Saskia Stark photo
Droom van: Saskia Stark
 • 4 Donaties
 • € 85 Ontvangen
 • € 8.500 Doel
 • Nederland Land
Embed

Recente Donaties

 • € 50 Door: Anoniem

  4 maanden geleden
 • € 5 Door: Anoniem

  4 maanden geleden
 • € 25 Door: Anoniem

  2 jaren geleden
 • € 5 Door: Marit

  jullie doen super werk door deze honden op te leiden! de hulp van deze honden gun ik ook mensen die het niet zelf kunnen betalen, maar het wel nodig hebben.

  2 jaren geleden

Psychiatrische hulphonden

Helpt u ons mee met de opleiding van psychiatrische hulphonden?

Trainingscentrum "Vom Falorie" is gespecialiseerd in het opleiden van Psychiatrische Hulphonden.

Wij zijn benieuwd of u ons financieel wilt steunen bij de opleiding van de Psychiatrische Hulphond.

Dat is een nieuw soort hulphond die getraumatiseerde mensen helpt om hun leven weer op de rails te krijgen. Deze mensen zijn vaak bang op straat, en durven zich zonder hulp niet alleen op straat te begeven. Maar vaak voelen deze getraumatiseerde mensen zich bezwaard om constant hulp te vragen, en blijven daardoor zoveel mogelijk binnenshuis zitten.

Er is echter een mogelijkheid om het leven weer op te pakken, en dat is met de hulp van een Psychiatrische Hulphond. Hij is geheel opgeleidt om deze persoon te begeleiden.
Vom Falorie is het eerste bedrijf in Nederland die deze honden volledig opleidt, en we zijn hiermee zelfs op tv geweest. Ondertussen doen wij dit nu 7 jaar en zien fantastische resultaten. Het medicijn gebruik is drastisch verminderd, en ook het aantal opnames in een psychiatrisch ziekenhuis is sterk verminderd tot geheel gestopt. Allen durven weer zelfstandig de straat op (met hond uiteraard), zijn weer begonnen met werken of durven voor het eerst zelfstandig te wonen. Wat met jarenlange therapie niet lukte, maken onze hulphonden juist wel mogelijk!

Het probleem is echter dat de honden erg duur zijn, en vaak niet te betalen door degene die de aanvraag doet. Helaas erkent de zorgverzekering deze nieuwe hulphond nog niet, terwijl deze hulphonden eigelijk enorm kostenverlagend zijn. De kosten van de opnames, de behandelingen, de medicijnen etc lopen vaak enorm op, vaak met tienduizenden euro's. Ondanks dat wordt deze hulphond nog niet erkend, en dus moet alles uit eigen portomonee betaald worden. Het gaat hier om een bedrag van minimaal 8.500,- euro, waarvoor de hond bijna een jaar in opleiding zit.
Sinds de crisis zijn wij echter in een diep dal geraakt, en zijn bang dat we ons werk niet langer kunnen voortzetten. We ontvangen nog steeds vele aanvragen van mensen die echt geholpen zullen zijn met een psychiatrische hulphond, maar de kosten zijn een enorm probleem voor hen en dus voor ons.

Wilt u ons meehelpen om de opleiding van deze honden te bekostigen? Of heeft u ideeen hoe wij deze bedragen bij elkaar kunnen krijgen voor onze clienten?
We zouden er ontzettend mee geholpen zijn!

Wilt u meer weten over de Psychiatrische Hulphond?
Bezoek dan onze website:
www.psychiatrischehulphond.nl
Deze website is een onderdeel van www.vomfalorie.nl

Op de video ziet u Elly en haar hulphond Banjo, die is opgeleidt in ons centrum tot psychiatrische hulphond. Elly vertelt hoe Banjo haar leven drastisch heeft veranderd!

Hier nogmaals de link voor als de video niet te zien is: (kopieer en plak de link in de adresbalk)

http://youtu.be/PrKQ05fHCUg/  

Uitgelicht
Launch my summer avalanche image

Launch my summer avalanche

 • 58%
 • € 2.600 Doel droom
 • -