• 12 Donaties
 • € 195 Ontvangen
 • € 500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 20 Door: Ad en Ineke de Boer

  We ondersteunen je graag bij wat je in Kenia doet, Marja.

  2 jaren geleden
 • € 10 Door: Miriam en Rebecca Bac

  Hoi lieve Marja, gaaf dat je ook naar Afrika gaat!!! Heel veel plezier, en we horen heel graag je verhalen met de foto's als je weer terug bent :-) XX uit Leerdam

  2 jaren geleden
 • € 25 Door: Tonny en Yvette Dekker

  Beste Marja en Femke, Het is gisteren niet gelukt er bij te zijn. Wel dragen we graag bij. Succes met deze fantastische droom. Ton & Yvette en kids

  2 jaren geleden
 • € 20 Door: Gert en Alice Schinkel

  Hoi Marja en Femke, Zo het er nu naar uit ziet zit het er niet in dat we op de avond zelf kunnen komen. Maar we hopen dat jullie een mooie avond mogen hebben en dat het voldoende op zal brengen zodat jullie reis door kan gaan. We willen jullie een goeie reis wensen en hopen dat wanneer jullie weer terug zijn je er met een goed gevoel op terug kan kijken. Groetjes Gert en Alice.

  2 jaren geleden

Kenia Reis!

In November 2014 gaan Marja Kroon en Femke van der Tuin voor twee weken naar Kenia. Wat een ontzettend gave reis gaat dat worden! Samen met nog een twintigtal studenten van de CHE gaan we kijken hoe de ontwikkelingssamenwerking geregeld is.

Wij volgen op school de verbredingsminor ontwikkelingssamenwerking met een reis naar Kenia. 
We gaan in samenwerking met de organisatie World Servants en Tear. 

Even kort wat de stichtingen inhouden: 
Stichting Tear: 
Tear is een organisatie met een passie voor God en voor mensen. ‘Wij geloven in de kracht van de lokale kerk in de strijd tegen armoede en onrecht. Daarmee kunnen we op een duurzame manier wereldwijd mensenlevens veranderen.’
Tear wil bij kerken passie losmaken om integraal kerk te zijn ( d.w.z. in alle aspecten van het leven iets te laten zien van Gods Koninkrijk ) en helpt kerken om in hun eigen dorp of stad initiatieven te ontplooien tegen armoede. Bijvoorbeeld op het gebied van hiv en aids, voedselzekerheid en inkomen, schoon water, noodhulp en voorbereiding op rampen.

Stichting World Servants:

World Servants wil, vanuit het geloof in Jezus Christus, mensen enthousiast maken en toerusten om zich dienstbaar in te zetten in deze wereld.

World Servants doet dat door het uitsturen van teams die bouwprojecten realiseren in ontwikkelingslanden: Scholen, klinieken, huizen en schoonwatervoorzieningen . Deze bouwprojecten zijn onderdeel van programma’s van lokale partnerorganisaties en dragen bij aan het blijvend verbeteren van de levensomstandigheden van een hele gemeenschap.
Deelnemers hebben zo de kans om daadwerkelijk te ervaren wat dienstbaarheid inhoudt.

Doel van onze reis: 
Het doel van onze reis is heel divers. Zo is het de bedoeling dat wij gaan kijken wat die organisaties daadwerkelijk doen, hoe de hulp die gegeven wordt tot uiting komt en gaan we in gesprek met de lokale bevolking over hoe zij tegen ontwikkelingshulp aankijken. We overnachten een weekend bij gastgezinnen om te ervaren hoe het leven daar kan zijn en ook gaan we de handen uit de mouwen steken door ontbijtjes uit te delen in de sloppenwijken. 
Wij studeren voor verpleegkunde (3e jaar) en we gaan dan ook op bezoek bij de ziekenhuizen en verloskundepraktijken daar om te zien hoe het daar aan toe gaat. 

Doel van deze actie:
Deze reis die ons leven zal veranderen kost ons ontzettend veel geld (ong. 1800 pp). Wij hebben dit er voor over, maar kunnen alle hulp gebruiken! Helpen jullie mee?


Uitgelicht