Het is alweer eind maart en ondanks de huidige coronaregels merk ik dat veel mensen al bezig zijn met het plannen van hun zomervakantie. Naar het buitenland gaan is natuurlijk een geweldige manier van op vakantie gaan. Maar ook dichter bij huis blijven en je ergens terugtrekken zonder in het vliegtuig te hoeven stappen is een heerlijk vooruitzicht. Misschien heb je zelfs het geluk dat je geen accommodatie hoeft te boeken als je toevallig een strandhuisje of vakantiehuis hebt.

Er zijn een aantal voordelen verbonden aan het investeren in een vakantiewoning. Het is niet altijd financieel lucratief, hoewel het dat kan zijn als u uw onderzoek doet en een plan heeft om de onderneming winstgevend te maken. Hier zijn slechts een paar voor- en nadelen van het investeren in een vakantiehuis en tips om het financieel aantrekkelijk te maken.

Voordelen van een vakantiewoning

Meer ontspannen: als je weet waar je heen gaat, ergens vertrouwd en toch echt even weg, kan het hebben van je vakantierwoning een geweldige manier zijn om ervoor te zorgen dat je regelmatig een pauze neemt van de waan van de dag. je zal merken dat je stressniveau verminderd en de quality time toeneemt met de mensen om je heen. Het hebben van een plek met alle vertrouwde benodigdheden om te ontspannen en je energie aan te vullen, kan ook de stress wegnemen bij het plannen van je pauze. Waarschijnlijk hoef je niet teveel mee te nemen naar je eigen vakantiewoning, want je kunt er zo veel of zo weinig achterlaten als je wilt.

Flexibiliteit: een eigen woning kan je bezoeken wanneer het jou uitkomt en natuurlijk kan je ook familie en vrienden uitnodigen om te blijven. Je hebt de keuze om huur in rekening te brengen aan mensen die je kent om de kosten van het onderhoud van het onroerend goed te dekken of om dierbaren gratis te laten bezoeken, het hangt allemaal af van jouw persoonlijke situatie.

Potentieel inkomen: om een ​​vakantiewoning financieel aantrekkelijk te maken, zou je kunnen overwegen om het beschikbaar te stellen voor vakantieverhuur, in ieder geval tijdens het hoogseizoen, als een manier om een ​​deel van de kosten van het bezit van het onroerend goed te helpen compenseren. Als je op bepaalde tijden van het jaar investeert in een woning op een populaire locatie (idealiter waarbij de vraag naar accommodatie groter is dan het aanbod), heb je ook het voordeel dat je een premie in rekening kunt brengen, zodat u de hypotheekaflossingen ( als die er zijn) en andere kosten kunt betalen. Om winst te maken, heb je uiteraard alle kosten nodig die verband houden met het gedekte onroerend goed. Over het algemeen zal een vakantiewoning niet overeenkomen met de potentiële inkomsten uit een conventionele investeringseigendom, het kan je helpen om de aankoop van een vakantiehuis te rechtvaardigen en financieel haalbaar te maken.

Miljoenen mensen zoeken jaarlijks een vakantiehuis. Met het opmerkelijke wereldwijde succes van websites voor recreatieaccommodaties zoals AirBnB en Stayz maken steeds meer mensen hun persoonlijke weekenduitstapjes openbaar en er is financieel veel te winnen. Kleinere kustplaatsen kunnen hoge instapprijzen hebben, maar zijn nog steeds populaire vakantiebestemmingen. Zoek een regio als de veluwe met een prachtig landschap of dichter bij de kust met goede toegang tot stranden, lokale attracties en veel natuur.

Een solide investering: je kan mogelijk aanspraak maken op bepaalde belastingaftrekposten die van toepassing zijn op vakantieverhuur. En als je verstandig koopt, kan jouw eigendom in waarde stijgen. Zo geniet je van vermogensgroei op lange termijn. Voor een solide investering is meestal het volgende vereist: je bevindt je in een gebied met veel vraag met beperkte accommodatiemogelijkheden.

Als pensioenplan: misschien heb je een plek gevonden waar je heel graag komt, en wil je er later in je leven een woning wilt hebben wanneer je met pensioen bent gegaan. Als je nu in een pensioneringseigendom investeert, wanneer je een goed en vast inkomen hebt om het af te betalen en het potentieel hebt om inkomsten te verdienen met het onroerend goed voordat je er intrekt, wordt het een meer levensvatbare investering op lange termijn.

Zorg ervoor dat het object dicht genoeg bij winkels, een ziekenhuis en gezondheids- of ouderenzorgvoorzieningen en een lokale gemeenschap ligt.

Nadelen van een vakantiewoning

Enkele dingen die je moet overwegen voordat je de sprong waagt.

Huurders: Wanneer je van plan bent om je woning beschikbaar te stellen voor huurders, overweeg dan de kosten van advies of beheer, het opzetten van een website (niet essentieel indien vermeld op sites van derden zoals Air B&B). En zal je wel huurders kunnen vinden voor periodes waarin je de woning wilt verhuren? Houd er rekening mee dat veel vakantiebestemmingen afhankelijk zijn van een gezonde economie en toerisme om nieuwe bezoekers naar het gebied te trekken. Beiden kunnen fluctueren en kunnen de winstgevendheid van je investering beïnvloeden.

Als vakantiehuis: misschien zal de nieuwigheid van het hebben van een eigen vakantiehuis in de loop van de tijd afnemen en wil je niet iedere keer naar dezelfde plek. Misschien gebruik je het niet zo vaak als je aanvankelijk dacht, en wordt het een financiële (en emotionele) last.

Slechte investering: Alle investeringen in onroerend goed brengen een bepaald risiconiveau met zich mee, en er is altijd een kans dat uw weekender in waarde daalt in plaats van voldoende te waarderen om de kosten van het houden van het onroerend goed te compenseren.

Kosten om rekening mee te houden

  • Hypotheekbetalingen indien van toepassing.
  • Reclame en marketing voor je vakantiehuis op websites van derden, lokale vakantiegidsen en via lokale makelaars.
  • Beheer van het onroerend goed of dit doe je zelf, als je de tijd en het begrip van de rol hebt, of je besteedt dit uit aan een makelaar, vakantieverhuurder of een vastgoedbeheerder.
  • Raads- en watertarieven en andere rekeningen zoals elektriciteit, schoonmaak, onderhouds- en reparatiekosten en de kosten voor het inrichten van uw woning. Overweeg of u renovaties moet uitvoeren om het leefbaar te maken? Dit kan een extra kostenpost zijn om voor te budgetteren.

Investeren in een vakantiehuis is een aanzienlijke financiële verplichting, en de beste manier om er een lonende investering van te maken, is door zorgvuldig de lokale vastgoedmarkt en alle daarmee samenhangende kosten te onderzoeken voordat je een aankoop doet. Zorg ook voor onderzoekslocaties die je een gezond huurrendement en groeipotentieel op lange termijn opleveren. Het kopen van een woning kan overweldigend zijn, of het nu je eerste huis is of je op zoek bent naar een kleine vakantiewoning.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
1
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Misschien vind je dit ook leuk

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Beleggen