• 34 Donaties
 • € 1.435 Ontvangen
 • € 4.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Anoniem

  een mooi product voor een prachtig initiatief wat een geweldig voorbeeld is voor compassie in de zorg door mooie mensen

  1 jaar geleden
 • € 100 Door: Anoniem

  Mooi ding! Hoop nog een paar mooie ritjes met mijn vader te maken. Van harte aanbevolen om te steunen.

  2 jaren geleden
 • € 25 Door: marion van wattingen

  Voor het project De Race voor een Wees. Hoop dat je het streefbedrag hebt gehaald, Niels. Groet, Marion

  2 jaren geleden
 • € 25 Door: Marjel Bloem

  Heb de fiets ontdekt!! Zo leuk om met mijn moeder op pad te gaan. We moeten er samen echt om lachen! Hopelijk hebben jullie het geld gauw bij elkaar!

  2 jaren geleden

fietsen met onze gasten

Herbergier Tilburg is een kleinschalige woongemeenschap voor ouderen met geheugenproblemen (o.a. dementie). Een Duo Fiets is een fiets waarbij een medewerker of familielid met vader of moeder erop uit kan. Een goede elektrisch ondersteunde duo fiets kost ca. € 6.000. *)

Wij zijn Patrick en Marie-Hélène de Kort, de zorg ondernemers van Herbergier Tilburg. Wij wonen in de Herbergier Tilburg,  samen met 16 medebewoners met geheugenproblemen.

 

Achtergrondinformatie over Herbergier Tilburg en onze werkwijze kun je hier vinden: http://herbergier.nl/tilburg/

 

Wat willen we bereiken?

 

De inrichting, het dagelijks leven, de manier van omgang met elkaar. In een Herbergier is alles huiselijk en ongedwongen. Zo zijn de gasten niet gebonden aan het dagritme of de roosters van zorgverleners. Ieder doet zoveel mogelijk naar eigen kunnen en in eigen tempo: opstaan, lichaamsverzorging, wandelen of bezoek ontvangen. Wie dat wil en kan, helpt mee met koken of boodschappen doen. Medewerkers hebben ook een open oog voor de persoonlijke interesses van de gasten. Zwemmen, theaterbezoek, of samen naar een discussieprogramma op TV kijken – het kan allemaal. In de Herbergier richten we ons zoveel mogelijk op wat iemand nog wel kan. Daarom doen we zoveel mogelijk gewoon. En dat is, vreemd genoeg, in de zorg heel bijzonder.

 

Waar hebben we het geld voor nodig?

 

Wij hebben € 1500 gereserveerd voor de DUO fiets (1000,- uit eigen middlen, 500,- reeds gedoneerd door een familie). Het restant willen we via crowdfunding realiseren.

*) de fiets in het filmpje is een fiets zonder trapondersteuning. Hiermee komen we het fiets viaduct niet onderdoor of 'de bult' over. Op de foto ziet u de door ons gewenste PF Duo Zitdriewieler met de gewenste aanpassingen voor onze gasten. Wordt tzt geleverd door de firma Stabag PcP in Oudenbosch.

Verder, wanneer het filmpje niet start kunt u het middels deze link opstarten:

https://www.youtube.com/watch?v=SwPv0q32Yio

Wat bieden we sharers?

 

U wordt uitgenodigd voor de feestelijke ingebruikname! U mag de fiets een keer lenen voor gebruik in Tilburg. Via onze site, en faceboek houden we u graag op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Herbergier Tilburg.

Uitgelicht