Financieel

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

Wanneer je een zorgverzekering af gaat sluiten, wil je natuurlijk een verzekering die niet al te duur is, maar die wel de juiste zorg dekt. In dit artikel vertellen we je alles over verschillende soorten zorgverzekeringen en kom je erachter wat de goedkoopste zorgverzekering is.

Ben je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Dat is niet zo gek, er is een flink aanbod zorgverzekeringen waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Om er gemakkelijk achter te komen welke zorgverzekering het beste bij jou past, kun je zorgverzekeringen vergelijken op vergelijkdezorgverzekeringen.

Soorten zorgverzekeringen

Grofweg gezien zijn er vier soorten zorgverzekeringen als het om de basisverzekering gaat. Er zitten behoorlijk grote verschillen tussen deze verzekeringen, daarom zullen we ze hieronder allemaal even kort behandelen.

De restitutiepolis

De restitutiepolis is over het algemeen de duurste zorgverzekering. In het geval van een restitutiepolis heb je namelijk een volledig vrije zorgkeuze. Dit betekent dat je vanuit deze verzekering naar iedere zorgverlener kunt, zonder dat je moet bijbetalen.

De combinatiepolis

Ook in het geval van een combinatiepolis heb je een vrije zorgkeuze en kun je naar alle zorgverleners toe. Dit verschilt echter wel per soort zorg. Zo kun je wel naar alle ziekenhuizen, maar niet naar alle klinieken.

De naturapolis

Een naturapolis is over het algemeen een stuk goedkoper dan de combinatiepolis en de restitutiepolis. Je zorgverzekering heeft in het geval van een naturapolis contracten afgesloten met verschillende zorgverleners. Bij deze zorgverleners krijg je kosteloos zorg, bij andere zorgverleners moet je bijbetalen. Het aanbod van gecontracteerde zorgverleners is echter wel relatief groot

De budgetpolis

Als laatste bestaat er de budgetpolis. Deze polis is eigenlijk hetzelfde als een naturapolis, maar bij de budgetpolis is er slechts een selecte groep van gecontracteerde zorgverzekeringen. Je hebt hier dus geen ruime keus uit verschillende zorgverleners. Dit is vaak wel de goedkoopste zorgverzekering.

Verschillen in de aanvullende verzekering

Natuurlijk zitten er veel meer verschillen tussen de verschillende aanvullende zorgverzekeringen. Deze verzekeringen zitten namelijk nergens aan vast, waardoor ze niet allemaal hetzelfde dekken. Om ervoor te zorgen dat je wel de juiste verzekering afsluit, is het belangrijk dat je deze verschillende verzekeringen goed met elkaar vergelijkt op vergelijkdezorgverzekeringen. Zo weet je zeker dat je het komende jaar de juiste verzekering hebt.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Misschien vind je dit ook leuk

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in:Financieel