Crowdfunding

Crowdfunding voor iedereen

Dream or Donate is een website waar crowdfunding voor iedereen mogelijk is gemaakt. Crowdfunding is (vaak) online geld inzamelen voor een project, droom, wens, idee, stichting, een goed doel enzovoorts. Crowdfunding was tot op heden een medium dat vooral gebruikt werd voor creatieve projecten, leningen en investeringen of grote inzamelingsacties. Dream or Donate maakt het echter mogelijk voor iederéén om geld in te zamelen voor persoonlijke dromen of wensen. Al vele dromen zijn werkelijkheid geworden en al vele donaties zijn gemaakt. Dream or Donate is de eerste, beste en meest gebruiksvriendelijke in zijn soort. Crowdfunding zagen wij van Dream or Donate als een geweldig middel om de wereld te verbeteren vanuit onze huiskamers en dat voor iedereen!

Waar kan ik geld voor inzamelen?

Geld inzamelen is via crowdfunding mogelijk voor de meest uiteenlopende zaken. Binnen 60 seconden heb je al een donatie pagina (of zoals wij het noemen een 'Droom') aangemaakt en kan je beginnen met geld inzamelen voor jouw dromen of doelen. Er zijn zoveel verschillende dromen, dat Dream or Donate heeft geprobeerd om deze onder te verdelen in 21 categorieën, namelijk:

We gaan ervanuit dat iedereen binnen deze categorieën zijn of haar droom een plekje kan geven, maar mocht dit niet lukken, dan horen wij dat natuurlijk graag! Je kan via het contactformulier op de website dit aan ons laten weten.

Crowdfunding is aan het groeien in Nederland

Het fenomeen crowdfunding of crowdsourcing maakt een geweldige groei door, zowel wereldwijd als in Nederland. Recente onderzoeken van één van de belangrijkste onderzoekers en voorlopers van crowdfunding in Nederland genaamd Douw en Koren hebben aangetoond dat wereldwijd de crowdfunding markt groeit met 70 tot 80%, terwijl de Nederlandse markt elk jaar vervijfvoudigd! Oftewel: het werkt! En Dream or Donate heeft het ontzettend makkelijk gemaakt voor iedereen om ook te starten met crowdfunden of dromen te vinden waar je aan kan doneren.

 

Hoeveel kost het?

Het is helemaal gratis om een droom aan te maken en te starten met geld inzamelen. Dream or Donate vraagt voor de service en het platform een commissie van 5% en dit bedrag wordt automatisch van je donaties afgetrokken, dus je zult NOOIT een rekening krijgen van Dream or Donate. 5% is eigenlijk heel weinig als je nagaat wat er allemaal bij komt kijken om zo'n gigantisch platform op te zetten en in de lucht te houden. Wij zijn van mening dat de meerwaarde die het platform en de service levert, de 5% ruim waard is.

Waar kan ik beginnen met crowdfunden?

Via de site of onderstaande links kan je naar de pagina's waar jij je droom kan aanmaken en kan gaan starten met het inzamelen van geld door middel van crowdfunding. We wensen iedereen toe dat ál hun dromen werkelijkheid mogen worden en hopen dat wij als platform daar een klein stukje aan hebben mogen bijdragen.

Als je meer wil lezen over de verschillende mogelijkheden, kan je deze pagina's ook nog even bekijken:

Samenvatting crowdfunding:

Is een manier van online geld bij elkaar krijgen om een droom of doel te verwezenlijken. Veel kleine beetjes maken één groot geheel, dat is de gedachte erachter.

Dream or Donate maakt het mogelijk voor iedereen om geld in te zamelen voor persoonlijke dromen, wensen of doelen. Dit door middel van crowdfunding.

Kan aan alle dromen van over de hele wereld. Gebruik de vertaalmodule om dromen in een andere taal te vertalen naar jouw taal.

Uitgelicht
Help hartpatientje Manuel <3 image

Help hartpatientje Manuel <3

  • 74%
  • € 5.000 Doel droom
  • -