Veel mensen kiezen een goed doel of goede doelen en kiezen ervoor om hun eigendommen geheel of gedeeltelijk aan non-profitorganisaties over te laten – ze laten een erfenis na aan de minder bedeelden, van goede doelen tot op kunst gebaseerde non-profitorganisaties.

Mooi idee toch? Houd er echter rekening mee dat de regels voor successierechten elk jaar lijken te veranderen, wat betekent dat de waarde van jouw liefdadigheidsaftrek mogelijk beperkt is.

Tijdens je leven, kun je je geld aan een goed doel overlaten terwijl je een mooi belastingvoordeel krijgt, d.w.z. een maandelijkse donatie doen. Maar wat gebeurt er als je overlijdt? Een van de beste manieren om je nalatenschap te verzekeren nadat je weg bent, is door bij je overlijden een geschenk na te laten aan je favoriete goede doel of goede doelen.

Blijf lezen om te leren hoe je geld aan een goed doel kunt overlaten. Jouw filantropische activiteiten kunnen voortleven, zelfs nadat je er niet meer bent.

Doe een goede daad: hoe je geld aan een goed doel kunt doneren

Misschien wil je substantieel doneren aan je favoriete goede doel of goede doelen. Maar natuurlijk wil je er ook zeker van zijn dat je tot je oude dag in je eigen levensonderhoud kunt voorzien. Wat doe jij?

Om geld aan een goed doel of liefdadigheidsinstellingen over te laten, kan je overwegen om ze op te nemen in je testament en / of herroepbaar vertrouwen. Zo zorg je er niet alleen voor dat je genoeg geld tot je beschikking hebt als je het nodig heeft, maar je kunt ook jouw favoriete doel (en) blijven steunen na je overlijden.

De enige waarschuwing om in uw testament geld over te laten aan een goed doel, is als u veel bezit / vermogen heeft. Familieleden kunnen uw testament betwisten omdat ze vinden dat ze meer zouden moeten ontvangen. Dit kan vertragingen, juridische kosten en pijn veroorzaken. Dit lijkt misschien een nadeel, maar als je zonder testament overlijdt, wordt jouw vermogen verdeeld op basis van de wet in plaats van hoe jij het wilt verdelen.

Houd er rekening mee dat wanneer je geld aan een goed doel nalaat, je de omvang van de nalatenschap verkleint – minder geld wordt onderworpen aan successierechten.

Maar een voordeel van het nalaten van geld aan een goed doel is dat je de voorwaarden in je testament kunt wijzigen, inclusief hoe veel geld wordt overgelaten aan wie. Een erfenis wordt natuurlijk pas effectief na je overlijden en donoren genieten geen inkomsten belastingaftrek voor de schenking.

Als je in jouw testament geen geld overlaat aan een goed doel, kan je de organisatie noemen als begunstigde van elk vermogen dat je bezit met een aangewezen begunstigde. Bij sommigen noem je bijvoorbeeld jouw favoriete liefdadigheidsinstelling als begunstigde van een levensverzekering of pensioenplan. Het is ook mogelijk om een ​​goed doel na te laten met behulp van andere soorten trusts.

Ongeacht de grootte van vermogen, hoe je geld aan een goed doel kunt overlaten, mag niet aan het toeval worden overgelaten. Het is belangrijk om met een advocaat te spreken die jouw kan helpen bij het navigeren door het vermogensplanningsproces. Samen kunnen jullie dan bepalen welke activa je aan een goed doel wilt nalaten, hoeveel geld je hiervoor krijgt en wat de beste planningsoptie is om dat te doen.

Heb je al besloten om geld aan een goed doel over te laten?

Leren hoe je geld aan een goed doel kunt overlaten, is een stap in de goede richting. Je kunt je geld tenslotte niet meenemen. Je kan het proberen, maar er zijn regels over wat je wel en niet mag begraven als je overlijdt.

Geven aan een goed doel of goede doelen kan lonend zijn. Jouw donatie kan helpen bij bijvoorbeeld het bouwen van scholen over de hele wereld, het financieren van medisch onderzoek, of het bieden van opvang, medische zorg en veiligheid voor mishandelde dieren.

Als je doneert aan een goed doel, heb je na jouw overlijden een impact op de samenleving. En dit omvat je kinderen, kleinkinderen en toekomstige generaties. Realiseer je dat goed! Je kan niet alleen een verschil maken terwijl je leeft, maar ook wanneer je bent overleden.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Misschien vind je dit ook leuk

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *