Ondernemen

Zorg dat je altijd een extra geheugen bij je hebt

Bij het lezen van deze titel zul je vast niet direct snappen waar het over gaat. Je kunt natuurlijk niet een extra paar hersenen mee nemen wanneer je ergens naartoe gaat. Met een extra geheugen wordt in dit geval een usb-stick bedoelt. Een handig item dat je makkelijk overal mee naar toe kan nemen. Tijdens een zakenreis, op vakantie, naar school of andere externe bezigheden. Natuurlijk wordt er heel veel gewerkt in de Cloud. Maar wat nu als er geen internetverbinding is en je bestanden nodig hebt? Dan is zo’n usb-stick toch maar een verdraaid handig item om bij je te hebben. Waarvoor zo’n handzaam stickje nog meer is te gebruiken vertellen we je graag.

Voorkomen is beter dan genezen

Wie vaker met een usb-stick werkt weet dat je een veiligheidsmelding krijgt wanneer je de stick kunt verwijderen uit de computer. Wacht hier ook netjes op en trek de stick er niet voortijdig uit. Er bestaat dan een grote kans dat de gegevens die je op de stick wilt plaatsen nog niet volledig zijn weggeschreven en er niets uit te lezen is. Daarnaast is het natuurlijk handig dat je de usb-stick niet vergeet mee te nemen. Hier bestaat handige software voor. Download dit programma en je krijgt vanzelf een seintje wanneer je bij vergrendeling of het afsluiten van de computer de usb-stick niet hebt verwijderd.

Gebruik de usb-stick als vergrendeling

Je beveiligt natuurlijk je computer met een wachtwoord. Maar wanneer je deze even onbeheerd achter laat vergrendel je de pc niet altijd. In de tijd dat je even een kop koffie bent halen kan iemand maar zo vertrouwelijke informatie inzien. Met een speciaal programma fungeert de usb-stick als toegangssleutel. Wanneer je de stick verwijdert springt het beeld op zwart en werkt het toetsenbord en muis niet meer. Zelfs iemand die je wachtwoord niet kent komt er niet meer in. Na terugplaatsing van de usb-stick werkt alles weer. Handig toch?

Altijd je favorieten bij je

Ben je gek op je apps? Behalve bestanden kun je ook je favoriete applicaties op je usb-stick plaatsen. Zo kun je altijd en overal apps gebruiken zoals je gewend bent. Vanuit een apart startmenu open je apps zoals Skype of OpenOffice. Ook kun je een usb-stick als herstelstation voor Windows op je pc gebruiken. Kortom, mogelijkheden te over met zo’n handige stick. Dat maakt dat het ook een heel bruikbaar relatiegeschenk is. Laat daarom USB sticks met logo bedrukken. Zo promoot je jouw onderneming op een mooie manier. Leuk om te krijgen, maar zeker ook om weg te geven.

USB-stick in diverse uitvoeringen

Er zijn vele verschillende usb-sticks verkrijgbaar. Met een handige clip om het aan je sleutelbos te bevestigen, in een grappige vorm, in vele kleuren en materialen. Ook de opslagcapaciteit varieert in het aantal gigabyte. Kun je niet kiezen? Een usb-stick is heel betaalbaar dus schaf gerust meerdere van deze onmisbare opslagmediums aan.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

Misschien vind je dit ook leuk

Reageren is niet (meer) mogelijk.