Beleggen

Vastgoed kopen in Portugal?

Vastgoed kopen in Portugal

Huizen, appartementen en villa’s in Algarve, Portugal!

Geïnteresseerd in het kopen van onroerend goed in Portugal? Dit artikel biedt advies over wat u kunt vermijden en verwachten. Lees meer over de Portugese onroerend goed regels voordat u onroerend goed in Portugal koopt. Wanneer u onroerend goed te koop in Portugal bekijkt, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de juridische procedures en vereiste registraties, plus transactiekosten voor onroerend goed, vermogenswinstbelasting en andere kosten die gepaard gaan met het kopen van onroerend goed in Portugal.

Wij leggen u uit wat u moet weten voordat u uw droomhuis in Portugal koopt. Wordt uw volgende huis een villa in Portugal of een eigendom aan het strand in de Algarve?

Ons dat droomhuis voor u laten vinden.

Inventarisatie

Aan de hand van een vragenlijst stelt u de criteria van de zoekopdracht vast en gewapend met uw specifieke voorkeuren gaan wij dan persoonlijk in de Algarve op zoek naar de objecten die de kenmerken hebben die juist voor ù zo belangrijk zijn.

Oost Algarve

Belangrijke plaatsen in het Oost Algarve zijn b.v. Olhao, een stadje met zo’n 25.000 inwoners en zanderige eilandjes in de lagune-achtige kust. Er zijn vele mooie, typische Portugese townhouses maar ook nieuwe vrijstaande villas en appartementen die de afgelopen jaren zijn gebouwd om de vele toeristen te huisvesten.

In de directe omgeving liggen de golfbanen. Tavira is een snel groeiende stad die gelegen is aan de monding van de Gilao en aan de voet van een ommuurde heuvel waarop zich de kerk van Sta.Maria do Castelo zich verheft.

Ook Tavira is de afgelopen jaren sterk uitgebreid met nieuwbouw van appartementen en villa’s en is zeer in trek vanwege de vele mogelijkheden op gebied van golfbanen zoals de Benamor Course, Quinta da Ria en diverse andere. Manta Rota, Cabanas, Alagoa en Praia Verde zijn enkele van dede heerlijke zandstranden in de regio.

Vila Real de Santo Antonio en het nabijgelegen Castro Marim vormt de grens van de Algarve met Spanje. Het nabij gelegen Monte Gordo is zeer in trek bij de Nederlandse overwinteraar en kopers van niet al te hoog geprijsde appartementen.

De nieuwe snelweg A22 die de Algarve doorkruist heeft alle steden en dorpen goed toegankelijk gemaakt en heeft ook mogelijkheden geschapen voor de verdere aanleg van golf resorts en vele verschillende condominiums met villa’s en appartementen. De prijzen van onroerend goed in Oost Algarve zijn nog steeds zeer aantrekkelijk en er is een groot scala om uit te kiezen.

Midden Algarve – Centraal Algarve

Belangrijke plaatsen in het Midden Algarve zijn onder meer Almancil, Vilamoura met haar nieuw jachthaven en de marktplaats Loulé, waartussen zich de z.g Gouden Driehoek zich bevindt. Deze driehoek kenmerkt zich door uiterst mooie en luxe villa’s zoals bv:

  • een villa met bediendenkamer
  • een appartement
  • townhouse

En wereldberoemde Golf Resorts zoals Vale do lobo, Quinta do Lago, Vila Sol en vele andere. Albufeira is een zeer gewilde badplaats met zeer veel redelijk geprijsde appartementen.

Appartement in Albufeira

Ook in Vilamoura, met de lange boulevard, zijn vele mooie villas en appartement te koop.

De zandstranden in Midden Algarve zijn heerlijk rustig en bekend zijn o.m. het Falesia strand, Garrão en Olhos d’Agua.

Vale Do Lobo

Reeds zo’n 45 jaar geleden werd het Golf Resort Vale do Lobo opgericht met als doel een luxe park aan te leggen met uitstekende golfbanen, luxe villa’s, townhouses, appartementen en alle faciliteiten die voldoen aan de wensen van de veeleisende toerist.

Door constant attent te blijven op de steeds veeleisender wordende bewoners is men er bijzonder goed in geslaagd om een park neer te zetten dat een grote allure heeft en wereldwijd bekend is bij vele levensgenieters, celebraties en captains of industry maar ook bij gezinnen met kinderen die van een heerlijke en luxe vakantie wille genieten.. De waarde van het onroerend goed is sedert de oprichting voortdurend gestegen en zullen dit naar verwachting blijven doen.

De twee golfbanen – The Ocean en The Royal – die ontworden zijn door Sir Henry Cotton en gemodificeerd zijn door Golf architect Rocky Roquemore, zijn van top kwaliteit en een uitdaging voor menig professioneel golfer. De fairways liggen gedeeltelijk verscholen tussen de weelderige dennenbossen, waar ook menige riante villa’s zijn te vinden. Opvallend zijn de smetteloze straten en wegen en het optimale onderhoud van de tuien en parken van het Resort.

Naast de uitstekende golfbanen is Vale do Lobo mede bekend vanwege de Royal Spa, waar men zich ultiem kan laten onthaasten bij diverse specialisten. Het Fitness Centre biedt de mogelijkheid tot zelfs yoga en persoonlijke training.

Naast de designer-shops en de vele gourmet restaurants zijn er de Penguin Children’s Village waar u uw kinderen onder toezicht en begeleiding van ervaren “gouverneurs” kunt laten entertainen wanneer u even de tijd voor uzelf neemt of een van de vele events zoals het tennis-tournament, de bekende Summer Party, een orkest of een exhibition van schilderijen of sculpturen bezoekt. Uiteraard zijn er de winkels en supermarkets voor de dagelijkse boodschappen.

Doordat de Algarve vrijwel het gehele jaar door heerlijke zonneschijn biedt, zijn de mooie zandstranden een zeer aantrekkelijk alternatief voor de zonaanbidders.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Misschien vind je dit ook leuk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

More in:Beleggen

0 %