.

Even voorstellen

Ik zal me eerst even voorstellen. Mijn naam is Niki van Eenbergen, 37 jaar en woon in Boxmeer.

In 2003 (net na mijn studie op 23jarige leeftijd) werd bij mij MS geconstateerd. Op dat moment valt je hele wereld uit elkaar.

 

"Gelukkig door de steun van vrienden en familie heb ik het een plaats kunnen geven en mét MS het leven na studeren gestart. Dit komt en gaat, met op dat moment, kleine beperkingen waar je mee leert leven. Het gaat me goed en door mijn flinke doorzettingsvermogen lukt het. Een leuke baan, mooie lieve vrouw en 2 schatten van kinderen."

 

Wat is MS?

Multiple sclerose is zenuwslopende ziekte, die een enorme impact heeft op de patiënten. Voor veel mensen is MS een vrij onbekende ziekte. Zo denken veel mensen dat het een spierziekte is, maar dat is niet het geval. Het is namelijk een ziekte van het centrale zenuwstelsel

 

Zware terugval, en nu?

Eind vorig jaar kreeg ik de zwaarste terugval tot nu toe! Deze zorgde ervoor dat ik thuis kwam te zitten en ik me maximaal 1uur per dag een beetje kon inspannen. Zelfs een uur praten was al te veel. Dan was ik al moe en wilde ik naar bed. Op dat moment durf ik best wel te zeggen dat het ontzettend moeilijk is, maar we moeten door. Ik heb immers ook nog een gezin en een baan! Dit moet ik ook voor mijn kinderen doen!

Na 3 maanden thuis begin ik in januari 2016 weer met werken, nou ja een beetje dan. Dit startte met 1uur per dag en tegen de zomer 2016 weer bijna fulltime. Helaas was dit maar voor korte duur en kom ik in oktober weer thuis te zitten.

Staan kan ik op dit moment niet lang, bij het kijken naar de voetbaltraining van m'n zoon moet er een kruk mee...en dat is best wel confronterend. 's-morgens als ik opsta ben ik al doodmoe en dan moet de dag nog beginnen, tintelingen over mijn hele lichaam en overgevoelig dat mijn kleren pijn doen.

 

"Papa, heb je nog pijn aan je benen. Ik zal er wel een kusje op geven, dan worden ze weer beter." zegt Isa.

 

Tegen de kinderen zeggen we namelijk dat papa pijn aan z'n benen heeft en veel moe is. Daarom kan papa niet als anderen zoveel met jullie doen.

Dat is ook voor de "buitenwereld" het moeilijkste. Je hebt iets wat niet zichtbaar is. Hoe ga ja daar mee om? Dat is iets waar we dagelijks mee geconfronteerd worden.

 

Wel of niet gaan voor HSCT?

Op dit moment worden stamceltransplantaties succesvol toegepast bij MS patiënten. Stamceltherapie is een zware behandeling, waarin door zware chemo eerst je immuunsysteem wordt afgebroken, waarna deze weer helemaal opnieuw wordt opgebouwd. Hierdoor wordt mijn MS stilgezet op het niveau van dat moment en gaat mijn gezondheid niet verder achteruit.

Het grote risico van deze behandeling is dat de bijbehorende zware chemo niet alleen mijn MS stopzet, maar ook alle antistoffen in mijn lichaam afbreekt. Ik zal daarom na de behandeling een lange tijd nodig heb om weer een enigszins normaal leven te kunnen leiden.

Ondanks dat het een erg ingrijpende behandeling is denken Kim en ik dat dit de weg is die we moeten ingaan. Dit zou MS kunnen stopzetten en ons de kans geven een "gezond" leven te leven met ons gezin.

Als het vanaf hier alleen maar erger kan worden willen we dit gestopt hebben. En dit kan nu door een HSCT behandeling.

 

Niet vergoed... hoe verder?

Helaas wordt een HSCT behandeling niet vergoed in Nederland, dit wordt door de zorgverzekeraars niet gezien als officiële behandelmethode voor MS. Daar sta je dan :(

Dit dwingt mij, en met mij vele anderen, om dit in het buitenland te laten doen. Gelukkig kan dit!! Dit betekent dat wij het hele traject van voorbereiden, financiering en nazorg zelf moeten regelen én financieren. De kosten voor deze behandeling en alles er omheen zijn ongeveer €50.000. Helaas hebben wij dit geld niet. We hopen door middel van crowdfunding en andere acties dit bedrag bij elkaar te krijgen.

Wij gaan ervoor!
Wil jij ons ook helpen? Alle beetjes helpen........

 

groetjes Niki, Kim, Jur en Isa.

Uitgelicht