• 1 Donaties
  • € 5 Ontvangen
  • € 350 Doel
  • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

  • € 5 Door: Anoniem

    3 jaren geleden

Een familie een toekomst!

Stel je voor: je kind is doodziek en je raakt huis en haard kwijt om de kosten voor medische zorg te kunnen betalen. Dat overkwam Abdur Razzak uit Bamoil, een dorpje op het Bengaalse platteland. Dankzij de donatie van een 1We Riksja kan hij nu weer een inkomen verdienen voor zijn gezin. Ze verhuisden naar een betere woning en zijn kinderen kunnen weer naar school.

Voor de allerarmsten in Bangladesh zijn de (huur)kosten van een fiets veel te hoog. Vaak ook zijn ze overgeleverd aan verhuurbedrijven die hen aan een wurgcontract houden, met alle financiële gevolgen vandien.

Een 1We Riksja geeft juist deze mensen een eerlijke kans. Onder begeleiding van een 1We Buddy betalen zij de helft van de aanschafwaarde van hun fietstaxi in 2 jaar tijd terug. Dit bedrag wordt weer geïnvesteerd in de 1We-projecten. Hierdoor is er nsel een verdienmodel voor de familie en kunnen de kinderen naar school gaan!
 
Uit milieuoverwegingen worden oude fietstaxi’s compleet gerecycled. Het resultaat zijn opvallende pronkstukken in de paars/oranje 1We-kleuren. Bovendien wordt  jouw naam vereeuwigd op de achterkant (uitsluitend bij een complete riksja).

Als je meehelpt de 1We Riksja voor een heel gezin voor elkaar te krijgen krijg je de foto's en het verhaal van het gezin dat jij ondersteunt.

Uitgelicht