FinancieelOndernemen

Verzekeringen die je moet afsluiten bij een eigen onderneming

Verzekeringen die je moet afsluiten bij een eigen onderneming

Als je zelfstandig ondernemer bent kan er van alles misgaan met het bedrijf. Dat kan enorme risico’s met zich meebrengen. Het is dan ook belangrijk om jezelf goed te beschermen tegen financiële catastrofes. Gelukkig zijn er verschillende verzekeringen speciaal voor ondernemers. Maar welke verzekeringen moet je nu precies afsluiten wanneer je een eigen bedrijf hebt? Wij zetten de 4 belangrijkste verzekeringen hier voor je op een rij, zoals bijvoorbeeld een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering zzp. Hiermee ben je gedekt bent voor de schade die kan ontstaan door of tijdens jouw werkzaamheden.

1. Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit echt in een klein hoekje. Het kan zomaar voorkomen dat je tijdens jouw werkzaamheden schade aanricht. Wanneer dit gebeurt ben jij hier als ondernemer echter zelf verantwoordelijk voor. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens een klus de eigendommen van een opdrachtgever beschadigen. In het ergste geval zit je hierdoor met torenhoge kosten. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering van een gerenommeerde verzekeringsmaatschappij zoals Unive voorkom je dat de onderneming hierdoor in de financiële problemen komt – of erger, zelfs failliet gaat!

2. Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een andere verzekering die enorm handig om te hebben wanneer je zzp’er bent. Wanneer jij als zelfstandig onverhoopt ziek wordt of bijvoorbeeld een ongeluk krijgt waardoor je het werk niet meer uit kunt voeren, heb je als ondernemer natuurlijk geen baas die jouw loon netjes doorbetaald. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dan ook een perfect vangnet wanneer je onverwacht in de problemen komt. Deze verzekering zorgt ervoor dat je een inkomen krijgt als je tijdelijk niet kunt werken, waardoor jouw bedrijf dus niet direct ten onder gaat.

3. Beroepsaansprakelijkheids­verzekering

Ook kan het verstandig zijn een beroepsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering ben je gedekt tegen de schade die door beroepsfouten kan ontstaan. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat sommige ondernemers door een verkeerd advies vermogensschade veroorzaken tijdens een opdracht. Een freelance copywriter kan bijvoorbeeld per ongeluk een verkeerde gebruiksaanwijzing schrijven, waardoor klanten in de problemen raken tijdens het gebruik van een product.

4. Opstalverzekering en voorraadverzekering

Heb je een eigen bedrijfsruimte? Dan kan het slim zijn om voor opstalverzekering of een voorraadverzekering te kiezen. Hiermee verzeker je het bedrijfspand en de ingekochte voorraad van jouw bedrijf tegen schade en diefstal. Op die manier ben je er zeker van dat je geen enorme financiële schade lijdt wanneer er onverhoopt iets met jouw bedrijfspand gebeurt.

Tip: lees altijd goed de polisvoorwaarden van de verzekeraar door om te zien wat er allemaal binnen de dekking valt van jouw specifieke verzekering. Is niet alles gedekt onder de huidige polis? Overweeg dan om een aanvullende verzekering af te sluiten. Zo kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Misschien vind je dit ook leuk

Reageren is niet (meer) mogelijk.

More in:Financieel