Iets meer dan een jaar geleden heb ik mijn baan opgezegd, mijn huis verkocht en 99% van mijn bezittingen weggegeven zodat ik de wereld rond kon reizen. Het was het meest opwindende dat ik ooit heb gedaan.

Het is die eeuwenoude vraag; offer ik delen van mijn gezonde jeugd op om het financiële succes van mijn toekomst te ondersteunen? Voor degenen onder jullie die huiseigenaar zijn: ij schrijf dit eigenlijk om u te vertellen dat het misschien geen slecht idee is om uw huis te verkopen om op reis te gaan.

Verkopersmarkt

Misschien zou dit een slecht idee zijn ware het niet dat we ons in een verkopersmarkt bevinden; als geheel is onroerend goed enorm in de lift, wat natuurlijk betekent dat het een goed moment is om uw huis te verkopen en te reizen.

Zal dat duren? Niemand weet het. Het enige dat we kunnen doen, is de huidige situatie onder controle houden, en op dit moment zou het verkopen van uw huis om op reis te gaan haalbaarder zijn dan ooit.

Het is een verkopersmarkt, niet een kopersmarkt. Je gaat meer verdienen met de verkoop van je huis dan je anders zou doen. Maar het gaat eerlijk gezegd niet alleen om het geld. Het gaat over uw geluk.

Voel je je rusteloos, zelfgenoegzaam, zit je in een sleur of ben je gewoon in het algemeen verveelt? Dan is misschien een topidee om je geldbezittingen te verkleinen en wat tijd te nemen om de wereld te verkennen.

Met zo veel mensen die niet eens de gelegenheid hebben om dat te doen, waarom zou u dan niet profiteren van het feit dat u uw huis zou kunnen verkopen wanneer u zich op een geschikte markt bevindt, en dan een deel van het geld kunt gebruiken voor een ontsnapping?

Wat zijn de voordelen van het verkopen van uw huis om te reizen?

Dit is natuurlijk allemaal een kwestie van perspectief. Dit heeft betrekking op degenen die in een positie verkeren om van het huis te profiteren en hun geldbezittingen te verkleinen, ondanks dat ze hun comfortabele ‘ruggengraat’ niet verliezen. Maar als jij dat bent, zijn de voordelen eindeloos. Het verlicht u van de druk die u krijgt als huiseigenaar.

Het stelt u in staat uw financiën te herstructureren, uw ‘plaats’ in het leven te heroverwegen en de wereld te verkennen. Wanderlust, hoe vaak dat woord ook wordt gebruikt en hoe populair het ook is geworden, is iets dat bij velen van ons bestaat.

Vaak sluipt het onze latere tijdperken binnen en dwingt het ons om die ziekelijke gedachte te hebben die ik al die tijd heb verspild aan het creëren van stabiliteit en niet zoveel geweldige herinneringen heb om op te roepen. Vaak zijn mensen ontevreden over alles wat ze niet hebben gedaan, in plaats van over de dingen die ze hebben gedaan.

Hoe verkoop je je huis

Een ander aspect dat dit aantrekkelijk maakt, is dat het verkopen van uw huis op de huidige markt dynamischer, toegankelijker en ‘gemakkelijker’ is dan altijd. De traditionele makelaarsroute is niet verplicht.

Met de opkomst van sociale media, het mekka van het internet, nieuwe manieren om onroerend goed te fotograferen en op de markt te brengen, is het heel goed mogelijk dat u uw huis helemaal alleen zou kunnen verkopen.

Reizen is louterend. Het is veilig om te zeggen dat in het algemeen reizen een ervaring is die dient als een nieuw begin.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Misschien vind je dit ook leuk

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *