Margreet photo
Droom van: Margreet
 • 2 Donaties
 • € 30 Ontvangen
 • € 500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 10 Door: Anoniem

  2 jaren geleden
 • € 20 Door: Tinus

  Lieve Margreet, Veel plezier en zet 'm op. Groetjes, xxx Tinus

  2 jaren geleden

Vrijwilligerswerk Suriname!

Vrijwilligerswerk Suriname! image
Hoi allemaal! Wat leuk dat jullie op deze website kijken! Zoals de meesten van jullie weten, vertrek ik 6 oktober naar Suriname! In Paramaribo ga ik vrijwilligerswerk doen bij het Maria Internaat en de Naschoolse Opvang. Graag vertel ik hier iets meer over.

Het Maria Internaat is een nieuw project en ik ben de allereerste vrijwilligster van Activity International die hier gaat werken, best bijzonder!
Het internaat wil meiden tussen de 10 en 21 jaar, die komen uit het binnenland van Suriname, een tweede huis bieden. Hier krijgen ze een warm thuis gevoel, een omgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen, en waarin ze zich fysiek, mentaal en spiritueel kunnen voorbereiden op de maatschappij. Het binnenland van Suriname is heel anders dan de hoofdstad Paramaribo. In het binnenland leven de mensen echt ‘back to basic’. Deze meiden zijn bijvoorbeeld niet gewend om met bestek te eten, dat soort dingen moeten zij nog leren. Het internaat richt zich op het opvangen, onderwijzen, coachen en begeleiden van de jongeren. Het accent ligt op onderwijs, maar daarnaast krijgen zij ook bijvoorbeeld agrarische vorming, media-educatie en kunst en cultuur.

Bij de Naschoolse Opvang (NSO) komen kinderen vanaf 5 jaar. Deze kinderen komen na schooltijd bij de NSO terecht, waar zij onder andere huiswerkbegeleiding krijgen. De NSO in Suriname is niet te vergelijken met de NSO in Nederland. Waar we in Nederland bijvoorbeeld veel lesmaterialen hebben, moeten ze het in Suriname doen met weinig middelen.

Ik heb ontzettend veel zin in deze reis en deze uitdaging. Voor mijn projecten zou ik graag spullen willen aanschaffen waar daar behoefte aan is. Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld boeken, schriften, spellen of iets voor het interieur. 

Ik zou jullie willen vragen of jullie een donatie willen doen, zodat ik hiermee de meiden van het Maria Internaat en de kinderen van de Naschoolse Opvang ook op deze manier kan helpen. Dit kan eenvoudig via ideal, via de knop 'doneer'. Niets is verplicht, maar alle kleine beetjes helpen.

Jullie kunnen van mijn reis op de hoogte blijven via de volgende website: 'margreetinsuriname.waarbenjij.nu'

Alvast heel erg bedankt voor julie hulp!

Groetjes, Margreet.

Uitgelicht