Hoe graag we ook zeggen dat dit niet zo is, geld is belangrijk. Het is de levensader van onze samenleving, de reden waarom je ’s ochtends opstaat en hetgeen ons thuis houdt.

Oké, dat klinkt een beetje somber. Natuurlijk is er ook liefde, familie, vriendschap en geluk. Maar geld, of we het nu leuk vinden of niet, is essentieel voor ons geluk. Het probleem is dat het beheren van uw geld soms te complex en moeilijk kan aanvoelen voor de gemiddelde persoon.

Waarom zou u geen expert inschakelen? Financiële planners kunnen u helpen bij het doornemen van alle moeilijke beslissingen die komen kijken bij het maken van financiële langetermijndoelen en u leren hoe u uw financiën op een verantwoorde en vooruitstrevende manier kunt beheren.

Wat doet een financiële planner?

Een financieel planner is een soort financieel adviseur wiens taak het is om met u samen te werken om een ​​persoonlijk plan op te stellen waarmee u uw budget kunt beheren en uw financiële doelen kunt bereiken.

Het inhuren van een financieel planner betekent dat u een expert tot uw beschikking hebt die u geïnformeerd en nuttig advies kan geven over hoe u met één van de meest vitale aspecten van uw leven om moet gaan.

Een financieel planner kan aangeven waaraan u moet werken, zoals te hoge uitgaven of slechte spaargewoonten, en een plan opstellen om u te helpen uw doel te behalen. Ze kunnen u precies aangeven hoeveel u moet sparen om op het goede spoor te zijn voor uw pensioen en u helpen erachter te komen op welke soorten rekeningen u dat geld zou moeten steken. Ze kunnen zelfs bepaalde activa voor u beheren, zoals een beleggingsportefeuille, zodat u de beste beslissingen voor die activa kunt nemen op basis van uw persoonlijke situatie.

In wezen kunnen financiële planners u helpen bij het navigeren door de vaak verwarrende wereld van volwassen zijn met geld.

Voor wie een financiële planner nodig?

Mensen met weinig variabelen (kinderen, eigenwoningbezit, aanzienlijk vermogen, grote langetermijndoelen) in hun financiële profiel zullen zich waarschijnlijk relatief op hun gemak voelen bij het beheren van hun dagelijkse financiën zonder professionele hulp.

Maar voor degenen wiens financiële situatie complexer begint te worden, kan het zinvol zijn om een ​​planner in te huren om een ​​financiële routekaart voor hen te maken. Mensen die net zijn getrouwd of van plan zijn kinderen te krijgen, willen misschien met een planner praten over hoe ze hun financiën met succes kunnen combineren met die van hun partner of wat voor soort spaarrekeningen ze zouden moeten overwegen om te openen. Ze kunnen u ook helpen bij het achterhalen van uw financiën als u door een scheiding gaat.

Pensioen is een ander aspect van financiële planning waarvan sommige mensen niet zeker weten hoe ze het alleen moeten doen. Een planner kan al het moeilijke rekenwerk voor je doen en je vertellen hoeveel je nu moet sparen om klaar te zijn voor de toekomst.

Een planner kan u ook begeleiden door moeilijke situaties die uw financiën beïnvloeden, zoals het verlies van een baan of het overlijden van een echtgenoot.

Het inhuren van een financiële professional kan voor iedereen nuttig zijn, zelfs voor degenen die deze specifieke financiële behoeften niet hebben. Als u het zich kunt veroorloven, kan een gesprek met een financieel planner u helpen uw financiën te achterhalen en een aantal langetermijndoelen voor uzelf te stellen.

Is het het waard?

Misschien overweegt u een financieel planner in te huren, maar weet u niet zeker of de voordelen de kosten waard zijn.

Hoeveel een financieel planner kost, hangt af van hoe de planner. Sommige planners rekenen op uurbasis, terwijl anderen een vast bedrag in rekening brengen voor een persoonlijk plan. Als uw planner een van uw activa beheert, kan hij een klein percentage van het saldo van dat account opnemen als betaling voor hun services (meestal ongeveer 1%).

Hoeveel u uitgeeft, hangt waarschijnlijk af van uw behoeften. Als u een complexe financiële situatie heeft die het hele jaar door services vereist, betaalt u misschien een paar duizend dollar per jaar om uw planner op provisiebasis te hebben.

Aan de andere kant, als je maar een paar consulten nodig hebt om advies te krijgen over wat je moet doen en om je voortgang te controleren, zou je een paar honderd dollar per uur kunnen betalen voor het plannen van diensten, of misschien betaal je een hoger vast bedrag voor een persoonlijk plan.

U kunt het idee om geld uit te geven om geld te besparen afkijken, maar als u problemen ondervindt bij het bijhouden van uw financiën of als u zich alleen aan financiële doelen houdt, kan een financieel planner zichzelf uiteindelijk vele malen terugbetalen.

De juiste financiële planner vinden

Als u een bepaald gebied van uw financiën wilt plannen, zoals pensioen, moet u op zoek gaan naar planners die daarin gespecialiseerd zijn.

U zult de certificeringen van elke potentiële adviseur willen bekijken. Er zijn veel verschillende soorten certificeringen voor financiële professionals. Door certificering weet u dat uw adviseur op dat gebied goed is opgeleid.

Daarnaast wilt u iemand vinden waarvan u denkt dat hij uw doelen begrijpt en die u zal helpen deze te bereiken. Hoewel zij de expert zijn, wilt u iemand die uw input respecteert en zijn best doet om ervoor te zorgen dat u hun aanbevelingen begrijpt.

Financieel adviseurs zijn geweldig als u wilt gaan sparen voor uw pensioen of andere langetermijndoelen en u geen complexe financiële situatie heeft die persoonlijk advies vereist. Als u een meer gecompliceerde situatie heeft of hulp wilt bij andere aspecten van uw financiën, niet alleen bij uw investeringen, is een menselijke adviseur waarschijnlijk beter bij u passen.

Is het de moeite waard om een ​​financieel planner in te huren? Deel uw mening met ons in de reacties hieronder!

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Misschien vind je dit ook leuk

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Beleggen